ADSL'de yüzde 5 vergi

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
ADSL'de yüzde 5 vergi
Ulaştırma Bakanı Yıldırım ADSL vergisinin yüzde 15'ten yüzde 5'e inmesini istedi.

563773_detay.jpg

https://www.hanimefendi.com/liste/ilgili/binali

Ulaştırma Bakanlığı, ADSL aboneliklerinde sabit telefon hattı zorunluluğunun 1 Kasım tarihinden itibaren kaldırılacak olmasıyla yalın ADSL abonelerinden yüzde 15 yerine diğer internet vergilerinde olduğu gibi yüzde 5 oranında vergi alınması için Maliye Bakanlığı’na başvurdu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer ile düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, ADSL abonesi olmak için sabit telefon zorunluluğunun 1 Kasım’dan itibaren kalkacağını belirtirken, BTK tarafından aylık abonelik ücretinin 8.13 liraya indirilmesiyle tarifelere göre 4-30 TL arasında bir indirim sağlandığını vurguladı.

Yıldırım, bugüne kadar yüzde 15 oranında vergilendirilen ADSL’de sabit telefon zorunluluğu kalkınca diğer internet vergilerinde olduğu gibi yüzde 5’e indirilip indirilmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, konuyu Maliye Bakanlığı’na ilettiklerini, onların vereceği kararı beklediklerini ifade etti.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Bizde interneti değiştirip önümüzdeki hafta, sabit telefonu iptal ettireceğiz. :ilknur:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Bizde interneti değiştirip önümüzdeki hafta, sabit telefonu iptal ettireceğiz. :ilknur:

wınn mı alacaksınız canım...

bu ay bize 38 lira net faturası gelmiş bi de ilk 6 ay 10 liraydı...eşim diyo kotayı geçmişşin...saçmalama dedim ya bu kadar geçmesi imkansız ben doğru düzgün nete mi girdim...sonra baktım netten kota sorgulamaya 1 gb bile olmamış daha doğal olarak...halbuki bağlantı ücretiymiş onu da netten öğrendim...söylemiyolar bile adama ya bağlantı ücreti şu kadar die..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar