70 Bin Meleğin Size Dua Etmesini Ister Misiniz?

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.380
70 BİN MELEĞİN SİZE DUA ETMESİNİ İSTER MİSİNİZ?

Malik bin Yesar’dan rivayet edildiğine göre Resulullah(sav) şöyle buyurdu:

“Her kim sabahladığında üç kere: “Eûzu billahis semiyyil aliymi mineşşeytanirracim (Kovulmuş şeytanın şerrinden hakkıyla işiten ve her şeyi bilen ALLAH’a sığınırım).” Dedikten sonra Haşr suresinin sonundan üç ayet okursa, ALLAHü Teâlâ o kişiye akşama kadar duâ etmek üzere yetmiş bin melek görevlendirir. O gün ölürse, şehit olarak ölür. Akşamladığında bunları okuyana da aynı derece vardır.

Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5/26.

Haşr suresinin son üç ayeti:

هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ
هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ
هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

HuvALLAHulleziy la ilahe illa huve ‘alimulğaybi veşşehadeti huverrahmanurrahıymu.
HuvALLAHulleziy la ilahe illa huve elmelikulkuddususselamul mu’minul muheyminul ‘aziyzul cebbarul mutekebbiru subhanALLAHi ‘amma yuşrikune.
HuvALLAHul halikul - bariy-ulmusavviru lehum’esma ulhusna yusebbihu lehu ma fiyssemavati vel’ardı. Ve huvel’aziyzulhakiymu.

Meali:
O, kendisinden başka hiçbir ilah olmayan ALLAH’tır. Gaybı da, görünen âlemi de bilendir. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir.
O, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan ALLAH’tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış ve esenliğin kaynağı, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan ALLAH’tır. ALLAH, onların ortak koştuklarından uzaktır.
O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren ALLAH’tır. Güzel isimler O’nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O’nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

alıntı

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Verdiğin bu değerli bilgi için çok teşekkürler.Okuyabilmek isterdim müsait olduğumda inşallah dünya işlerine dalmayıp yapabilirim.

peri_kizi

Daimi Üye
Tepki
292
cnm cok sagolasin, acik bir bayanimdir ama inanclarim cok kuvvetlidir, yasin okur tesbih cekerim ve cok rahatlarim ve sukretmesini cok severim,kizimada yari fransiz olan cocugumada iyi ornek oluyorum :) annesi ne kadar sinir olsada...
hersabah kalkinca, penceremden daglara gokyuzune bakip soluk aldigim icin, sevdiklerim icin, ailem ve huzurum icin sukrederim,insallah birgunde asil istediklerimi Allah nasip eder...
cok tsk ederim sana ...
hosckal, kizindada acil sifalar diliyorum hayatim :)

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Perikız birgün de asıl isteklerimi allah nasip eder demişin.
inşallah diyorum ben de kalbinde ne varsa gerçekleşsin.
Ayrıca yarı fransız olan çocuğuna da iyi örnek olmanı okadar taktir ettim ki.
ona islemiyetin güzelliğini göstermen çok anlamlı.
Ne kadar şanslı bir çocukmuş ki güzel yürekli bir annesi var.

peri_kizi

Daimi Üye
Tepki
292
sagoll cnm eksik olma, ayni dileklerimle....
bizde guzel kurallar vardir ve her yemege baslamadan once ve yemekten sonra sukrederler iki kardes, kizkardeside ona ogretiyor, ve cok sekerler ikisinide cok seviyorum...
arabaya bindigimizde bile" simdi besmele cekiyoruz" derim, ikisi birden arkadan besmele cekerler :) benimde icim giderr tabii :)
sorar bana neden dilek boyle diyoruz diye; bende derimki allah herzaman yanimizda olur, bizleri korur, ve sag salim evimize donebiliriz diye ...
simdi aksamlari bile dua ediyor, cok guzel birsey :)

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
:bebek:Çocuklarımıza bunları biz öğretmezssek manevi boşluk oluşur canım.Vijdanlarının oluşmasında dini bilgiler çok önemli diye düşünüyorum.Çok iyi yapıyorsun..

Oruç arkadaşımızan yazdığı bu duayı da bizler okuyabiliriz umarım..
Sayesinde bilmediğim çok şey öğrendim.
Hanimefendi sitesinde böyle bir bölümün olması maneviyat için güzel.
Çünkü okuyunca çok rahatlıyorum.Her telden var ne güzel..
Ellerine sağlık tekrar perikız senin de gönlünce olsun canım herşey

peri_kizi

Daimi Üye
Tepki
292
evet haklisin, site gercekten mukemmel otesi, yok ustune !!! bu arada iltifat degil gercek ;)
oruc arkadasimizda bu anlamda verdigi bilgilerle siteye deger kazandirip bizleride cok bilgilendiriyor...
herkesin hersey gonullerince olsun dileklerimle....

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar