![A%C4%9Fz%C4%B1-A%C3%A7%C4%B1k-B%C3%B6re%C4%9Fi.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fyemekgunceli.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F09%2FA%25C4%259Fz%25C4%25B1-A%25C3%25A7%25C4%25B1k-B%25C3%25B6re%25C4%259Fi.jpg&hash=f59265c3b4c605eed37211cb761aaf89)
Ağzı Açık Böreği
Malzemeler
Hamur İçin:
►2,5 su bardağı un
►1 adet yumurta
►2 kaşık yoğurt
►Yarım çay bardağı su
►Tuz
İç Malzeme:
►200 gr kıyma
►1 adet kuru soğan
►1 adet yumurta
►Tuz, karabiber
►Kırmızı toz biber
►Zeytinyağı (kızartmak için)
Ağzı Açık Böreği Tarifi:
► Unu bir kaba alıp 1 yumurta, 2 kaşık yoğurt, tuz ve yarım çay bardağı kadar su ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlendirin.
► Soğanı incecik doğrayıp 1 kaşık yağda kısık ateşte pişirin. Kıyma, soğan, yumurta, tuz, karabiber ve biraz kırmızı toz biber ilave edip karıştırın.
► Hamuru eşit boyda 8-10 parçaya bölün. Her birini tatlı tabağı boyunda merdane ile açın. iç malzemeyi hamurların ortalarına paylaştırın. Kenarlarında 1 er cm boşluk bırakarak iç malzemeyi ortalarına yayın. Kenar boşluklarına parmak ucuyla su sürün. Hamurun kenarlarını pide kenarı kapatır gibi minik pileler yaparak kapatın.
► Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp böreklerin önce açık yüzünü (yani kıymalı tarafını) tavaya koyun. Kenarların kızardığını görünce böreklerinizi çevirip pişirmeye devam edin. Kâğıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın
Kaynak :yemekgunceli