3 Renk Böreği

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
3 Renk Böreği

attachment.php


Malzemeler

3 Hazır Yufka
3 Tavuk Göğsü
1/2 kg. Havuç
1/2 kg. Pazı Yaprağı
1 Orta Boy Soğan
1 Yumurta
125 gr. Tereyağı (veya yumuşak margarin)
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı

Tavuk etlerinı haşlayıp ince ince didikleyin. Soğanı ince rendeleyip doğranmış, yıkanmış pazı yaprakları ile az yağda kavurun. Havucu haşlayıp püre haline getirin. Fırını orta derecede ısıtın ve fırın tepsinizi yağlayıp hazırlayın. Yağınızı eritip yufkaları ıslatmak üzere içine yeteri kadar su ilave edin. Birinci yufkayı yayın, su-yağ karışımı ile ıslatın, üzerine pazıyı yayın. Sonra ikinci yufkayı aynı şekilde ıslatın, üzerine havucu yayın. Üzerine üçüncü yufkayı serin. Onun üzerine de tavuklu harcı yerleştirin. En üstü yufka ile kapatıp böreğinizi yuvarlak olarak fırına yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, arzuya göre susam ya da çörekotu serpin. 30-35 dakika kızartın.

iVillage Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • 3-renk_1.jpg
    3-renk_1.jpg
    35,9 KB · Görüntüleme: 91

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst