Acılı Domates Ezmesi

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.397
Puan
113
Acılı Domates Ezmesi

1. olgun kırmızı ve yerli domates
2. küçük acı biber
3. sarımsak
4. sirke
5. tuz
6. üstü için biraz zeytinyağ

Tarifin Hazırlanışı

1. ölçüyü 3 kilo domates için veriyorum dometeslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin 2 baş sarımsağı sorun 400 gram yeşil biberle rondoda
2. minik minik kıyın bunlarıda domatesin içine koyup yeterli miktarda tuz ekleyin( çok tuzlu olmasın) 1,5 bardak sirkeyide ekleyip cam şişe yada kavanozlara koyun üstünü kaplayacak kadar zeytinyağ ilave edin 10 gün içinde yemeye hazır hale gelir afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst