3.Yarışmamız Salatalarimiz Oylamaya Acildi

EN GÖRSEL SALATAYI SECIN


  • Kullanılan toplam oy
    88
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
İşte beklenen gün geldi hanimefendinin marifetli hatunlari:halay
Öncelikle hamileler ve aşerenlerin bu bölüme bakmamaları rica olunur:gul:


İste karsinizda birbirinden lezzetli ve şık sunumuyla
14adet SALATA



isiniz hicte kolay olmıyacak,pamuk eller oylara canlarim
:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
Adaylarimizin isimleri aciklanmadigi gibi yollama sirasina göre basladim..

kiminizde SALATALARIN hepsi görünmeye bilir 2.ci sayfayada bakin canlarim


Not:isterseniz kime neden oy verdiginizide aciklayabilirsiniz


katilan tüm arkadaslara tsk ediyorum ve basarilar diliyorum


baslama tarihi:24.01.2010
bitis tarihi:03.02.2010


Not:lütfen kimse kimseyi desifre etmesin
katilan arkadaslar kendiniz dahil
kimse kirilsin üzülsün istemem


HAK EDEN KAZANSIN

1.CI ADAYIMIZ

MAYONEZLI TAVUK SALATASI





Mayonezli Tavuk Salatası

Malzemeler

2 Adet Tavuk Göğsü
1 Kase Havuç(Küp Küp Doğranmış)
1 Kase Bezelye
1 Kase Kornişon Turşu(Küp Küp Doğranmış)
1 Kase Mısır Konservesi
2 Kaşık Yoğurt
3 Kaşık Mayonez
Tuz

Hazırlanışı

2 Adet tavuk göğsümüzü ocağa koyalım.
Diğer bir tarafta havuç ve bezelyelerimizi de haşlayalım. (Ben hazır almadım, evde kendim haşladım.)

Tavuklarımız haşlandıktan sonra bir kaseye tiftelim. Tavuklarımızın üstüne diğer malzemelerimizi de koyalım ve iyice karıştıralım. Haızrladığımız salatamızı servis yaparken üzerine havuç,bezelye,mısır ve turşumuzla süs yaparak servis yapalım.

Afiyet olsun.:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

2.CI ADAYIMIZ

AMERIKAN SALATASI





Malzemeler:
5 adet orta boy patates
200gr taze kaşar(rendelenmiş)
1 büyük şişe garnitür
3 yemek kaşığı mayonez
250gr kornişon turşu
2diş sarımsak
250gr yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Patateslerimizi haşlıyoruz.Elimizle soymaya dayanacak kadar ılıtıyoruz.Patatesleri soyup derin bir kaba alıyoruz.Sıcakken rende kaşar ve tereyağını kaba ilave ediyoruz.Hepsini birlikte kaşar ve tereyağı eriyene kadar ezecek yardımıyla püre haline getiriyoruz.Kornişon turşuları minik küpler şeklinde doğruyoruz.Patates karışımının içine suyunu süzdüğümüz garnitürleri ve küp turşularımızı ilave ediyoruz.Ayrı bir kapta soyup ezdiğimiz sarımsakları,yoğurdu ve mayonezi iyice çırpıyoruz.Hazırladığımız yoğurdu patates harcına boşaltıyoruz.Yoğurdu iyice yedirene kadar karıştırıyoruz(garnitürü ezmeden).Servis tabağına alıyoruz.

AFİYET OLSUN:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
3.CÜ ADAYIMIZ

RENGARENK LEZZET SALATAM

rengarenklezzetsalatam.jpg


malzemeler;
1.
5 adet haşlanıp rendelenmiş patates,
ince doğranmış marul,
taze soğan,
maydanoz,
karabiber,
limon,
zeytinyağı,
tuz,
2.
yoğurt,
mayonez ve tuz,
3.
iri rendelenmiş 3 adet havuç,
limon ve tuz,
4.
ince kıyılmış ve elma sirkesiyle,tuzla ovulup bekletilmş mor lahana,
yapılışı;
1 numaradaki,
zeytinyağı,limon,tuz,karabiber karıştırılır,
hazırlanan sosla, haşlanıp rendelenen patatesler iyice karıştırılır ,içine doğranmış marul,taze soğan ve maydanoz katılıp ,harmanlanınca tepsiye yayılır,
2 numaradaki,
malzeme pasta kreması gibi salatanın üzerine sürülür,
3 numaradaki,
malzeme karıştırılır ve iyice suyu sıkılıp, yoğurtlanan salatanın üzerine serpilir,
son olarak ,
sirke ve tuzla ovulmuş mor lahanayla süslenir...
afiyetler olsun-hmm
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
4.CÜ ADAYIMIZ

PATATESLI RULO SALATAM

rulosalata.jpg


rulosalata1.jpg


rulosalata2.jpg


Malzemeler:

5-6 orta boy patates
500 gr süzme yogurt
1 bardak karisik havucla bezelye.
arzuya göre konserve misir
biraz maydanoz
tuz, sivi yag, tuzot,
süslemek icin:
salatalik tursusu
közlenmis biber
zeytin
maydanoz

Yapilisi:

öncelikle patateslerimizi haslayalim.
hasladigimiz patateslerimizi soyup güzelce ezelim, ince ince biraz maydanoz kiyalim tuz, biraz yag ve birazda tuzot katarak güzelce karistiralim.
ayri bir kapta süzme yogurdumuzu biraz tuz katarak su katmadan ezelim.
konserve ic harcimizida hazirladiktan sonra daha önce hazirladigimiz patatesli harcimizi strecfolyo üzerine düzgünce yayalim.
üzerine önce yogurt daha sonrada bezelye havuc ve misirlarida ekleyelim,
ve strecfolyoyu bir kenarindan tutarak rulo yapalim yaptigimiz rulonun üzerine her tarafi kapatacak sekilde yogurt sürdükten sonra süslemesini yapalim.
ben salatalik tursusu közlenmis biber ve cekirdekleri cikarilmis zeytinlerle süsledim kenarlarinada maydanozla süsledikten sonra buz dolabinda birkac saat bekletip servis yapalim.
afiyet olsun arkadaslar:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
5.CI ADAYIMIZ

TOST EKMEKLI PASTA SALATAM

pastasalatasi.jpg


pastasalatam2.jpg


pastasalatam3.jpg


malzemeler:
12adet tost ekmegi
1kücük konserve bezelyeli havuc
1kücük konserve misir
4-5adet kornison tursu
1cay bardagi siyah zeytin(cekirdekleri cikartilmis olmali)
3adet haslanmis yumurta(beyazi ve sarilari ayrilir)
250gr. süzme yogurt
göz karari mayonez(damak zevkinize göre az yada cok)
tuz,pulbiber,karabiber


süslemek icin:
2yemek kasigi bezelyeli havuc
2yemek kasigi misir
1adet kornison tursu
kenarlari icin yuvarlak kesilmis siyah zeytin
yumurtanin sarilari


hazirlanisi:
3ayri kaseye ic harclari hazirlanir
birine havuclu bezelye(eger havuclar büyükse kücük dogranir)
birine misir ve kornison tursular minik küp küp dogranarak
birine yuvarlak kesilmis siyah zeytin ve yumurtanin beyazlarini minik minik dograyin
derin bir kasede süzme yogurdu ve göz karari mayonezi ekleyip
tuz,pulbiber ve karabiberle tatlandirin
tel cirpiciyla pürüzsüz kivam alana kadar cirpin
ve bu sosu 4e bölün
(kaselerdeki ic harclara pay edin sola ic harclari bir güzel birbirine yedirin ve artani kenarda beklettin)


3adet tost ekmegini servis tabaginda yan yana dizin ve bezelyeli havuc harcini kasik yardimiyla üzerine yayin
2.ci katinada tost ekmeklerini döseyin ve zeytinli yumurtali harci yayin
3.cü kata tost ekmekleri döseyin ve misirli kornison tursulu harci yayin
son kalan tost ekmekleriyle üzerini kapatin
kalan süzme yogurtlu harcla hertarafini kaplayin


üzerini ayirdiginiz ic harclariyla süsleyin serpistirerek
zeytinlerlede kenarlarini süsleyin
yumurta sarisinida catalla ezin
cok az mayonezle karistirin
(yoksa kuru olur)
tuz ve pulbiberle tatlandirin
yildiz uclu SIKMA torbasina doldurun
ve salatanin üzerini süsleyin
üstlerinede tane bezelye koyun


2-3saat buzdolabinda bekletin


AFIYET BAL SEKER OLSUN:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
6.CI ADAYIMIZ

PATATESLI HAVUC SALATASI

patateslihavuckofte2.jpg


Malzemeler:

1 su bardağı ince bulgur
3-4 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 limonsuyu,tuz karabiber

Süslemek için:
dereotu

Hazırlanışı:

Kısırda yaptığımız gibi ince bulguru sıcak suda biraz bekleteliyoruz. Haşlanmiş patatesleri bulgurun üzerine ilave ediyoruz. Daha sonra ise biber salçasini, domates salçasini, zeytin yağini, limonsuyunu, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice yoğuruyoruz. Harcdan elimize alib havuç şekli veriyoruz ve dereotuyla süslüyoruz.

Afiyet olsun...:catalbicak:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
7.CI ADAYIMIZ

PAPATYA SALATASI



PAPATYA SALATASI

MALZEMELER
5 adet büyük boy patates
2 adet haşlanmış havuç
7 adet kornişon turşu
5 adet biberli yeşil zeytin
2 adet haşlanmış yumurta
3 adet yeşil soğan
1 çorba kasesi yoğurt (susuz yerinden)
4 çorba kaşığı mayonez
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. Üzerine tuzu ve karabiberi koyup karıştırdıktan sonra, büyük boy yuvarlak tabağın ortasına portakal büyüklüğünde bir parça koyup, üzerine hafifçe bastırıp, ortasını çukurlaştırıyoruz. Papatyanın yapraklarını oluşturmak için, kalan patateslerden kenarlarına koyup yaprak şeklini veriyoruz. Yaprakların içlerine de parmaklarımızın ucuyla bastırıp biraz çukurlaştırıyoruz. Haşlanmış havuçları, turşuları küp şeklinde doğruyoruz. Yeşil soğanları, yeşil zeytinleri de doğrayıp hepsini karıştırıyoruz ve ortadaki çukura ve yapaklara dolduruyoruz. Bir kaseye yoğurdu, mayonezi, ezilmiş bir diş sarımsağı, tuzu koyup karıştırıyoruz. Salatamızın ortasına ve kenarlardaki yaprakların çukurlarına da döküyoruz. Tam ortaya, haşlanmış yumurta sarısını tel süzgeçten geçirerek serpiştiriyoruz. Böylece papatyanın ortasındaki sarı bölümünü de tamamlamış oluyoruz. Yumurtanın beyazını da rendeleyip, yaprakların üzerine koyup, fotoğrafta olduğu gibi suslüyoruz. Soframızın tam ortasındaki yerini aldığında, misafirlerinizin unutamayacağı bir görüntü ve lezzet oluşacaktır.
AFIYET OLSUN:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
8.CI ADAYIMIZ

PATATESLI CIVCIV SALATA

2qn9r91.jpg


Patatesli Civciv Salata

Malzemeler


4-5 Patates
1-2 çorba kaşığı mayonez veya yoğurt
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağ
Havuç/kuş üzümü/maydanoz



Yapılışı

Patateslerimizi haşlayıp eziyoruz. Püre haline getirdiğimiz patatesimize diğer malzemelerimizi ilave edip servis tabağına alıp elimizle şekil veriyoruz.

Tabağın alt kısmına havuçları rendeleyip,kararmaması için limon sıkıyoruz.Orta kısmına maydanozları koyup,civcivleri yerleştiriyoruz.

Afiyet olsun :hhhhhh:

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
10.CU ADAYIMIZ

MERCIMEK SALATASI

92490801.jpg


YEŞİL MERCİMEK SALATASI
Malzemeler:
- 100gr. yeşil mercimek
- 4-5 yaprak göbek salata
- 3-4 taze soğan
- 4 sap maydanoz
- 1 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber ve pulbiber

Hazırlanışı:
1- Mercimekleri bol suda haşlayın, süzün ve soğuk su ile yıkayın.
2- Bütün yeşillikleri incecik doğrayıp mercimeklere ilave edin.
3- Limon suyu, zeytinyağı, ezilmis sarımsak, tuz, pulbiber ve karabiber ile tatlandırın.
Hem ana yemeklerin yanında, Hem de yalnız başına çok rahat yenilebilen bir salata.

AFİYET OLSUN...=))))))
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
11.CI ADAYIMIZ

PATATES SALATASI

patatessalatas.jpg


Patates Salatası:
Akşam yemeklerinizde ve 5 çaylarınızın yanında hafif ekşili bir lezzet:

Malzemeler:
5 adet orta boy patates
7-8 yaprak kıvırcık
4 adet taze yeşil soğan
2 adet haşlanmış yumurta
Tuz
Zeytinyağ
1 tane sıkılmış limon suyu.

Yapılışı:patatesleri kabuklarını soyup,bir güzel bol suda yıkadıktan hemen sonra yemeklik küçük küçük küp küp kesiyoruz...Tencereye tepeleme su gelecek şekilde haşlamaya bırakıyoruz..
Bir taraftan yeşilliklerimiz olan kıvırcık ve taze soğanımızı yine minik minik kedip hazırlıyoruz..
Haşlanan patateslerimiz ve doğradığımız yeşillikleride bir güzel karıştırıp tuzunu,yağını ve limonunu katıp tekrar bu sosları yedirip tabağımıza alıyoruz..Haşlanmış yumurtalarımızıda dilerseniz içine katar,dilerseniz bu şekildede süs yapabilirsiniz..
İsteğe bağlı olarak yumurta katmayadabilirsiniz..

Afiyet Olsun Efenim:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
12.CI ADAYIMIZ

KARISIK MEVSIM SALATA

http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs213.snc3/22075_1292272237770_1559202144_732906_2949011_n.jpg

[IMG]http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs233.snc3/22075_1292272277771_1559202144_732907_8272127_n.jpg

Malzemeler

[LIST=1]
[*]1 Adet Havuç
[*]1 Adet Salatalık
[*]Yarım Demet Maydonoz
[*]1 Adet Domates
[*]1 Adet Kırmızı Turp
[*]1 Adet Siyah Turp
[*]1 adet Kırmızı Biber
[*]Kırmızı Lahana
[*]15 Adet Siyah Zeytin
[*]Limon
[*]Yağ
[/LIST]

Yapılışı
Öncelikle ve Kıvırcıkları ince ince doğruyoruz. Sonra Havucu rendeleyip ikiye bölüp karşılıklı olarak tabağa koyuyoruz.
Domateslerimizi ikiye bölüp ince ince doğruyoruz ve sonra bükerek gül şeklini veriyoruz. Kırmızı Lahanayı da karşılıklı iki bölüme koyuyoruz
Salatalıklarıda aralara koyuyoruz
Kırmızı biberide tac şekli verip üstüne zeytinleri koyuyoruz
Bir Siyah ve Bir beyaz Turpu Alalı soyarak yarım ay şeklinde doğrayıp tabağımızın kenarına süslüyoruz.
En son olarak da salatayı maydonozla süslüyoruz
SOS : Limon Yağ tuzz
Herkes istediği şekilde süsleyebir ve soslayabilir Afiyet olsun

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
13.CÜ ADAYIMIZ

RULO PATATES SALATASI

catsaq.jpg


RULO PATATES SALATASI

MALZEMELER

8 ADET ORTA BOY PATATES

YARIM KAVANOZ GARNÜTÜR

YARIM DEMEK MAYDANOZ

3 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ

2 ADET SOSİS

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

TUZ,KARABİBER

YAPILIŞI

1.PATATESLERİ SOYUP HAŞLAYIN.EZİN.İÇİNETUZ KARABİBER VE SIVIYAĞI EKLEYİN.

2.AÇDIĞNIZ STREÇİN ÜSTÜNE KIYILMIŞ MAYDONOZLARI YAYIN ÜSTÜNE PATATESİ YAYIN.

3.ÜSTÜNE HERYERİNE MAYONEZİ SÜRÜN.GARNÜTÜRLERİ VE KÜÇÜK DOĞRADIĞINIZ SOSİSLERİ DE YAYIP UZUN TARAFINDAN RULO GİBİ SARIP STREÇLE DOLAPDA BEKLETİN.NEKADAR BEKLERSE OKADAR GÜZEL KESİLİR.

AFİYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
14.CÜ ADAYIMIZ

PATATES PASTASI SALATAM



patates pastası salatam
patates pastası salatası için malzemeler
1 kilo patates
1 bçuk su bardağı rendelenmiş kaşar
1buçuk su bardağı süt
kırmızı lahana
1adet soğan
3 adet havuç
tuz kimyon
yapılışına gelince
patateslarin kabuklarını soyup tencerede haşlıyoruz haşlandıktan sonra kaşar peyniri ve sütü ekleyip rondoda püre haline getiriyoruz daha sonra kırmızı lahanayı ince ince doğruyarak tuz ekleyip elimizde yoğurarak eziyoruz diğer taraftada havuçları rendeliyoruz daha sonra patates püremizin içine kimyonuda ekleyip birazdaha karıştırıyoruz kelepçeli pasta kalıbının içine pürenin birazını döküyoruz pürenin üstüne önce lahanayı daha sonrada havuçları ekliyoruz kalan püreylede üstünü kapatıyoruz unutmada patatesleri püre haline getirmeden önce haşlanmış patateslerden ayırıyoruz civcivleri yapmak için civcivleride haşlanmış patatesi elimizde yoğurup bir parça alıyoruz elimizde yuvarlayoruz biraz daha elimize aldığımız diğer parçaylada gövdesini yapıyoruz havuçla gagasını yapıp takıyoruz gözleri içn ben boncuk kullandım çiçekler içinde havucu yuvarlak dilim halinde kesip yıldız şeklindeki kurabiye kalıbından faydalanıyoruz afiyet olsun arkadaşlar
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
Ayyyy:sok:
Önce avucumu yalıyorum çünkü resmen yutkundum tariflere bakarken:catalbicak:
İnanın bu kadar güzel bir görsel şölen bekliyordum ama bu kadarınıda hiç tahmin edememiştim:bayil:
Katılımcı arkadaşlarıma başarılar diliyorum,oy hakkım saklı az daha bekleyeceğim ve bir daha bakmak istiyorum acele etmek istemiyorum:teytey:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst