N
nuran34
Misafir
:findikim:
Malzemeler
2 - 2.5 kg ahtapot
1 su bardağı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1/2 limonun suyu
1/4 demet maydanoz
AHTAPOT SALATASI TARİFİ
Ahtapotun gözlerini ve ağzını çıkartın. Akar su altında uzun süre temizleyin, süzün ve etini yumuşatmak için dövün. Kollarını ve gövdesini aynı uzunlukta dilimlere bölün ve içinde kaynar su bulunan bir tencereye atın. Tencereye attıktan sonra bir saat pişirin. Yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Pişme düzeyini çatalla kontrol ettikten sonra ahtapotu süzün ve soğumaya bırakın. 1 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın. Bir salata tabağına zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve ahtapot parçalarını koyup iyice karıştırın. Biraz dinlendirip, üzerine maydanoz serpiştirin ve servise sunun. Afiyet olsun.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
2 - 2.5 kg ahtapot
1 su bardağı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1/2 limonun suyu
1/4 demet maydanoz
AHTAPOT SALATASI TARİFİ
Ahtapotun gözlerini ve ağzını çıkartın. Akar su altında uzun süre temizleyin, süzün ve etini yumuşatmak için dövün. Kollarını ve gövdesini aynı uzunlukta dilimlere bölün ve içinde kaynar su bulunan bir tencereye atın. Tencereye attıktan sonra bir saat pişirin. Yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Pişme düzeyini çatalla kontrol ettikten sonra ahtapotu süzün ve soğumaya bırakın. 1 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın. Bir salata tabağına zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve ahtapot parçalarını koyup iyice karıştırın. Biraz dinlendirip, üzerine maydanoz serpiştirin ve servise sunun. Afiyet olsun.