Afyon Lokumu
1 lt süt
9 çorba kaş. şeker
6 çorba kaşığı un
50 gr. margarin
Damla sakızı yada 2 paket vanilya
İçi : Damla Çikolata,Şamfıstık
Üzeri için : Hindistancevizi,Kakaolu piknik bisküvi,Fıstıkiçi
Yapılışı
Süt,şeker,un ve margarini pişirin.Vanilya ekleyip 5 dakika mikserle çırpın.Büyük bir kabın yarısına un gibi yaptığınız bisküviyi diğer yarısına bolca hindistan cevizi serpin ve muhallebiyi yavaşça üzerlerine yayın buzdolabında iyice soğutun.2 parmak kalınlığında 4 parmak uzunluğunda kesip ortasına bisküvi olana damla çikolata hindistan cevizliye fıstıkiçi koyup rulo yapın üzerini süsleyip soğuk servis yapın...
Aslında lokum inceliğinde yapılması ve kesilmesi lazım ama ben kalıncana yapmışım biraz açmıydım neydim :catalbicak:
Saray sarması da deniliyor ama benim bulduğum tarifte ismi Afyon kaymağıydı bende bozmadım isme pek takılmayın herkesin bildiği bir tarif aslında...
--------------
Benzer tarifim : Ispanaklı Kek Kırıntısına Bulanmış Lokum