Afyon Lokumu

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Afyon Lokumu

attachment.php


Malzemeler:
1 su bardağı yağ (yarı svı yarı katı yağ)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya

Afyon lokumunun İçi için:
1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt
Hindistan cevizi


Hazırlanışı:
Önce krem şanti ile sütü mikserle iyicene çırpıp buzdolabına kaldıralım. Un ile yağı biraz kavuralım. Sonra diğer malzemeleride katıp pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp Mikserle çırparak biraz soğutalım. Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi dökelim. Üstüne soğuttuğumuz muhallebiyi koyalım. En üstüne krem şantiyi sürelim. Buzdolabında bir gece bekletelim. Servis yapacağımız zaman tepsinin enine 3 eboyuna 5 e bölelim. Rulo şeklinde ikram edelim.

Kaynak: iVillage Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • afyon-lokumu_1.jpg
    afyon-lokumu_1.jpg
    33,6 KB · Görüntüleme: 90

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst