AH ŞU DİLİMİZİ TUTABİLSEK (gıybet)

-sumeyye

Daimi Üye
Tepki
4.990
Birgün büyük alimlerden olan Hasan basri hazreleri öğrencileriyle sohbet ettikten sonra bir öğrencisi kendisine yaklaşır ve şöyle der
---Efendim dün akşam şu karşıkı evde misafirdim fakat senin hakkında ileri geri konuşuyolardıSiz böyle kötü biri değilsinizBu duruma çok üzüldüm der
Bunu üzerine Hasan Basri hazretleri çıkardığı üç altını öğrencisine verir ve

---gidip bu altınları o eve götür ve teşekkür ettiğimi söyle der
Öğrencisi şaşkınlık içinde ama efendi onlar senin için kötü şeyler söylediler ama sen onları mükafatlandırıyosun deyince Hasan Basri hazreleri şunları söyler;
---Hayır ben onları mükafat için vermiyorum bu altınları onlar benim hakkımda konuşarak yaptıkları iyi amelleri, ibadetlerini bana vermiş oldularBenim günahlarımı aldılar kendi iyi amellerini bana verdilerYani asıl onlar beni mükafatlandırıyolar ama haberleri yok der

Belki bizde farkında olmadan yada farkında olarak başkaları hakkında gıybet ediyor, sevdiğimiz beklide hiç sevmediğimiz kişilerin günahlarını üzerimize alıyoruzTabiki kendi yaptığımız iyi ameller ibadetler beklide boşa gidiyorDilimizi tutsak insanlar hakkında yorum yapmasak ne güzel olurduBiz ne yapıyoruz hergün başkalarının günahlarını üzerimize alıyoruz sevaplarımız onlara gidiyo ama farkında değiliz
Hep kadınlar gıybet eder, onlar çok konuşur deriz ama erkeklerde şimdi kadınlardan geri kalmıyoHerkes için geçerli yaniBırakalım başkası için yorum yapmayı önce kendimize bakalımBaşkaları hakkımızda ne derse desin eğer biri sizin hakkınızda konuşuyolarsa bırakın günahlarınızı alsınlar, yaptıkları iyi amelleri bize versinlerBiz susalım sukut en büyük hazinedirTabi başkaları sizin yanınızda başkasının hakkında konuşuyosa gıybet ediyosa onu uyarın sizi dinlemezse ordan uzaklaşınO nun günahına ortak olmayınBinbir güçlükle yaptığınız iyi amelleri, kıldığınız namazları, ibadetleri başkasına vermeyin dilinizi tutunSUKUT ALTINDIR

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
ibadetleri başkasına vermeyin dilinizi tutunSUKUT ALTINDIR
ah yapabılsek :(

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
56.032
aro.gif