4. Yarisma Pogacalarimiz Oylamaya Acildi

BUYRUN POGACALARIMIZI OYLAMAYA


  • Kullanılan toplam oy
    81
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
İşte beklenen gün geldi hanimefendinin marifetli hatunlari:halay
Öncelikle hamileler ve aşerenlerin bu bölüme bakmamaları rica olunur:gul:


İste karsinizda birbirinden lezzetli ve şık sunumuyla
11adet POGACA



isiniz hicte kolay olmıyacak,pamuk eller oylara canlarim
:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
Adaylarimizin isimleri aciklanmadigi gibi yollama sirasina göre basladim..

kiminizde POGACALARIN hepsi görünmeye bilir 2.ci sayfayada bakin canlarim


Not:isterseniz kime neden oy verdiginizide aciklayabilirsiniz


katilan tüm arkadaslara tsk ediyorum ve basarilar diliyorum


baslama tarihi:07.02.2010
bitis tarihi:17.02.2010


Not:lütfen kimse kimseyi desifre etmesin
katilan arkadaslar kendiniz dahil
kimse kirilsin üzülsün istemem


HAK EDEN KAZANSIN
:hhhhhh::eek::hhhhhh::eek::hhhhhh:

1. ADAYIMIZ
MAYALI POGACA



Kullanılan Malzemeler:1 su bardağı ılık su

2 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvıyağ

1 paket yaş maya(42gr)

4-5 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

aldığı kadar un(1 kilo alıyor)

üzeri için 2 yumurtanın sarısı

maydonozlu peynirli Hazırlanışı.ılık suyun ve sütün içerisine mayamızı ve 4-5 yemek kaşığı şekerimizi ekleyip mayayı karıştırarak eritiyoruz.

daha sonra yağı ekliyoruz.karıştırıyoruz.

en sonunda tuz ve unumuz ekliyoruz. elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar güzelce yoğuruyoruz.

hamurumuzu 10 dakika kadar üstü kapalı dinlendiriyoruz.

hamurumuzu 4 parçaya ayıyoruz ve her bir parçayı merdaneyla 30 cm çapında açıyoruz. merdanenin uzunluğu kadar olacak.

açtığımız hamuru sigara böreği keser gibi 8 parçaya kesiyoruz. geniş kısmına hazırladığımız içten koyup sigara böreği şeklinde sarıyoruz.

yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere dizip yarım saat dinlendiriyoruz.(benim elim yavaştır, 2.tepsiyi açarken 1.tepsi zaten kabarmış oluyor)

üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ekleyip 160 derecede yarım saat kızarana kadar pişiriyoruz..
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
2. ADAY
GALETA UNLU RULO POGACA

2nkqwds.jpg


eja4pt.jpg


Galeta Unlu Rulo Poğaça


Malzemeler:

* 150 gram margarin
* yarım su bardağı zeytinyağı
* yarım su bardağı yoğurt
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* bir tutam tuz
* 1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
* 3 su bardağı un (birden boşaltmayın)
* Üzeri için 1 çay bardağı kadar galeta unu

İç Harcı:

* 4 tane orta boy haşlanmış patates
* karabiber, kırmızı biber, tuz
* 50 gram rende beyaz peynir
* bir tutam ince kıyılmış maydanoz


Yapılışı:

Un dışındaki tüm malzemeyi karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar unu kaşıkla kontrollü bir biçimde ekleyin.
Hamuru ikiye bölün ve unlu zeminde merdane yardımıyla açın. Fazla kalın yada ince olmayacak.
İç malzemesinin tümünü karıştırın.
İçin yarısını açtığınız hamurun tümüne yayın ve hamuru rulo yaparak kapatın. (Kenarları hafif kapatarak düzgün bir rulo olmasına dikkat edin)
Rulonun üst tarafına yumurta akını sürün. Galeta ununun birazını zemine boşaltın ve yumurta sarılı kısmı üzerine yuvarlayın. Bu biçimde rulonun etrafının tamamını galeta ununa güzelce bulayın. Verev dilimleyerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Diğer hamur içinde aynı işlemi uygulayın ve 190 dereceli önceden ısınmış fırında poğaçaları pişirin.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
3. ADAY
RÜZGAR GÜLÜ POGACASI

27708909.jpg


21721967.jpg


Malzemeler:

250 gr. oda sicakliginda Tereyagi veya margarin ben tereyagi ile yaptim.
3 yumurta
1cay bardagi ilik süt
1 tatli kasigi tuz
1 yemek kasigi seker
1 adet maya
ic harci icin beyaz peynir
üzerine sürmek icin 1 yumurta sarisi

Yapilisi:
tereyagini bir kaba aliyoruz buz dolabindan önceden cikarinki yumusak olsun 3 yumurtayi kirip karistiralim ardindan bütün malzemeleri ekleyerek normal kivamda bir hamur yoguralim.
yogurdugumuz hamuru yarim saat kabarmaya birakalim.
kabarmis hamuru bezeler haline getirelim bezelerden birini alip elimizle bastirarak kücük acalim kenarlarindan 4 yerinden keselim ortasina peynirimizi koyarak dört parcaya kestigimiz yerleri sirasiyla resimde gördügünüz gibi kapatalim.
yagli kagit serdigimiz tepsiye siralayarak 15- 20 dakika kadar tepside bekletelim ve üzerine yumurta sarisi sürerek 200 derecede isittigimiz firina vererek kizarincaya kadar pisirelim.
afiyet olsun arkadaslar:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
4. ADAY
KATMER POGACA



Katmer Poğaça Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
Arasına; 75 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
Yapılışı
Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üst üste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üst üste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.

AFIYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
5. ADAY
MAYALI POGACA

43553141.jpg


Malzemesi

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı su

1 paket yaşmaya

1 yumurta akı

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı tozşeker

aldığı kadar un

İç malzemesi

Beyaz peynir

maydanoz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

susam ve çörekotu




1. Mayanın üzerine ılık süt katıp elle karıştırarak eritilir. Sonra sıvıyağ ve su, 1 yumurta akı, tuz ve şeker katıp tekrar karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un ilave edilir. Elle yapışmayan kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde ederiz. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülür ve 2 kat olana kadar mayalandırılır.





2. Hamurdan bir parça koparılıp el ile çay tabağı büyüklüğünde açılır. İç malzemeden biraz koyulur ve kenarları bastırılarak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam çörekotu serpilip önceden ısıtılmış 180-190 derece ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
afiyet olsun


 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
6. ADAY
KOLAY VE EKONOMIK POGACA

kolayveekonomikpogaca.jpg


KOLAY VE EKONOMİK POĞAÇA

MALZEMELER: 3 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
yeteri kadar un
üzerine sürmek için yumurta sarısı
çörek otu veya susam

YAPILIŞI: 3 su bardağı ılık suya maya ve şekeri katıp mayanın kabarmasını bekleriz
daha sonra bütün malzemeleri katıp karıştırırız
ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un katarız
istenilen şekil verilir
istenirse içine peynirli harçta konulabilir
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
7. ADAY
KATMER POGACA

30313089.jpg


63805119.jpg


KATMER POĞAÇA

MALZEMELER:
1bardak süt
1bardak sıvı yağ
1tane yumurta
1 paket yaşmaya
1 kaşık şeker
1 kaşık tuz
1 tatlı kaşığı sirke
3,5 bardak un
4/3 paket margarin
Beyaz peynir

HAZIRLANIŞI:Mayayı ılık sütün içinde eritiyoruz sırasıyla şeker tuz yumurtanın akını sıvı yağı ve unu ilave edip yoğuruyoruz yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
Hazırladığımız hamurlardan cevizden biraz büyük 16 tane beze yapıyoruz.
Hiç bekletmeden merdaneyle bezeleri tabak büyüklüğünde açıyoruz aralarına oda sıcaklığındaki margarinden sürüp 8 tanesini üst üste koyuyoruz en üst katına yağ sürmüyoruz.
Hamurumuzu unlayıp orta büyüklükteki bir tepsi kadar açıyoruz sonra yaklaşık 16 parçaya kesiyoruz.
Aralarına peynir koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
ayırdığımız yumurta sarısına biraz sıvı yağ ilave edip üzerine sürüyoruz.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Dışı kat kat milföy tadında içi yumuşacık bir poğaça oluyor denemeyenlerin mutlaka denemesini tavsiye ediyorum.

AFİYET OLSUN.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
8. ADAY
KARNIYARIK POGACA

karniyarikpogaca.jpg


karniyarikpogaca1.jpg



KARNIYARIK POGACA




malzemeler:




2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr erimiş tereyağ (veya margarin)
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

iç malzemesi;
250 gr kadar peynir ve maydanoz karışımı



hazirlanisi:



bir kaba bütün sivi malzemeleri koyun ve cirpma teliyle cirpin
daha sonra unu azar azar eliyerek ilave edin kabartma tozuyla ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. (hamur fazla sert olursa poğaçalar kuru ve sert olur, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyip, hamurun kıvamını yumuşak tutmak önemli)
10 dakika dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine peynir+maydanoz karışımından koyun.
Küçük bir pide yapar gibi, ek yeri yukarıya gelecek şekilde kapatın.
Yağli kagit serilmis tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün.
180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
(bu ölçülerle 25-30 tane çıkıyor)

AFIYET OLSUN:eek:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
9. ADAY
KATMER POGACA

57684809.jpg


Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)

Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
daha da kat kat görünüm istiyorsak tereyağını 2oo gr da kullanabilirsiniz

yapılışına gelince buyrun arkadaşlar
Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.yukardada söylediğim gibi daha kat kat görünüm elde etmek için tereyağı kalın sürebilirsiniz arkadaşlar milföy tadında puf puf bir poaçadır katmer poaça

afiyet olsun canlarım
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
10. ADAY
GÜL POGACA

glpogaca.jpg


glpogaca1.jpg


Malzemeler:

1 su bardagi süt
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi su
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 yas maya
aldigi kadar un
ic harci icin: beyaz peynir ve maydanoz

Yapilisi:
1. ilik sütü ve sivi yagi derin bir kaba bosaltiyoruz
2.maya ,tuz ve sekeri ilave edip eritiyoruz
3. yavas yavas ununu ilave edip ve bir yandan elimizle karistiriyoruz
4. kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar un ilave edip ve güzelce yogurun
5. hamuru mayalanmaya birakiyoruz
6.hamurdan mandalina büyüklügünde parcalar koparip yuvarliyoruz
7.bezeleri alip kahve tabagi büyüklügünde aciyoruz
8. 4 yerden karsilikli bicakla centik atiyoruz
9.ic harcini koyup önce karsilikli iki yeri toplayip bükelim daha sonra da diger parcalari büküp gül sekli veriyoruz
10.üzerine yumurta sürüp ve önceden isitdigimiz firinda 200 derecede pisiriyoruz

AFIYET OLSUN:gulcicek:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
11. ADAYIMIZ
MAHLEPLI POGACA

mahleplipogaca.jpg


Malzemeler:
1 Çay bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı mahlep
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı tozşeker
1 Paket kabartma tozu
3 Su bardağı un
4 Çorba kaşığı margarin
1 Adet yumurta sarısı
1 Paket susam


Hazırlanışı

* Yoğurt, tuz, mahlep, tozşeker, un, kabartma tozu ve margarini kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun.
* Düzgün bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
* Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız poğaçaları dizin.
* Yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün.
* Susam serpin ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında bembeleşene dek pişirin.
* Ilık olarak servis yapın.
Afiyet Olsun:hhhhhh:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst