35'inde evlilik tartışma çıkardı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.979
687591325436.jpg

35'inde evlilik tartışma çıkardı

Geçtiğimiz günlerde 6'ncı kez evlenen Hüseyin Avni Danyal'ın, "35 yaşından sonra insanın üzerine bir olgunluk geliyor. 35'ten önceki evliliklerin yasaklanması için Meclis'e dilekçe vermek lazım" sözleri, tartışmaya yol açtı!

Ünlü oyuncu Hüseyin Avni Danyal, geçtiğimiz günlerde Özgen Kılıçarslan ile dünyaevine girdi. Bu evliliğiyle 6'ncı kez nikah masasına oturan Danyal, nikahı sırasında sarfettiği sözlerle herkesi şaşırttı! Danyal, "Eşimle üç gün bir araya gelemiyoruz. Ama onun bu yoğunluğuma anlayış göstermesinin sebebi 35 yaşının üzerinde olması. 35 yaşına kadar insanların sabır, hayatı algılama, ayaklarının üzerine basarak kendini var etme çabası var, 35'ten sonrası ise aynı değil. 35'ten sonra insanın üzerine çok başka bir olgunluk geliyor. 35'ten önceki bütün evliliklerin yasaklanması için Meclis'e dilekçe vermek lazım" demişti. Danyal'ın bu iddialı sözleri, sanat dünyasını ikiye böldü. Kimileri ona hak verirken; kimileri de karşı çıktı. İşte ünlülerin konuyla ilgili görüşleri...

DESTEKLEYENLER

SABA TÜMER (SUNUCU-PROGRAMCI)
GEÇ EVLİLİK DOĞRU
20 yaşında evlenenleri, adliye kooridorlarında görüyoruz. Genç yaşlardaki hormonal aşk, olgunluk döneminde ruhsal ve gönül aşkına dönüşüyor. 30'dan sonra yapılan evlilikler daha sağlıklı. Bana evliliği düşündürecek, ayaklarımı yerden kesip beni nikah masasına oturtacak adamla henüz karşılaşmadım. Karşıma çıkmasını bekliyorum.

VATAN ŞAŞMAZ (SUNUCU)
PİŞMAN OLAN ÇOK!
36,5 yaşında evlenmiş bir erkek olarak şunu söyleyebilirim ki; bence 30 yaşındaki bir kadın ile 35 yaşındaki bir erkeğin evliliği son derece sağlıklı olur. Çünkü özellikle erkekler çok geç büyüyorlar. Ve sorumluluk almaya geç yaşta başlıyorlar. Erken evlenip pişman olan "Keşke biraz daha hayatımı yaşasaydım " diyen bir sürü insan tanıyorum.

YEŞIM SALKIM (ŞARKICI)
HATA YAPIYORLAR
Hüseyin Avni Bey, daha önce hatalı evlilikler yaptıysa bu yüzden bu açıklamayı yapmış olabilir. Ancak söylediği düşünceye katılıyorum. Özellikle gençler bir anda heyecana kapılıp evlilik kararı alıyorlar. Ancak sonrasında hata yaptıklarını anlayıp tek celsede boşanıyorlar. Belli bir yaştan sonra ancak doğru kararlar alınabiliyor.

SEREN SERENGİL (ŞARKICI)
20'DE EVLENMEYİN
Bence 30'dan önce verilen kararlar sadece çocukca duyguların çoşkusuyla verilen ani kararlar oluyor. Karşındakini tanıma fırsatı olmadığı için onun gerçekten sana göre olup olmadığını düşünmek istemiyorsun. Bence 20'li yaşlarda evlilik kararı alınmamalı. Evlilik kararı alacağın insanı iyi tanıman gerek. Her sevdiğin insanla evlenmemelisin.

KARŞI ÇIKANLAR

SİBEL BARIŞ (ORYANTAL)
NEDEN ŞİMDİ?
Avni Bey'in beş evlilikten sonra mı aklına geldi bu sözleri söylemek? Evliliklerde en önemlisi, evli çiftlerin sanal ortamdan bir an önce uzaklaşması. 35'ten sonra da evlenseniz, 60 yaşında da olsanız, şayet ortak bir paylaşımınız yoksa evliliklerin sonu geliyor.

TAMER KARADAĞLI (OYUNCU)
YAŞLA İLGİSİ YOK
Bu tarz genellemeleri doğru bulmuyorum. Çünkü bu durum kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Bazen 35 yaşındaki bir insan 20 yaşındaki bir genç gibi davranır, bazen de 20 yaşındaki bir genç insanda 40 yaşındaki olgunluğu görebilirsiniz. Yaşla bağlantısı yoktur.

PINAR ALTUĞ (OYUNCU)
GENELLEME OLMAZ
Hüseyin Avni Bey, bugüne kadar yaşadığı evliliklerden pişmandı ve bundan sonrası için böyle bir fikir ortaya atmış olabilir. Ayrıca kimse boşanmak için evlenmez. Kimse böyle bir kural koyamaz. Bunun yaşla hiç ilgisi yok. Bu tamamen ruhla alakalı birşey. Ayrıca kim bilebilir ki 35 yaşından sonra yapacağın evlilikte sağlıklı karar vereceğini. Yaş kriterini doğru bulmuyorum.
Hürriyet

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.520
şöyle ki 35 den önce evlenip mutsuz olanlar varsa bu fikre katılır
35 önce evlenip mutlu bir evlilik yapanlar ise hiçç alakası yok yaşın derler
ben ise 35 den çok önce evlenmiş, kim ne yaparsa yapsın fikrindeyim:ayk:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
bosuna akil yasta diil bastadir dememisler
simdi 6.kez evlenmis ne yani digerleri 35yas alti oldugu icinmi yürümemis evliligi?
kendinde hic mi aramiyo anlamadim

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
35 yaş tabiki daha olgun bir yaş geneldede sağlıklı kararlar alınır ama evlilik söz konusu olunca iş değişir.
çünkü bu evlenecek kişinin birazda karekteriyle ilgili bazı insanlar görüyoruz kaç yaşında olursa olsun çocuk gibi davranırlar
sen istediğin kadar olgun ol karşındaki kişi olgun olmadıkça
:3:

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Erkekler 35 yaşında mı olgunlaşıyormuş?
Öyleyse ne mutlu , bana kalırsa 70 yaşına gelince anca olgunlaşıyorlar ..
35 yaşından önce evlilik yasaklansa ve gerçekten boşanmalarda azalma olduğu görülse , kimbilir belki evet yasaklansın diyebilirim ama 35 yaşından sonra yapılan evlilik çocuk sayısında azalmaya da sebep olmaz mı? Yada arada uçurum yaş farkı olan evliliklerin biranda artmasına?

HATUNKİŞİ

Aktif Üye
Tepki
169
yaşla alakası yok ...ne yaparsanız yapın ister 1 ay tanıyın ister 10 yıl evlendikten sonra kişiler değişiyor bu değişime ayak uydurarak sevgi saygı içerisinde direnen başarılı olur...hemen pes eden evlilikte değil hayatın her yönnde kaybeder...eee en önemliside alın yazısı kadere inanmak müslümanlığımızın gereği kaderimiz yaşıycaz ama seçimlerimizi rabbimizin rızasını gözeterek yaparsak mutsuz olmayız:huhuu:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar