MALZEMELER
1 PAKET FİYONK MAKARNA
300 GR MİNİK DOĞRANMIŞ KUZU ETİ
1 ADET KIRMIZI BİBER
1 ADET YEŞİL BİBER
5 ADET TAZE SOĞAN
1 DEMET MAYDONOZ
5 ADET DOMATES
2 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
5 YEMEK KAŞIĞI İSOT
1 ÇAY BARDAĞI KADAR SIVI YAĞ
BAHARAT
YAPILIŞI
ORTA BOY TENCEREYE 1 LİTRE SU ALINIR KAYNADIKTAN SONRA BİRAZ SIVI YAĞ VE TUZ EKLENİR.MAKARNALARIDA EKLEYİP KISIK ATEŞTE 7 DAKİKA FALAN HAŞLANIR.MAKARNALARI ÇOK HAŞLAMIYORUM EZİLİYOLAR SONRA.
DİĞER TARAFTA ETLER SIVI YAĞDA KAVULUR.ÜZERİNE KÜP KÜP DOĞRANMIŞ DOMATESLER BİBERLER VE MİNİK DOĞRANMIŞ SARIMSAKLAR EKLENİR TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR 4 5 DK PİŞİRİLİR.SALÇA ÇOK AZ SUYLA EZİLİP TENCERENENİN İÇİNE ALINIP Bİ KAÇ DK SOTELENİR.SOĞANLAR İNCE İNCE KIYILIP TENCERENİN İÇİNE ALINIR EN SON İSOT VE BAHARATLAR EKLENİP KARIŞTIRILIR.ILIK MAKARNALAR DA TENCERENİN İÇİNE ALINIP KARIŞTIRILIR.TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP 10 15 DK DİNLENDİRİLİP CACIKLA SERVİS YAPILIR.AFİYET OLSUN
alıntıdır