"5 malzeme 1 Tarif" yarışmamızda birinci belli oldu hanımlar...

5 Malzeme 1 Tarif


  • Kullanılan toplam oy
    57

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.133
Tepki
83.565
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php

:halay
"5 malzeme 1 Tarif" yarışmamızda oylama başlamıştır hanımlar...

Fazla söze ne gerek ben susuyorum tarifler konuşuyor diyerek başlıyorum yarışmamıza:nk: tüm mutfak perilerine emeklerinden dolayı teşekkür eder bol şans ve başarılar dilerim...

*-*-*-*-*-*-*-*

"5 malzeme 1 Tarif" Yarışmamızda kullanılacak 5 ana malzeme sizlerin oylamasıyla seçilmişti :huhuu:

Kaşar Peyniri (26) Tavuk (24) Yufka (22) Patlıcan (20) Yoğurt (20)

Tariflerimizi 2 ayrı kategoride değerlendirmenizi istiyorum yani 2 oy hakkınız oluyor bu durumda :sirin:

1-En yaratıcı tarif
2-En iyi sunum

Son oylama tarihi : 31 Mayıs
 

Ekli dosyalar

  • chili_peeking_out_of_taco_md_wht.gif
    chili_peeking_out_of_taco_md_wht.gif
    8,7 KB · Görüntüleme: 254
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.133
Tepki
83.565
Puan
113
Konum
İstanbul
2.Aday :huhuu:


attachment.php


Kasarli Beyaz Peynirli Gül Böregi

Malzemeler:
*1 paket yufka
*1su bardagi yogurt
*yarim su bardagi sivi yag
*2 yumurta
*250gram beyaz peynir
*100 gram kasar peyniri
bir tutam maydanoz
Yapilisi:
ic harci hazirlamak icin peynir ufalanir,maydanoz kiyilir.kasar eklenir.
bir kasede yumurta yogurt siviyag cirpilir.
yufka tezgaha serilir 4 e bölünür.
üygen elde etmis ettiginiz yufkalarin icine hazirlanmis olan sostan sürülür.
sonra genis bölüme harc konur ve skil verilir üzerinede yumurta yogurt siviyag karisimindan sürülür ve 200 derecede firinda kizarana kadar pisirilir

Yogurtlu Közlenmis Patlican
Malzemeler:
iki adet patlican
1 kase yogurt
sarimsak
Yapilisi:
patlicanlar közlenir,soyulur ve kücük kücük kiyilir.
sarimsak dövülür ve yogurtla karistirilir közlenmis patlican ve tuzda eklenip iyice karistirili.
istege göre üzerine kizdirilmis yag ve nane ile servis edilir

Firin Posetinde Tavuk Eti
Mlazemeler:
tavuk eti baharatlar siviyag
tavuk etinizi baharatlayip siviyagla harmanlayip firin posetine koyun.
posetinize catalla bir kac delik atin
180 derede yarim saat pisirin.
afiyet olsun
 

Ekli dosyalar

  • 2.jpg
    2.jpg
    59,6 KB · Görüntüleme: 81
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.133
Tepki
83.565
Puan
113
Konum
İstanbul
3.Aday :huhuu:

attachment.php



Tavuklu patlıcanlı yufkadan pide
(2 kişilik)

1,5 yufka
Islatmak için sıvıyağlı su (az miktarda)

İçi için
2 patlıcan
2 parça tavuk göğüs eti
1 tane büyük soğan
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
Az maydanoz -kurutulmuş vardı 2 tutam serptim
Tuz,karabiber,pulbiber az köri

Üzerine: Kaşar rendesi ve kırmızı biber

Sürmek için :Tereyağ

Kaseler için : Dereotu ve yoğurt karışımı

Yapılışı
Patlıcanları közleyip sıvıyağ ve tuzla karıştırdım.Soğanı ve kırmızıbiberi küçük karelere böldüm hafif kavurdum

sonra minik doğradığım tavukları ekledim kedi suyunu çekene kadar kavurdum salça ekledim iki çevirip baharatını ekledim
altını kapatıp maydanoz serptim.

1.yufkayı 4 parçaya böldüm (üçgen olarak) ilk yufkaya elimle bolca sıvıyağlı su ile ıslattım ikinci yufkayıda onun üzerine koydum.
Kenarlarını almadan 2-3 kere sigara böreği gibi sardım sonra öndeki parçayı içeri kıvırdım resimdeki gibi pide şekli verdim.

İlk önce közlenmiş patlıcanı paylaştırıp yaydım onun üzerinede tavuğu paylaştırıp fırınladım.Kenarları kızarınca üzerine kaşar rendesi
pulbiber ve kırmızıbiber parçaları yerleştidim kaşar eriyene kadar daha pişirdim

Kalan yarım yufkadan 6 tane kare kestim silikon kalıbın tersini yağlayıp 2 tane yufkayı koydum kenarları kızarana kadar fırınladım soğuyunca
içlerine dereotlu-yoğurt koyup servis tabağına aldım...
 

Ekli dosyalar

  • 3.jpg
    3.jpg
    90,4 KB · Görüntüleme: 806
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.133
Tepki
83.565
Puan
113
Konum
İstanbul
4.Aday :huhuu:

attachment.php



Gözleme üstünde örgülü patlıcan

Yemeğim için malzemeler:

1.1kilo patlıcan
2.yarım kilo tavuk göğsü.
3.6 adet çarliston biber
4.4 adet domates süslemek için konkase domateslerden yine 4 tane
5.1kilo yufka,kaşar peyniri maydanoz
6. Kekik karabiber ,tuz,yarım kaşık salça,
7.Sos için yoğurt
8.2Adet soğan ve iki diş sarmısak

Yapılışına gelince patlıcanlarımızı uzunlamasına göre kesiyoruz tavuk göğsümüzü julyen usulü doğruyoruz soğanlarımızıda yarım daire şeklinde doğruyoruz sarmısaklarımızıda doğruyoruz
Patlıcanlarımızı tavada bol yağda kızartıyoruz diğer yanda tavuk göğüslerimizi tencereye alıp kavurma işlemine başlıyoruz etlerimiz kavruldukdan sonra soğanımızı ve sarmısağımızıda ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz daha sonra kekiğini karabiberini salçayı ve tuzunu da ekleyip 5dakika daha kavurup etlerimizi ocakdan indiriyoruz daha sonra patlıcanlarımızı önce uzunlamasına sonra yanlarına doğru dizdiğimiz patlıcanların görünümü çam ağacını andırcak daha sonra yapmış olduğumuz tavuk harcını patlıcanlarımızın ortasına uzunlamasına yayıyoruz daha sonra saç örgüsü yapar gibi patlıcanlarımızı örüyoruz ben bu işlemi ısıya dayanıklı tepsimde yaptım ve bu işlemi patlıcanlarım biteseye kadar devam ettim daha sonra dilimlediğim dometesleri yemeğimin üzerine dizdim daha sonra da biberleri ve sunumda kullanmak için kullancak olduğum konkase dometeslerimi de tepsinin üzerine yerleştirdim 180 derece fırında 30 dakika pişirdim

Gözlememiz için yufkalarımızı açıp içine maydanozla kaşar peyniri rendemizi yufkamızın üzerine serpiştirip az yağlı tavamızda arkalı önlü pişiriyoruz ve sunum yapacağımız tabağımıza alıyoruz gözlememizin üzerine yemeğimizden koyup pul biberle birlikte çırptığım yoğurdu yemeğimin etrafına gezdirdim dometeslerle süsledim Afiyet olsun......
 

Ekli dosyalar

  • 4.jpg
    4.jpg
    93,3 KB · Görüntüleme: 166

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
yeni yarismamiz hayirli ugurlu olsun
nekadar marifetli ve yaratici mutfak perilerimiz var masaallah
:eek:ys:katilmadigim icin üzülürken bir anda iyiki katilamamisim dedirtdiniz helal olsun size:eek:ys:
ama insaallah yinede en kisa zamanda aklimdaki tarifi yapip paylasirim sizlerle
cünkü cok hayaller kurmustum:nk:
yapan elleriniz dert görmesin harikasiniz hanimlar
iyi olan kazansin dicem ama her birinizde inanin hak ediyosunuz 1.ciligi:huhuu:
cok zorlansamda ben secimimi yaptim
en yaratici tarif olarak 1.adayimizi
en iyi sunum olarakta 3.adayimiz
gönlümü feth etti
basarilar diliyorum

:sirin::sirin::sirin::sirin:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.133
Tepki
83.565
Puan
113
Konum
İstanbul
2 oy hakkınız var ara sıra hatırlatıcam sizlere :huhuu:

1-En yaratıcı tarif
2-En iyi sunum



buarada katilan tüm hamarat hanimlara vede yarismamizi düzenleyen mutfak perim nk ya


emeklerinden dolayi
tüm kalbimle tsk ediyorum

:huhuu::huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:


İncitanemtuanam periliçem senide görmek hoş olurdu yani ilginç tariflerin perisi :huhuu: bizde ilginizden dolayı teşekkür ederim canım benim...
 

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
aman yaaa bunlar ne böyle ... çok güzel nefis görünüyorlar.. bayıldım yaa.. canım çekti....
biraz düşüneyim ben.....
ellerinize sağlık arkadaşlar.. bence hepiniz birincisiniz... bu emeklerin hepsi birincilik hakediyor...
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Harikasınız kızlar gerçektende mutfak perilerisiniz :sirin:bu nasıl bir yaratıcılıktır ellerinize sağlık hanımlar ben bu görselliğin tadını çıkarıcağım ilk önce :sila::sila::sila::sila::sila:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
itiraf edeyim ki ilk defa hepisini birden beğendim:lilav:vee hangisine oy verceğime karar veremedim
gerçekten güzel tarifler ortaya çıkmış ellerinize sağılk her birinizin:sirin:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst