Açma

CLeOpaTRa

Daimi Üye
Katılım
30 Mart 2010
Mesajlar
456
Tepki
459
Puan
63
Yaş
35
Konum
istanbul
Kullanılan Malzemeler:

1. 600 Gr un (5 su bardağı)
2. 1 Su bardağı ılık su
3. 1 Adet yumurta
4. 1 Çorba kaşığı tozşeker
5. 1 Tatlı kaşığı tuz
6. 2.5 Çorba kaşığı pakmaya
7. 1 Su bardağı yoğurt
8. 1 Su bardağı ayçiçek yağı
9. 2 Çorba kaşığı margarin
10. Üzerine serpmek için : Çörekotu


Tarifin Hazırlanışı


1. Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
2. Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun.
3. Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin.
4. Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
5. Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın.
6. Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin.
7. Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın.
8. İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın.
9. Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. .
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst