Kek yarışmasında sizlerin verdiği oylarla 5.olduğum Erikli kekim kızlar oy veren vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum oldukca eğlenceli bir yarışmaydı Diğer yarışmalarda da buluşmak ümidiyle sizlerle tarifimi paylaşıyorum:sirin:
Malzemeler
750 gr erik
500 gr tereyağ
450 gr şeker
Bir çimdik tuz
4 yumurta
60 gr un
50 gr nişasta
2çay kaşığı kabartma tozu
100gr fındık tozu
Yapılışı
Alt keki yapmak için önce,300 gr tereyağını 250 gr şekeri,bir çimdik tuzu,4 yumurta 300gr unu ve2 çay kaşığı kabartma tozunu ölçerek ayarlıyoruz daha sonra önce yumurtaları kırıp şeker ve tereyağını mikserle iyice çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz yağladığımız kalıba döküyoruz ben kare ölçüdeki kabıma dökdüm tepsinin ebadı fazla büyük olmıycak daha sonra eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimliyoruz daha sonra kekimizin üzerine diziyoruz üst hamurunu hazırlıyoruz bunu içinde kalan malzemelerimiz olan 200gr tereyağını 180 gr şekerimizi 300gr unumuzu ve 100 gr fındık tozumuzu derin bir kaba alıyoruz elimizle yoğuruyoruz topak topak hamur olucak daha sonra hepsini eriklerimizin üzeri kapanacak şekilde yayıyoruz 190 derecede fırında 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
Malzemeler
750 gr erik
500 gr tereyağ
450 gr şeker
Bir çimdik tuz
4 yumurta
60 gr un
50 gr nişasta
2çay kaşığı kabartma tozu
100gr fındık tozu
Yapılışı
Alt keki yapmak için önce,300 gr tereyağını 250 gr şekeri,bir çimdik tuzu,4 yumurta 300gr unu ve2 çay kaşığı kabartma tozunu ölçerek ayarlıyoruz daha sonra önce yumurtaları kırıp şeker ve tereyağını mikserle iyice çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz yağladığımız kalıba döküyoruz ben kare ölçüdeki kabıma dökdüm tepsinin ebadı fazla büyük olmıycak daha sonra eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimliyoruz daha sonra kekimizin üzerine diziyoruz üst hamurunu hazırlıyoruz bunu içinde kalan malzemelerimiz olan 200gr tereyağını 180 gr şekerimizi 300gr unumuzu ve 100 gr fındık tozumuzu derin bir kaba alıyoruz elimizle yoğuruyoruz topak topak hamur olucak daha sonra hepsini eriklerimizin üzeri kapanacak şekilde yayıyoruz 190 derecede fırında 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Afiyet olsun