Acılı Domates Ezmesi
1. olgun kırmızı ve yerli domates
2. küçük acı biber
3. sarımsak
4. sirke
5. tuz
6. üstü için biraz zeytinyağ
Tarifin Hazırlanışı
1. ölçüyü 3 kilo domates için veriyorum dometeslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin 2 baş sarımsağı sorun 400 gram yeşil biberle rondoda
2. minik minik kıyın bunlarıda domatesin içine koyup yeterli miktarda tuz ekleyin( çok tuzlu olmasın) 1,5 bardak sirkeyide ekleyip cam şişe yada kavanozlara koyun üstünü kaplayacak kadar zeytinyağ ilave edin 10 gün içinde yemeye hazır hale gelir afiyet olsun
1. olgun kırmızı ve yerli domates
2. küçük acı biber
3. sarımsak
4. sirke
5. tuz
6. üstü için biraz zeytinyağ
Tarifin Hazırlanışı
1. ölçüyü 3 kilo domates için veriyorum dometeslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin 2 baş sarımsağı sorun 400 gram yeşil biberle rondoda
2. minik minik kıyın bunlarıda domatesin içine koyup yeterli miktarda tuz ekleyin( çok tuzlu olmasın) 1,5 bardak sirkeyide ekleyip cam şişe yada kavanozlara koyun üstünü kaplayacak kadar zeytinyağ ilave edin 10 gün içinde yemeye hazır hale gelir afiyet olsun