N
nuran34
Misafir
Malzemeler:
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
250 gr eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı süt
1,5 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pirinç unu
2,5 su bardağı un
Yapılışı:
-Tereyağı eritin ve ılıtın.
-Yumurtayı toz şekerle birlikte mikserle çırpın.
-Tereyağını ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
-Bütün kuru malzemeleri bir kaba eleyin.
-Kuru karışımı, elinizle yumurtalı karışıma yedirerek yoğurun.
-Hamuru iki eşit parçaya bölüp, streç filmle sarıp, 30 dakika buzlukta dinlendirin.
Şekil Verme:
-Kurabiyelerinizin üzerine süsleme yapmayacaksanız, hamurunuzu yumuşamasını beklemeden, unladığınız tezgah üzerinde, merdane ile 3mm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekildeki kalıplarla kesip, yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize yerleştirin. Önceden 160 dereceye ısıttığınız fırına verip, 15-20 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıktıklarında yumuşak olacaklardır. Bekledikçe katılaşırlar.
-Ancak, eğer üzerine süsleme yapacaksanız, kalıpla kestiğiniz kurabiyelerin tepsiye alınması esnasında olabilecek şekil ve yüzey deformasyonları işinizi zorlaştırabileceğinden, başka bir yol izlemeniz gerekir. Bu yol, detaylı fotoğraflarla aşağıda anlatılmıştır.
1-Yağlı kağıdınızı tepsinizin ebatlarına göre kesin.
2-Hamurunuzu dolaptan çıkardığınız hali ile yani çözülmesini beklemeden, kestiğiniz yağlı kağıdın üzerine alın.
3-Merdaneyi ve hamurunuzun üzerini çok hafif unlayarak, 3mm kalınlığında açın.
4-Kalıplarınızı hafifçe una bulayıp, küçük aralıklarla kurabiyelerinizi kesin.
5-Surat kurabiyeler için boy boy olan kupatlardan istediğinizi kullanabilirsiniz. Ben 4.boyunu kullandım.
6-Sapatula veya bıçak yardımıyla kurabiyelerin çevresindeki hamuru temizleyin.
7-Tepsinizi tezgahınızın kenarına dayayıp, yağlı kağıdın kenarlarından tutarak şeklini bozmadan tepsinize kaydırın
8-160 dereceye önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kurabiyelerin fırından çıktıklarında yumuşak olduklarını, soğudukça katılaşacaklarını unutmayın.
Süsleme:
Surat kurabiyeleri süslemek için,
Royal kremaya, jel gıda boyalarına, az miktarda beyaz, siyah ve turuncu şeker hamuruna,
yağlı kağıttan yapılmış küçük külahlara ve
ince uçlara ihtiyacınız olacaktır. (Suratların saçlarını uçlar olmadan da yapabilirsiniz. Ancak saçların heryerinin aynı kalınlıkta olması mümkün olmayabilir.)
Royal Krema Yapımı;
Malzemeler:
1 adet yumurtanın akı
Yarım tatlı kaşığı taze sıkılmış ve tel süzgeç ile süzülmüş limon suyu
1,5 su bardağı ince çekilmiş pudra şekeri
Yapılışı:
1-Yumurta akı ve limon suyunu, köpürene kadar mikserin yüksek ayarı ile cam veya porselen bir kasede çırpın.
Pasta malzemeleri satan yerlerden alabileceğiniz ince çekilmiş pudra şekerini eleyin. Azar azar ve mikserin düşük hızı ile yumurta akına karıştırın. Fotoğraftaki kıvama geldiğinde, üzerini streç film ile kaplayın.
(Pudra şekerinin ince çekilmiş olması çok önemlidir. Diğer pudra şekerlerinin taneleri süsleme sırasında sorunlara yol açabilir.)
3-Streç filmi, kremanın yüzeyine yapışacak şekilde koymalısınız. Çünkü krema, hava ile temas ettiği anda donacak ve kullanılmaz hale gelecektir.
4-Kremadan 2 tatlı kaşığı dolusu alıp, bir kaseye koyun. Kürdanın ucu ile çok az turuncu ve sarı renkli gıda boyası katın. Karıştırın. Sadece sarı da konulabilir, ancak turuncu renk de eklenirse daha sıcak bir renk elde edebilirsiniz
5-Aşağıda yapımının fotoğraflarını göreceğiniz 2 numaralı uç takılmış veya ucu çok minik kesilmiş yağlı kağıt külahlarına renklendirdiğiniz kremayı, bekletmeden doldurun. Geniş kısmını katlayın.
6-İster kıvırcık, ister dalgalı, isterseniz de düz saç yapmak için, en üst kısmından yavaşça bastırarak, kurabiyelerinizi süsleyin.
7-Ağız kısımlarını da royal krema sıkarak yapabilirsiniz
8-Veya kırmızı şeker hamuruna ağız şekli verebilirsiniz. Daha sonra küçük beyaz ve siyah parçalarla gözlerini tamamlayabilirsiniz. Şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırmak için, temiz resim fırçasıyla su sürebileceğiniz gibi, daha sağlam yapışması için bal da kullanabilirsiniz.
Külah Yapımı:
1-Yağlı kağıdınızdan tam kare bir parça kesin.
2-Sonra onu fotoğraftaki gibi, ortadan çapraz keserek iki ikizkenar üçgen elde edin.
3-Küçük külah için, bu üçgeni de ortadan ikiye bölün.
4-Üçgenin tepe noktasından kağıdı elinize alın.Sağ ucunu fotoğraftaki gibi kıvırarak, tepe noktası ile birleştirin
/
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
250 gr eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı süt
1,5 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pirinç unu
2,5 su bardağı un
Yapılışı:
-Tereyağı eritin ve ılıtın.
-Yumurtayı toz şekerle birlikte mikserle çırpın.
-Tereyağını ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
-Bütün kuru malzemeleri bir kaba eleyin.
-Kuru karışımı, elinizle yumurtalı karışıma yedirerek yoğurun.
-Hamuru iki eşit parçaya bölüp, streç filmle sarıp, 30 dakika buzlukta dinlendirin.
Şekil Verme:
-Kurabiyelerinizin üzerine süsleme yapmayacaksanız, hamurunuzu yumuşamasını beklemeden, unladığınız tezgah üzerinde, merdane ile 3mm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekildeki kalıplarla kesip, yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize yerleştirin. Önceden 160 dereceye ısıttığınız fırına verip, 15-20 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıktıklarında yumuşak olacaklardır. Bekledikçe katılaşırlar.
-Ancak, eğer üzerine süsleme yapacaksanız, kalıpla kestiğiniz kurabiyelerin tepsiye alınması esnasında olabilecek şekil ve yüzey deformasyonları işinizi zorlaştırabileceğinden, başka bir yol izlemeniz gerekir. Bu yol, detaylı fotoğraflarla aşağıda anlatılmıştır.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
1-Yağlı kağıdınızı tepsinizin ebatlarına göre kesin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
2-Hamurunuzu dolaptan çıkardığınız hali ile yani çözülmesini beklemeden, kestiğiniz yağlı kağıdın üzerine alın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
3-Merdaneyi ve hamurunuzun üzerini çok hafif unlayarak, 3mm kalınlığında açın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
4-Kalıplarınızı hafifçe una bulayıp, küçük aralıklarla kurabiyelerinizi kesin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
5-Surat kurabiyeler için boy boy olan kupatlardan istediğinizi kullanabilirsiniz. Ben 4.boyunu kullandım.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
6-Sapatula veya bıçak yardımıyla kurabiyelerin çevresindeki hamuru temizleyin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
7-Tepsinizi tezgahınızın kenarına dayayıp, yağlı kağıdın kenarlarından tutarak şeklini bozmadan tepsinize kaydırın
8-160 dereceye önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kurabiyelerin fırından çıktıklarında yumuşak olduklarını, soğudukça katılaşacaklarını unutmayın.
Süsleme:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Surat kurabiyeleri süslemek için,
Royal kremaya, jel gıda boyalarına, az miktarda beyaz, siyah ve turuncu şeker hamuruna,
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
yağlı kağıttan yapılmış küçük külahlara ve
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ince uçlara ihtiyacınız olacaktır. (Suratların saçlarını uçlar olmadan da yapabilirsiniz. Ancak saçların heryerinin aynı kalınlıkta olması mümkün olmayabilir.)
Royal Krema Yapımı;
Malzemeler:
1 adet yumurtanın akı
Yarım tatlı kaşığı taze sıkılmış ve tel süzgeç ile süzülmüş limon suyu
1,5 su bardağı ince çekilmiş pudra şekeri
Yapılışı:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
1-Yumurta akı ve limon suyunu, köpürene kadar mikserin yüksek ayarı ile cam veya porselen bir kasede çırpın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Pasta malzemeleri satan yerlerden alabileceğiniz ince çekilmiş pudra şekerini eleyin. Azar azar ve mikserin düşük hızı ile yumurta akına karıştırın. Fotoğraftaki kıvama geldiğinde, üzerini streç film ile kaplayın.
(Pudra şekerinin ince çekilmiş olması çok önemlidir. Diğer pudra şekerlerinin taneleri süsleme sırasında sorunlara yol açabilir.)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
3-Streç filmi, kremanın yüzeyine yapışacak şekilde koymalısınız. Çünkü krema, hava ile temas ettiği anda donacak ve kullanılmaz hale gelecektir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
4-Kremadan 2 tatlı kaşığı dolusu alıp, bir kaseye koyun. Kürdanın ucu ile çok az turuncu ve sarı renkli gıda boyası katın. Karıştırın. Sadece sarı da konulabilir, ancak turuncu renk de eklenirse daha sıcak bir renk elde edebilirsiniz
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
5-Aşağıda yapımının fotoğraflarını göreceğiniz 2 numaralı uç takılmış veya ucu çok minik kesilmiş yağlı kağıt külahlarına renklendirdiğiniz kremayı, bekletmeden doldurun. Geniş kısmını katlayın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
6-İster kıvırcık, ister dalgalı, isterseniz de düz saç yapmak için, en üst kısmından yavaşça bastırarak, kurabiyelerinizi süsleyin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
7-Ağız kısımlarını da royal krema sıkarak yapabilirsiniz
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
8-Veya kırmızı şeker hamuruna ağız şekli verebilirsiniz. Daha sonra küçük beyaz ve siyah parçalarla gözlerini tamamlayabilirsiniz. Şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırmak için, temiz resim fırçasıyla su sürebileceğiniz gibi, daha sağlam yapışması için bal da kullanabilirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Külah Yapımı:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
1-Yağlı kağıdınızdan tam kare bir parça kesin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
2-Sonra onu fotoğraftaki gibi, ortadan çapraz keserek iki ikizkenar üçgen elde edin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
3-Küçük külah için, bu üçgeni de ortadan ikiye bölün.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
4-Üçgenin tepe noktasından kağıdı elinize alın.Sağ ucunu fotoğraftaki gibi kıvırarak, tepe noktası ile birleştirin
/