1 Ağustosta Tam Güneş Tutulması Yaşanacak

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.379
1 Ağustosta Tam Güneş Tutulması Yaşanacak

6g8y84.jpg

21. Asrın Beşinci Tam Güneş Tutulması, 1 Ağustosta Yaklaşık 1 Milyar Kişi Tarafından Seyredilebilecek.

21. asrın beşinci tam güneş tutulması, 1 Ağustosta yaklaşık 1 milyar kişi tarafından seyredilebilecek.
Bilim adamlarının açıklamasına göre, olimpiyatlardan bir hafta önce Çin'i alacakaranlığa gömecek olan güneş tutulması, cuma günü TSİ 12.30'da Kanada'nın kuzeydoğusundan başlayıp Grönland'ın kuzeybatısı, Kuzey kutbu denizi, Sibirya'nın kuzeyi, Moğolistan'ın batısı ve Çin güzergahını takip edecek. Tutulma Çin'de TSİ 14.20'de sona erecek.

Tutulma en fazla 2 dakika 27 saniye sürecek.

Güneş tutulması; güneş, ay ve dünyanın aynı hizaya gelmesinden kaynaklanıyor. Güneş aydan 400 kat büyük, ama aynı zamanda 400 kat uzak. Ay, güneşle dünyanın arasına girdiğinde güneşi kapatıyor. Güneş ayın çevresinde hare oluşturuyor. Tutulma buna deniyor. Bu esnada yeryüzü sanki alacakaranlığa gömülüyor, kuşlar ötmeyi kesiyor.

Çoğu Asya'da olmak üzere yaklaşık 1 milyar kişi, cuma günü güneş tutulmasının alacakaranlığında kalacak.

G

GuL_CiCeGi

Misafir
acıkcası ben bu günes tutulmasından cok korkuyorum ya tutulu kalırsa ebediyen karanlık sonra...

Tepki
8.216
ay gerçektenmi ya korkuyorum bende güneş tutulmasına sevınmek ıyı değilmiş zaten Allah korusun ya ardından depremi getirmez insallah valla çok uzuldum bnu habere:(

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar