Ağız kokusunu yok eden 5 bitki

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.419
Tepki
5.511
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)


Taze nane yaprakları kurutulur. Kurutulan bu yapraklardan 2 çorba kaşığı kadar alınır ve kaynamakta olan suyun içine katılır. 15 dakika boyunca kaynatıldıktan sonra şeker ya da bal ile tatlandırılarak içilir.

Taze nane yaprağı çiğnemek de ağız kokusunu giderir.

MIRRA

Mırra hala yerel kalabilmiş ve geleneksel özellikleri olan bir kahve. Mırra için özel bir kahve çekirdeği yok.

Kahve çekirdekleri kavrulup dibek adlı havan benzeri kaba alınır ve taneleri çok inceltilmeden dövülür.

Mırranın hazırlanmasında en önemli kısım kaynatma evresi. Kaynama süresi, bilinen yöntemlere göre çok uzun, belli aşamalarda kahvenin telvesi ayrılıp karışıma su eklendikten sonra devam edilir.
Çekilmiş kahve üzerine su eklenerek kaynatılır, belli bir kıvama geldikten sonra tortusundan ayırmak amacıyla mutbak adlı özel kaba süzülür. Elde edilen karışıma tekrar kahve ve su eklenir. Bir iki defa daha süzme, kahve ve su ekleme işlemi gören kahve, tortusundan ayrıldıktan sonra kahve katılmadan sadece su eklenerek bir iki kere daha mutbaktan geçirilir. Bu işlemlerden sonra kahve içilmeye hazırdır.

REZENE

Rezene çayı kötü ağız kokusunu birebir yok eder.
Yemeklerden yarım saat önce alındığında, iştah açıcı olarak kullanılabilir.
Eğer yemekten sonra tatlandırmadan içilirse, sindirimi uyarıcı, şişkinliği giderici etkileri vardır.
Öksürük ve soğuk algınlıklarında ve çocuklarda boğmaca hastalığı sırasında yararlıdır.
Hıçkırık, bulantı, idrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayına başvurabiliriz.

Kökü; idrar yetersizliğine, safra taşına iyi gelir.

Tohumu; mide ve bağırsak gazlarına, zor sindirime, bağırsak parazitlerine, asabi kusmalara yararlıdır.

Yaprakları; hazmı zor olan besinlerin sindirimini kolaylaştırır.

KARANFİL

Yaygın olarak ağızda bir süre tutularak kullanılır. Karanfil, güzel kokusu sebebiyle ağız kokusunu yok eder.
Karanfil, ihtiva ettiği Eugenol maddesinin etkisi ile hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanılabilir.

Ağızda ve midede ifrazatı artırarak, nişastalı ve diğer yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır. Mide tembelliğini ve iştahsızlığı giderir. Çok kuvvetli dezenfektan olup, gıdaların mide ve bağırsakta kokuşmasını ve gaz yapmasını önler.

ADAÇAYI

Bir avuç kadar adaçayı sıcak suyun içine katılarak 15 dakika demlenmesi beklenilir. Elde edilen karışım sıkılarak içine bir miktar nane ruhu katılır. Bu su gün boyunca dinlendirilir. Dinlendirilmiş olan su yarı oranda içme suyuyla karıştırılarak ağız sık sık çalkalanarak gargara yapılır.
 
G

guzelcem

Misafir
Ağız kokusunu gidermenin tek yolu diş ve dil ve ağız bakımını yapmak gerekir düzenli olarak bunları yapmadığın sürece doğal ne kullanırsan kullan o kokular geçmez:(:uzgun:
 
OP
_emos_

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.419
Tepki
5.511
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Ağız kokusunu gidermenin tek yolu diş ve dil ve ağız bakımını yapmak gerekir düzenli olarak bunları yapmadığın sürece doğal ne kullanırsan kullan o kokular geçmez:(:uzgun:

orası öylede çok sigara içenler yada insanlarla yakın temas halinde çalışanlar için doğal yöntemlerde bence faydalı çünkü dişçim aşırı fırçalamanın da dişleri yıpratacağını söylemişti..Bir karanfil bile nefesi ferahlatıyor..:panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst