30 bin Euro'ya satıldı!

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
30 bin Euro'ya satıldı!

Yeter A: "Eşim 'bakire kızla evlen' baskısıyla benimle evlendi."

569832_detay.jpg

GAZETE / HABERTURK

4 yıl önce babasının zoruyla gurbetçi Rıfat S. ile başlık parası karşılığında evlendirilen Yeter A. isimli Türk gelin, şiddet uyguladığını söylediği eşinin boşanma davası açması üzerine geri gönderileceği günü bekliyor. Ancak Yeter şimdi de babasından korkuyor.

SATILMA HİKAYESİNİ ANLATTI
Berlin’den Türkiye’ye geri gönderileceği günü bir sığınma evinde bekleyen 25 yaşındaki Türk gelin Yeter A. “satılma hikâyesi”ni Bild Gazetesi’ne anlattıktan sonra Almanya’da günün konusu oldu. İstanbul’un varoş semtlerinden birinde yaşarken, 4 yıl önce babasının zoruyla Almanya’da çalışan ve hiç tanımadığı Rıfat S. ile 30 bin Euro karşılığında başlık parasıyla evlendirilen Yeter A., Almanya’ya geldikten sonra kocası tarafından şiddete uğramaya başladığını söyledi.

YÜZÜNÜ ÖRTÜYLE GİZLEDİ
Bild’e konuşurken tanınmamak için yüzünü bir örtüyle örten Yeter A., eşinin de ailesinin “Bakire bir kızla evlen” baskısı nedeniyle kendisiyle zorla evlendiğini ve evlendikten bir süre sonra kocasının başka bir kadınla uzun yıllardır ilişkisi olduğunu öğrendiğini ifade etti. Türkiye’deMesut isimli bir askere âşık olan ve ailesinin karşı çıkması üzerine evlenemeyen Yeter A. aile baskısıyla gelen evliliğin kurbanı olduğunu söyledi. Genç kadın, “DüğünümeMesut da geldi” diyerek hikâyesine şöyle devametti:

‘ŞİKÂYETİM SONUÇSUZ KALDI’
“2007’de evlendiğimde kocamla ancak ikinci kez karşılaştımve gerdeğe girdim. 1 yıl sonra Almanya’ya gittiğimde tekrar karşılaştık. Beni gördüğünde tepkisi ‘Ah senmi geldin?’ oldu. Bir süre sonra zorunlu uyumkurslarına gitmeye başladım. Ancak geldikten daha 1 ay sonra şiddet görmeye başladım. Evdeki telefon ve internet kabloları da bir kavga anında kocam tarafından kesildi. Yine bir gün yediğim dayağın ardından dayanamadımve Alman polisine giderek şikâyette bulundum. Ancak onlar da eşime sadece nasihatte bulundular.” Eşi Rıfat S. kendisine boşanma davası açarken, genç kadın ise şimdi babasından korktuğu için Türkiye’ye geri gönderilmekten çok korkuyor.

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Bende sanmıyorum sadiyecim bildiğim kadarıyla alman hükümeti kadınlara daha bir adil oluyo değilmi kadın hakları orda çok iyi bildiğim kadarıyla değilmi canım

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
Yine bir gün yediğim dayağın ardından dayanamadımve Alman polisine giderek şikâyette bulundum. Ancak onlar da eşime sadece nasihatte bulundular.”
buna inanmiyorum:dertli:
benim bir arkadasimda esinden dayak yedigi icin doktora gitti ve rapor aldi esine mahkeme acildi ve esi evinin yakinina bile ugruyamiyor

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
inşallah geri göndermezler ama orda ne yapacak tek başına o da bi garip...

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Umarım geri gönderilmez ve Alman hükümeti kendisine bakar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar