Açık börek

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Açık börek (4 kişilik)




Hazırlık Süresi : 10 dakika

Pişirme Süresi : 45 dakika

Malzemeler:

8 adet milföy

Harcı için:

200 gr bezelye

2 bardak küp soğan

6 yemek kaşığı zeytinyağı

½ yemek kaşığı toz şeker

2 adet yeşil kabak

200 gr mantar

¼ demet taze fesleğen

1-2 dal taze kekik

Tuz

Karabiber

Üzeri için: 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: 8 adet milföyü üst üste koyun ve bir merdane yardımıyla açın. 35 X 35 cm olacak şekilde bıçakla kesin. Bir tavaya zeytinyağı koyun ve küp soğanı soteleyin. Yarım yemek kaşığı toz şekeri de ilave ederek soğanların karamelize olmasını sağlayın. 2 adet kabağı ortadan ikiye bölün. Çekirdekli (yumuşak ) kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkarın ve tekrar ikiye bölün.

Küpler halinde doğrayın. Mantarı da küp küp doğrayın. Bütün soğanların üzerine ilave ederek 15 dakika soteleyin. Taze fesleğen, dal taze kekik, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Ocaktan almaya yakın bezelyeyi de ilave edin, biraz daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve harcı soğutun.

Bir fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı serin ve 35 X 35 cm olarak hazırladığınız milföyü tepsiye koyun. Harcı milföyün üzerine yerleştirin. Bu işlemi yaparken milföyün dış kenarına doğru 1 cm boşluk bırakın. Piştiğinde bu alan hafif kabaracak ve güzel bir görüntü oluşturacaktır. Rendelenmiş kaşarı da üzerine ilave ederek 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst