Ağlayan Kek

asudee

Üye
Katılım
28 Ocak 2012
Mesajlar
29
Tepki
65
Puan
13
Yaş
40
Konum
ankara
Ağlayan Kek
aglayan-kek.jpg

MALZEMELER
Keki İçin: (Fincan Türk kahvesi fincanı)
• 4 adet yumurta
• 3 kahve fincanı tozşeker
• 3 kahve fincanı un
• 1 kahve fincanı süt
• 1 kahve fincanı sıvıyağ
• 3 çorba kaşığı kakao
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
Islatmak İçin:
• 2 su bardağı soğuk süt
Üst Katı İçin:
• 2 poşet krem şanti
• 2 su bardağı süt
Çikolata Katı İçin:
• 1 paket çikolata sos
• 2 su bardağı süt
YEMEĞİN YAPILIŞI
• İlk önce keki yapmaya başlamadan krem şantiyi bir kabın içerisinde iyice çırpıp dolaba kaldıralım ki şantimiz hazır olsun.
• Keki yapmak için, yumurtayla şekeri bir kaba alıp mikserle iyice çırpalım.
• Ayrı bir kapta un, kakao, vanilya, yağ ve kabartma tozunu karıştıralım.
• Keki yapmak için hazırladığımız yumurta şeker karışımına sütü, yağı ve unlu karışımı ekleyip karıştıralım.
• Dikdörtgen büyük borcamı yağlayıp hamuru borcama boşaltalım.
• Fırını 170′Cye ısıtıp keki fırına verelim.
• Pişince fırından çıkarıp sıcakken soğuk sütü kekin her yerine gezdirerek dökelim ve soğumaya bırakalım.
• Çikolata sosu pişirip arada bir karıştırarak soğutalım.
• Kek iyice soğuyunca üzerine krem şantiyi sürelim.
• Krem şantinin üzerine çikolata sosu yayalım.
• Yaklaşık olarak 3-4 saat dolapta dinlendirip servis yapalım…
• Üzerlerine ben ceviz koydum koymasanız da olur. Ölçüler size kekin az gibi görünmesine sebep olabilir ancak iri kesilmiş 15 adet dilim çıkmaktadır.
• Afiyet olsun…
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
harika bir pasta tamda tatlı krizim tutmuşken teşekkürler
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
arada yaparım bende ama benımki bıraz daha kabarık oluyor ellerine saglık gene canım cektı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst