Baykuş Kurabiye
23 Nisan'a Özel Çocuk Menüleri Yarışmasında 3.´lük aldigim kurabiyem.
Malzemeler
1 yumurta sarısı
175 gr margarin (yumuşak)
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kadar tarçın
1/2 paket kabartma tozu
3 su bardağından az un
Süslemek icin
Gagası ve gözleri için kuru üzüm
Yapılışı
Tüm malzemeyi ele yapışmayacak kıvamda yoğuruyoruz.
Hamuru buzdolabında 15 dakika kadar bekletiyoruz.
Beklettiğimiz hamuru 4 mm kalınlığında açıp
bir bardak yardımı ile daireler çıkartıyoruz.
Dairelerin tepesini çay bardağı ile kestirip kulak şekli veriyoruz.
Küçük daireler yapıp gözlerini yapıyoruz ve o minik
dairelerin ortasına kuru üzümleri yerleştiriyoruz.
Çay bardağı ile fazla bastırmadan kanatlarını yapıyoruz.
Çatal yardımı ile ayaklarını yapıyor ve karnında tüy görüntüsü veriyoruz.
Son olarak kuru üzüm ile gagasını yapıyoruz.
180° de 10- 12 dakika kadar pişiriyoruz.
23 Nisan'a Özel Çocuk Menüleri Yarışmasında 3.´lük aldigim kurabiyem.
Malzemeler
1 yumurta sarısı
175 gr margarin (yumuşak)
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kadar tarçın
1/2 paket kabartma tozu
3 su bardağından az un
Süslemek icin
Gagası ve gözleri için kuru üzüm
Yapılışı
Tüm malzemeyi ele yapışmayacak kıvamda yoğuruyoruz.
Hamuru buzdolabında 15 dakika kadar bekletiyoruz.
Beklettiğimiz hamuru 4 mm kalınlığında açıp
bir bardak yardımı ile daireler çıkartıyoruz.
Dairelerin tepesini çay bardağı ile kestirip kulak şekli veriyoruz.
Küçük daireler yapıp gözlerini yapıyoruz ve o minik
dairelerin ortasına kuru üzümleri yerleştiriyoruz.
Çay bardağı ile fazla bastırmadan kanatlarını yapıyoruz.
Çatal yardımı ile ayaklarını yapıyor ve karnında tüy görüntüsü veriyoruz.
Son olarak kuru üzüm ile gagasını yapıyoruz.
180° de 10- 12 dakika kadar pişiriyoruz.