Hanımlar! Bugün misafirleriniz mi gelecek? O halde haydi mutfağa...
çikolatalı muzlu pasta
Malzemeler
Keki İçin:
5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
7 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
3 kaşık kakao
Kreması için:
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Üzerine rendelenmiş çikolata
Arasına bir adet muz
Pastamızı Nasıl Yaptık?
Yumurtaları şekerle birlikte kar haline gelene kadar çırpın.
Un ve kabartma tozuna kakao ekleyip, fazla karıştırmadan margarinle yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün.
175 derece ısıtılmış fırında, fırının kapağını açmadan pişirin.
Bir yandan krema malzemelerini pişirin.
Soğuyana kadar sürekli karıştırın.
Bu arada pişen keki ortadan ikiye kesin.
Arasına hazırladığınız kremayı sürüp, üzerine dilimlediğiniz muzları yerleştirin.
İkinci kat keki de üzerine kapatıp, etrafını krema ile kaplayın.
Üzerini çikolata rendesi ile süsleyip, servis yapın.
Afiyet Olsun.