6.Yarisma Hazir YUFKA Tarifleri Oylamaya Acildi Buyrun Hanimlar

KALBINIZI FETH EDEN YUFKALI TARIFI SECIN :)


  • Kullanılan toplam oy
    95
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
:sarki:hazir yufkali tarifler karsinizda hanimefendinin gülleri:sarki:

Öncelikle hamileler ve aşerenlerin bu bölüme bakmamaları rica olunur
:besik::besik::besik:

İste karsinizda birbirinden lezzetli ve şık sunumuyla
7adet Hazir Yufka Tarifleri

isiniz hicte kolay olmıyacak,pamuk eller oylara canlarim
:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
Adaylarimizin isimleri aciklanmadigi gibi yollama sirasina göre basladim..


Not:isterseniz kime neden oy verdiginizide aciklayabilirsiniz



katilan tüm arkadaslara tsk ediyorum ve basarilar diliyorum



baslama tarihi:02.03.2010

bitis tarihi:12.03.2010



Not:lütfen kimse kimseyi desifre etmesin
katilan arkadaslar kendiniz dahil
kimse kirilsin üzülsün istemem




HAK EDEN KAZANSIN
:hhhhhh::eek::hhhhhh::eek::hhhhhh:


1.HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI
YUFKALI KARNIYARIK BÖREGI

karniyarikbregi.jpg


karniyarikbregim1.jpg


malzemeler:
2adet yufka
ic malzemesi:
200gr. kiyma
1adet sogan
tuz
karabiber
pulbiber
yufkalara sürmek icin eritilmis tereyagi
süsleme icin:
carliston biber
domates
cörek otu
üzerine sürmek icin 1adet yumurta
hazirlanisi:
sogan ince ince dogranip siviyagla pembelesinceye kadar kavrulur
kiyma ilave edilir
tuz,karabiber ve pulbiberle tatlandirilir
ve güzelce kavrulup sogumaya brakilir
tereyagi eritilir
yufkalar tezgaha serilip 8esit 3gen kesilir
firca yardimiyla tereyagi sürülüp
harc konulur
ve sigara böregi sarar gibi sarilir
yumurta sürülür
karniyarik seklinde bicakla kesilir
ortasina bir dilim domates ve carliston biber yerlestirilir
yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir
arzuya göre cörek otu serpilir
isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirilir
AFIYET OLSUN:utangac:


 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
2.HAMARATIMIZ
VE TARIFI
KIYMALI GALETA UNLU RULO BÖREK
osu2dt.jpg


kıymalı galeta unlu rulo börek

malzemeler

4yufka
1soğan
isteğe göre bezelye
karabiber,pulbiber,tuz
sıvıyağ
galeta unu,yumurta

yapılışı:Yufkaları üçgen kesip aralarına hazırladığımız iç malzemeyi koyuyoruz.Önce yumurtaya sonra da aleta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
3.HAMARATIMIZ
VE TARIFI
KUS YUVASINDA PATLICAN BÖREGI
kusyuvasindapatlicanbre.jpg


kusyuvasindapatlicanbre.jpg


kuş yuvasında patlıcan böreğim
öncelikle şunu belirteyim arkadaşlar bu böreği her malzemeden yapabilirsiniz bu böreğimin ismini kızım koymuştu bende o yüzden o isimle yarışmaya sunuyorum
malzemeler:
1.4 adet yufka
2.5 adet patlıcan
3.1baş soğan
4.500 gr yoğurt
5.3 adet yumurta
6.1su bardağı sıvıyağ
7.karabiber,kekik,kırmızı toz biber,tuz
8.süslemek için domates ve çarliston biber

yapılışna gelince arkadaşlar
öncelikle patlıcanları küçük küçük doğruyoruz acısının çıkması için bi süre tuzlu suda bekletelim daha sonra tencereye az miktarda sıvıyağ koyalım soğanlarıda küçük küçük doğrayalım soğanları kavurduktan sonra patlıcanlarımızıda içine ekleyelim ikisini birden harmanlanıncaya kadar kavuralım ocağın altını kapatmadan beş dakika önce karabiberini,kekiğini,kırmızı tozbiberini ve tuzunu ekleyelim ve beş dakika sonra kapatalım harcımızı soğuması için kenara alalım

yoğurdumuzu yumurtamızı ve sıvıyağımızı derin bir kabın içinde iyice çırpalım ve geniş bir yüzeye bütün olarak serdiğimiz yufkanın ilk katına sürelim daha sonra ikinci yufkamızı ilkinin üzerine serelim 2. katada aynı işlemi yapalım üçüncü yufkayıda serelim ve yine yoğurtlu harcımızdan sürelim ve 4.yufkamızıda serelim ve yufkalarımızı önce ikiye sonra dörde ve dörde ayırdığığmız herdilimin de ortasından keserek sekiz dilim elde edelim üçgen olan yufkalarımızı baştan sivri yere doğru saralım ortasına gelince iki kenarı ortada birleştirip yuvayı oluşturuyoruz yufkanın uçta kalanıda yuvanın içine doğru kapatarak yuvayı tamamlamış oluyoruz daha sonra patlıcanlı harcımızdan yuvanın içine koyalım ve bu işlemi diğer bütün yufkalara uygulayalım ve borcamımıza dizelim yufkaların kenarlarınada yoğurtlu harcımızdan sürelim ve en son olarak domateslerimizi ve çarliston biberlerimizi dilimliyelim ve böreklerimizin üzerine dizelim en son olarakta susamımızı serpelim ve 180 derece fırında 30 dakika pişirelim
genelde çocuklarımız patlıcanı sevmezler ama bu börekte patlıcan harika bir tatta oluyor sizlerinde denemenizi isterim arkadaşlarım
AFİYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
4.HAMARATIMIZ
VE TARIFI
TAVUKLU MANTI BÖREGI
2s6wk6u.jpg


125ia9x.jpg


Malzemeler
• 4 yufka
• 2 Tavuk göğüs
• Sıvıyağı (yufkaları yağlamak için)
• karabiber, tuz
• Yoğurt (dilediğiniz miktarda)
• 3 diş sarımsak (ezilmiş)
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı (biberi kızdırmak için)

Yapılışı
Tavukları tencereye koyup üzerlerini kaplayacak kadar su doldurun ve haşlayın. Haşlandıktan sonra tavukları didip bir tabağa koyun. Tuz ve karabiberle de harmanlayı unutmayın. Tavuk suyunu da kapağı açık bırakarak soğumaya bırakın.

Fırın tepsisini biraz sıvıyağı ile yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye serip üzerine fırça ile veya eliniz ile sıvıyağı sürün, sonra ikincisini serip aynı işlemi yapın. ikinci yufkadan sonra, yufkaların üzerine iç malzemeyi yayın. İç malzemeyi koyduktan sonra üstüne 3. yufkayı yine yağlayarak serin ve 4.süne de aynısını yapıp yağlayın ve işlemi sonlandırın. Artık börek fırına girmeye hazır.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dk kadar pişirin. Börek fırından çıkar çıkmaz kenarda soğumuş olan tavuk suyundan yaklaşık 3 veya 4 su bardağı kadar tavuk suyunu üzerine döküp sıvıyı emmesini sağlayın. Burada önemli olan böreğin sıcak, tavuk suyunun da soğuk olması.

Bu işlem bittikten sonra sarımsak eklediğiniz yoğurdu böreğin üzerine dökün, en üstüne de zeytinyağında kızdırılmış kırmızı pul biberi gezdirin.

Afiyet olsun-ayse
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
5.HAMARATIMIZ
VE TARIFI
BUZLUKTA PATATESLI RULO BÖREK
buzluktapatateslirulobr.jpg


HARCI İÇİN:
-4 5 patates haşlanıp ezilir.tuz karabiber ve pulbiber arzuya göre eklenir.
-diğer bir kapta 2 yumurta,1 su bardağı süt,1çay bardağı yoğurt,yarım paket erimiş margarin karıştırılr ve patatese ilave edilir.
-5 yufkaya ihtiyacımız var.ilk yufkayı serip arasınabiraz bu hazırladığımız harçtan kaşığın arkasıyla sürüyouz.sora ikinci yufkatekrar malzeme ve böyle devam ederek beş yufkayı üst üste arası harç olacak şekilde tamamlıyoruz.en üstede harç sürüyoruz.
-daha sonra yufkamızı rulo olacak şekilde sarıyoruz.
-dolaba sığması açısından ikiye bölüp streç naylona sarıp derin dondurcuya kaldırıyoruz.
-pişireceğimiz zaman 1 2 saat önceden çıkarıp az çözülmesini bekliyoruz.sonra 1,5 cm olacak şekilde dilimleyip yağlanmş tepsiye dizip yumurta sürüyoruz üzerlerine ve pişiriyoruz.
-sıcak olarak servis yapıyoruz.
özellikle kahvaltılarda çok güzel oluyor.dolapta beklemeside kolaylık nezaman ihtiyacımız olursa çıkarıp alacağımız kadarını alıp tekrar gerisini dolaba kaldırabiliriz bu yöndende çok pratiktir.
AFİYET OLSUN.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
6.HAMARATIMIZ
VE TARIFI
ISPANAKLI BÖREK
fxsac2.jpg


Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak
1 tane yumurta
1 kase yoğurt (yada süt)
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
Öncelikle 1 tane yumurta,yoğurt ve sıvı yağı bir kapta iyica çırpıyoruz.
Tepsiye her sıraya dizmiş olduğumuz yufakaların üzerini bu hazırladığımız harçtan ileve edip her sıraya yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanakları ilave ediyoruz..
En son üst sırada da bu hazırladığımız harcı sürüp ısıtılmış fırına pişimeye bırakıyoruz..
Kolay,basit ve pratik bir börek..
Afiyet Olsun:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
7.HAMARATIMIZ
VE TARIFI
SU BÖREGI




subregi3.jpg


Malzemeler:
3 Adet Su Böregi yufkasi
4 Lt su
yarim Yemek kasigi tuz
yarim cay bardagi sivi yag

Ici icin:
yarim kalip asagi yukari 125 gr beyaz peynir

Yapilisi:

Büyük bir tencereye 2 Lt su ve tuzu ilave ederek kaynatalim.
Yufkalari 4 esit parcaya keselim, Ayri bir kaba suyun geri kalan kismini koyup isterseniz birkac buz abilirsiniz.
Kaynamakta olan suyun icine kestigimiz Yufkalaribirer birer atarak 4 saniye bekeltip soguk suyun icine atip suyunu süzüp yagladigimiz tepsiye döseyelim.
Her kata hafifce yag gezdirelim.
Yufkanin yarisini bu sekilde dösedikten sonra peyaz peynirimizi tepsinin her yerine yayalim.
geri kalan yufkalarida ayni islemi uygulayarak tepsiye döseyelim.
Tepsiyi firina koymadan önce birkac yerine bicak batiralim.
200 derecede isittigimiz firinda kizarincaya kadar pisirelim sicak olarak servis yapalim.
Afiyet olsun arkadaslar:hhhhhh:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst