Ağlayan Kek
MALZEMELER
Keki İçin: (Fincan Türk kahvesi fincanı)
• 4 adet yumurta
• 3 kahve fincanı tozşeker
• 3 kahve fincanı un
• 1 kahve fincanı süt
• 1 kahve fincanı sıvıyağ
• 3 çorba kaşığı kakao
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
Islatmak İçin:
• 2 su bardağı soğuk süt
Üst Katı İçin:
• 2 poşet krem şanti
• 2 su bardağı süt
Çikolata Katı İçin:
• 1 paket çikolata sos
• 2 su bardağı süt
YEMEĞİN YAPILIŞI
• İlk önce keki yapmaya başlamadan krem şantiyi bir kabın içerisinde iyice çırpıp dolaba kaldıralım ki şantimiz hazır olsun.
• Keki yapmak için, yumurtayla şekeri bir kaba alıp mikserle iyice çırpalım.
• Ayrı bir kapta un, kakao, vanilya, yağ ve kabartma tozunu karıştıralım.
• Keki yapmak için hazırladığımız yumurta şeker karışımına sütü, yağı ve unlu karışımı ekleyip karıştıralım.
• Dikdörtgen büyük borcamı yağlayıp hamuru borcama boşaltalım.
• Fırını 170′Cye ısıtıp keki fırına verelim.
• Pişince fırından çıkarıp sıcakken soğuk sütü kekin her yerine gezdirerek dökelim ve soğumaya bırakalım.
• Çikolata sosu pişirip arada bir karıştırarak soğutalım.
• Kek iyice soğuyunca üzerine krem şantiyi sürelim.
• Krem şantinin üzerine çikolata sosu yayalım.
• Yaklaşık olarak 3-4 saat dolapta dinlendirip servis yapalım…
• Üzerlerine ben ceviz koydum koymasanız da olur. Ölçüler size kekin az gibi görünmesine sebep olabilir ancak iri kesilmiş 15 adet dilim çıkmaktadır.
• Afiyet olsun…
MALZEMELER
Keki İçin: (Fincan Türk kahvesi fincanı)
• 4 adet yumurta
• 3 kahve fincanı tozşeker
• 3 kahve fincanı un
• 1 kahve fincanı süt
• 1 kahve fincanı sıvıyağ
• 3 çorba kaşığı kakao
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
Islatmak İçin:
• 2 su bardağı soğuk süt
Üst Katı İçin:
• 2 poşet krem şanti
• 2 su bardağı süt
Çikolata Katı İçin:
• 1 paket çikolata sos
• 2 su bardağı süt
YEMEĞİN YAPILIŞI
• İlk önce keki yapmaya başlamadan krem şantiyi bir kabın içerisinde iyice çırpıp dolaba kaldıralım ki şantimiz hazır olsun.
• Keki yapmak için, yumurtayla şekeri bir kaba alıp mikserle iyice çırpalım.
• Ayrı bir kapta un, kakao, vanilya, yağ ve kabartma tozunu karıştıralım.
• Keki yapmak için hazırladığımız yumurta şeker karışımına sütü, yağı ve unlu karışımı ekleyip karıştıralım.
• Dikdörtgen büyük borcamı yağlayıp hamuru borcama boşaltalım.
• Fırını 170′Cye ısıtıp keki fırına verelim.
• Pişince fırından çıkarıp sıcakken soğuk sütü kekin her yerine gezdirerek dökelim ve soğumaya bırakalım.
• Çikolata sosu pişirip arada bir karıştırarak soğutalım.
• Kek iyice soğuyunca üzerine krem şantiyi sürelim.
• Krem şantinin üzerine çikolata sosu yayalım.
• Yaklaşık olarak 3-4 saat dolapta dinlendirip servis yapalım…
• Üzerlerine ben ceviz koydum koymasanız da olur. Ölçüler size kekin az gibi görünmesine sebep olabilir ancak iri kesilmiş 15 adet dilim çıkmaktadır.
• Afiyet olsun…