14 yaşındaki çocuk intihar etti

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
14 yaşındaki çocuk intihar etti

14 yaşındaki çocuk, Torbalı'daki evlerinin ağılında kendini asarak yaşamına son verdi

560570_detay.jpg

Serkan GÜNBAY / TORBALI (AHT)

İzmir Torbalı'da Endüstri Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki İbrahim Çoban, evlerinin arkasında bulunan ağılda kendini asarak yaşamına son verdi. Arkasında hiçbir not bırakmayan İbrahim Çoban'ın intiharı ailesini de yasa boğdu. Bu, Torbalı'da yılın ilk 10 ayındaki 7'inci intihar vakası olarak kayıtlara geçti. Ölen gencin ağabeyi, "Ben onlar için çalışıyordum. Bana okuyacağına söz vermişti. Neden böyle bir şey yaptın kardeşim" dedi.

Torbalı Endüstri Meslek Lisesi 9-A sınıfı öğrencisi İbrahim Çoban, önceki gün saat 21.00 sıralarında, İstiklal Mahallesi'ndeki evlerinin arkasındaki ağıla gitti. Çoban, ipi ağılın içindeki damın çatısına bağlayarak kendini astı. Ağabeyi Ali Çoban tarafından bulunan İbrahim, ailesinin yardımıyla hemen Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen genç çocuk, yaşamını yitirdi. Ölüm haberini alan Çoban ailesinin ağıtları ise yürekleri burktu. Hastanede ölüm haberini alan ağabey Ali Çoban, gözyaşları içerisinde, "Ben onlar için çalışıyordum. Bana okuyacağına söz vermişti. Neden böyle bir şey yaptın kardeşim" dedi.

KENDİ HALİNDE SAKİN BİR ÇOCUKTU
İbrahim Çoban'ın üzerinde veya ağılda yapılan aramada, intihar nedenini belirtir bir nota rastlanmadı. Çoban'ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Hayvancılıkla geçinen Hayriye-Hasan Çoban çifti, 7 çocuğundan en küçüğü olan İbrahim'in ölüm haberini alınca, sinir krizi geçirdi. Yakınları, İbrahim Çoban'ın sakin bir çocuk olduğunu, intihar etmesini gerektirecek bilinen bir sorunu olmadığını söyledi.

GEÇTİĞİMİZ YIL 12, BU YIL İLK 10 AYDA 7 KİŞİ İNTİHAR ETTİ
Adı sıkça intiharlarla anılan 120 bin nüfuslu Torbalı'da 2009 yılı içinde 67 kişi intiharı denedi ve bunlardan 12'si hayatını kaybetti. Devletin bu nedenle özel psikiyatr gönderdiği ilçede bu yılın ilk 10 ayında da 40 kişi canına kıymak istedi. İntihar etmek isteyenlerden 7'si hayatını kaybetti. Torbalı'da Temmuz ayı içinde 12 yaşındaki Meyrem Uğurlu isimli ilköğretim okulu öğrencisi yine ip ile kendini asarak intihar etti. Daha önce de 25 yaşındaki Mehmet Yavuz isimli kişi de aynı yöntem ile yaşamına son vermişti.

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
zavallının kimbilir ne sorunu vardı allah ailesine sabır versin allahım kimseye yaşatmasın:mendil::mendil::mendil::mendil:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Bu insanlara neler oluyor anlamakta güçlük çekiyorum :ates:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar