5 farklı piliç tarifi!
Dünyanın en klasik yemeğini uluslararası baharat karışımlarıyla bir lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz.
Fırında piliç
Yapılışı: Tavuğu temizleyip kuruttuktan sonra zeytinyağı ya da kanola yağı ile kapla. Aşağıdaki baharatlarla tuz ve biberi karıştırıp tavuğu, her yerine bu karışımından sürüldüğünden emin olana kadar ovala. 175 derecede (yarım kiloluk bir tavuksa) 20 dakika pişir.
1. Karayipler
1,5 tatlı kaşığı yenibahar, 1 jalapeno biberi (tohumları ayıklanmış ve ince kıyılmış), 1 tatlı kaşığı kuru kekik, ½ tatlı kaşığı sarımsak tozu, bir demet taze soğan (ince kıyılmış).
2. Kuzey Afrika
½ tatlı kaşığı kimyon, ¼ tatlı kaşığı sarımsak tozu, 100 ml limon suyu, 2 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış), ½ tatlı kaşığı paprika.
3. Çin
1 tatlı kaşığı beş karışımlı Çin baharatı, ½ tatlı kaşığı sarımsak tozu.
4. Hindistan
1 tatlı kaşığı köri, 1/8 tatlı kaşığı sarımsak tozu, 1 çorba kaşığı zencefil, 1 büyük soğan (doğranmış), 1 çorba kaşığı zerdeçal, 185 gr yoğurt.
5. Meksika
1 tatlı kaşığı acı biber tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı şekersiz kakao tozu, 1 çorba kaşığı kişniş, 1 çorba kaşığı kimyon.
Püf noktası:
Eğer tavuk çok fazla kahverengileşmeye başlarsa (ki baharatlı karışımlarla kaplandığında genellikle böyle olur) üzerine alüminyum folyo ile örtebilirsin...
(Women's Health)