Ahududulu Pastam
Bunu yapmıştım ama buraya eklemeyi unutmuşum
1 tane kakaolu pastaban yada benim standart pandispanya hamurumun kakaolusu
Pandispanya hamuru için tıklayın
Islatmak için : 1,5 çay bardağı su ve 2,5 yemek kaşığı şekeri kaynatıp soğutun
Ara krema : Cheesecake yap paketi, 2,5 su bardağı süt ve portakal reçeli taneleri
Kenarları : Un haline getirilmiş sade pötibör bisküvi ve fındık
Üst Krema : 1 paket krem şanti ve 2 paket sıkmalık ahududu sosu
Süsleme için Ahududu şekerlemesi, portakal reçeli taneleri ve renkli pasta süsü
Yapılışı
Akşamdan cheesecake kremasını çırpın ve kelepçeli kalıba kekin ilk katını koyup ıslatın. Kremayı döküp reçel taneleri serpiştirdikten sonra diğer kat keki koyun tekrar ıslatıp üzerini kapatarak 1 gece dolapta bekletin.
Ertesi gün şanti ile sıvayıp kenarlarına fındıklı bisküvi bulayın. En kolay yolu kelepçeyi çıkardıktan sonra alt tabağı ile elinize alıp büyük bir tepsi üzerinde diğer elinize aldığınız bisküvi kırıntılarını kenarlara yapıştırmaktır.
Üstü için kenarlara şanti sıkın aralıklı olarak ahududu şekerlemesi yerleştirip boş kalan yerlere suyunu süzdüğünüz reçel tanelerini koyun. Ortasına ahududu soslarını döküp buzdolabında servis yapacağınız ana kadar bekletin.