Acılı Domates Soslu Makarna
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/480771_10151094262984111_1737277473_n.jpg
MALZEMELER
1 paket penne makarna
4 adet domates
6 yemek kaşığı sıvı margarin
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağ
3 diş sarımsak
3 su bardağı domates suyu
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 çay kaşık kuru fesleğen
1 adet kesme şeker
Acısso arzuya göre birkaç kaşık
75 gram kaşar peynir
YAPILIŞI
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız. Domateslerin, kabuklarını soyup, küp küp kesiniz. Sarımsakları ince ince kıyınız.
Kaşar peynirini rendeleyiniz.
Bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırınız. Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar pişiriniz. Kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurunuz. Doğranmış domatesi ilave ediniz. Domates suyunu, kırmızıbiber, tuz, karabiber, kuru fesleğeni koyup bir taşım kaynatınız.
Domatesin asidini alması için kesme şekeri ilave edin. En son olarak bir kaç kaşık Acısso ekleyip, ateşten alınız.
Acılı domates sosu el mikseri ile püre haline getiriniz. Derin bir tencereye haşlayacağınız makarnanın 3 kat su koyup, içine tuz ve zeytinyağını koyup kaynatınız.
Su kaynayınca makarnayı atıp 8 dakika haşlayınız. Hemen servis yapacaksanız, soğuk sudan geçirmeyin. Haşlayıp, daha sonra kullanacaksanız, soğuk sudan geçirip, zeytinyağ veya ay çiçek yağı ile yağlayınız.
Tencerede kalan 2 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, haşladığınız makarnayı yağlayınız. Acılı domates sosu ekleyip, iyice karıştırıp, servis tabağına alınız. Rende kaşar peynir ile servis ediniz.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/480771_10151094262984111_1737277473_n.jpg
MALZEMELER
1 paket penne makarna
4 adet domates
6 yemek kaşığı sıvı margarin
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağ
3 diş sarımsak
3 su bardağı domates suyu
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 çay kaşık kuru fesleğen
1 adet kesme şeker
Acısso arzuya göre birkaç kaşık
75 gram kaşar peynir
YAPILIŞI
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız. Domateslerin, kabuklarını soyup, küp küp kesiniz. Sarımsakları ince ince kıyınız.
Kaşar peynirini rendeleyiniz.
Bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırınız. Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar pişiriniz. Kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurunuz. Doğranmış domatesi ilave ediniz. Domates suyunu, kırmızıbiber, tuz, karabiber, kuru fesleğeni koyup bir taşım kaynatınız.
Domatesin asidini alması için kesme şekeri ilave edin. En son olarak bir kaç kaşık Acısso ekleyip, ateşten alınız.
Acılı domates sosu el mikseri ile püre haline getiriniz. Derin bir tencereye haşlayacağınız makarnanın 3 kat su koyup, içine tuz ve zeytinyağını koyup kaynatınız.
Su kaynayınca makarnayı atıp 8 dakika haşlayınız. Hemen servis yapacaksanız, soğuk sudan geçirmeyin. Haşlayıp, daha sonra kullanacaksanız, soğuk sudan geçirip, zeytinyağ veya ay çiçek yağı ile yağlayınız.
Tencerede kalan 2 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, haşladığınız makarnayı yağlayınız. Acılı domates sosu ekleyip, iyice karıştırıp, servis tabağına alınız. Rende kaşar peynir ile servis ediniz.