200 Bin doz aşı Bozuk çıktı

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215

e4ee20d1-9c6a-442c-89bf-ea7e10981260.jpg

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, Glaxo Smith Kline firmasından alınan 200 bin doz civarında domuz gribi aşısının bozuk olduğu gerekçesiyle geri gönderildiğini açıkladı. Prof. Akın, Pasteur firmasından gelen aşılarda ise bir sıkıntı olmadığını söyledi.

ABD’de Sanofi Pasteur ilaç firmasının ürettiği domuz gribi aşısının bir
bölümünün etkisiz olduğu gerekçesiyle toplatılmasının ardından Türkiye’nin de İngiliz ilaç şirketi Glaxo Smith Kline’dan aldığı aşının bir partisinin bozuk olduğu gerekçesiyle geri gönderildiği ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, konuyla ilgili şunları söyledi: “15 gün kadar önce Glaxo Smith Kline’dan gelen ve reddedilen aşı 200 bin doz civarındaydı. Hıfzıssıhha bu konuda çok duyarlı davranıyor, sıkı incelemeler yapıyor. Türkiye’de kullanıma sürülen aşılarda hiçbir problem yok. Aşı bozuk olursa alerji ve yan etki yapma oranı artar. Koruyucu madde yetersizse de aşının etkinliği olmaz. Şu anda aşı olup hasta olan yok. Aşının koruyuculuğu yüzde 93 civarında.”

Aşının denetim sürecinin çok detaylı olduğunu belirten Prof. Dr. Levent Akın
sözlerini şöyle sürdürdü: “Hıfzıssıhha’da aşılar, etkinlikleri ve içindeki yabancı
maddeler açısından kontrol ediliyor. Ayrıca aşının yaratacağı yan etki de kontrol ediliyor. Yan etkiyi artıracak özellikler taşırsa aşı reddedilir. Bir de vücutta ateş yaratan maddelerin miktarına bakılır. Aşının içeriğindeki maddeler gerçekte o kadar mı diye kontrol edilir. Aşının içindeki aşı miktarlarının hepsine bakılır. Bunların hepsinden temiz sonuç alınırsa ancak Türkiye’de aşı kullanılır. Firmalar reddedilen aşının yerine yeni bir seri gönderir.”

Habertürk Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 11:30:24 Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 11:40:05

alıntı

OP
tatlıpozan

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
evet ya bu sabah okudum bende iade oluyor diye

bilgi verdiğin için emegin için sağol:hhhhhh:

Sen saol canım.
Çocuklarım için aşı yapmalarına hayır demiştik okulda.Ama bir yandan da içim rahat etmiyordu.
Demek ki iyi yapmışız diyorum.
Aşıdaki Şaibeler bitmiyor bir türlü.
Zaten sınıfta sadece 1 kişi olmuş O da iki gün ev istirahati cazip geldiğinden olmuş:):)

kSo

Daimi Üye
Tepki
5.908
canım bende ne kendim ne kızım için aşı düşünmedim ama doktoru kızıma vuralım deseydi kafamda karışırdı sağlık bu şakaya hiç gelmez

OP
tatlıpozan

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
canım bende ne kendim ne kızım için aşı düşünmedim ama doktoru kızıma vuralım deseydi kafamda karışırdı sağlık bu şakaya hiç gelmez

Haklısın canım.
Ben de ikna olmuştum neerdeyse ama eşim istemedi.
Bu saatten sonra artık vücüdümüsün savunma mekanizmasını güçlendirmek.
:):):)
Allahım korusun dermansız dertler vermesin

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
Bındık bı alamete gıdıyoruz kıyamete...

Boyle hassas konularda bozuk cıkması kucucuk bı ıhtımal bıle olmamalıydı.

Asıyı hıc dusunmedım ne kızım ıcın ne de astım hastası olmama ragmen kendım ıcın.

Kızım sayesınde bu mıkrop bızım evımıze de gırdı.Malum okullarda daha kolay yayılıyor.

Tecrube sayılırsa bu en ıyı ılac kuvvetle ayakda kalabılecegın beslenme tarzı.
Bol taze meyva suyu bol sebze ama mumkunse pısmemıs.

Bu sayede o kadar hafıf atlattı kı kızım aslında hıc de bızlerı korkuttukları kadar agır bısey olmadıgını dusunmeye bıle baslamısdım.Ama ben bıraz daha kızımdan agır gecırdım.Ama sukur kı gectı gıttı.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Kedijik geçmiş olsun canım...

İlk günden beri tartışma yaratıyor aşılar. Bence de esas aşı taze meyve sulari ve sağlıklı beslenme. Ayrıca temizlik...

Teşekkürler canım paylaşımın için.:hhhhhh:

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
Kedijik geçmiş olsun canım...

İlk günden beri tartışma yaratıyor aşılar. Bence de esas aşı taze meyve sulari ve sağlıklı beslenme. Ayrıca temizlik...

Teşekkürler canım paylaşımın için.:hhhhhh:

Kesınlıkle oyle.Evde sıkılmıs meyve suyu gıbısı yok.Hatta caktırmadan bu meyvaların ıcıne kucuk bı parca kabak ve brokollıyı de gırdımı tadı hıc degısmeden guzel renkde ıstah acıcı vıtamın deposu.

Ama su da var kı temızlık de ne yazıkkı oyle abartıldı kı bu hastalıkla bırlıkde.Son bır haftadır bu konuda paranoya sahıbı olan kızımın ellerındekı tahrıs ıcın ılac kullanıyoruz.

Allahım bıran once defetsın bu sorunu ınsanoglunun basından...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar