Ailem beni nişanlımdan ayırmak istiyor :(

minaderinnnn

Yeni Üye
Tepki
8
Merhaba arkadaşlar derdimi anlatacak kimsem yok burada paylaşmak istedim. Nişanlım akrabamla aynı iş yerinde çalışıyordu. Bizim eve iş için geldiğinde beni görmüş ve akrabama tanışmak istediğini söylemiş ben 6 ay kadar hayır dedim ama sonunda sadece bir cay içmeyi kabul ettim. Hayır demeye gitmiştim fakat o masaya oturduktan sonra bir daha oradan kalkmak istemedim çok ısınmıştım ona bir şeyler hissetmiştim. Daha önce başkası tarafından söz günümde terk edilmiştim. Bunu tekrar yaşama korkusu vardı. Fakat zamanla hepsi kayboldu gittikçe aşk sevgi güven hepsi oluştu. Bir süre sonra ablam bunu duydu ve hemen anneme anlattı annem kabul etmedi nişanlım benden biraz kısa ve aile durumu maddi açıdan bizimki kadar iyi değil. Ailem birlikte olmamızı istemedi. Tipini maddi durumunu oturdukları evi hep yanlış buldu fakat ben o kadar çok seviyorum ki bunların hiç biri umurumda değil ailesi mükemmel insanlar. Çok mutluyum çok seviyor ve seviliyorum. Çok çaba sarf ettik ne yaptım ettim nişan yapıldı. Ocaktan beri nişanlıyız ama ailem hala bizi ayırmak istiyor. Ben onsuz yapamam onu çok seviyorum bunu çok iyi biliyorlar ama beni vermek istemiyorlar sürekli aşağılayıcı şekilde beni vazgeçirme çabasındalar geçmedim geçmem ama düğünü 1 sene ertelediler pes ettirmeye çalışıyorlar çok mutsuzum nişanlıma bu kadarını yansıtmamaya çalışıyorum yani onun için söylenenleri gizliyorum ama kaldıramıyorum ne yapmalıyım ?

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Umarım aileniz yanılır ve güzel bir evlilik ile neticelenir.
Yeterince tanıdınız mı nişanlınızı ailesine düşkünlüğü nedir ? Ekmeğini taştan çıkarırır mı çalışkan mı bunlara cevap vermek lazım ilk önce.Eğer cevabınız evet ise kaçırmayın derim..Ha yok sorumsuzluk varsa boşa kendini de ailenide üzme.

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Tepki
2.551
Canım ailen senin iyiliğini düşünuyor böyle konularda büyükler her zaman haklı çıkıyor Bence sen iyi düşün seviyorsan herşeyin üstüsınden gelmek zorundasın hakkında hayırlısı olsun çok iyi düşün derim

OP
M

minaderinnnn

Yeni Üye
Tepki
8
Öncelikle ilgilenip yorumladığınız için teşekkür ederim. Annem babam tabi ki iyiliğimi düşünüyordur kendilerince ama bu şekilde bana çok zarar veriyorlar. Nişanlım çok mükemmel birisi ekmeği taştan çıkarır derler ya işte gerçekten öyle birisi. Gece gündüz çalışıyor sırf ailem biraz kabul etsin diye çabaladı işte kıdem atladı. Onlar mutlu olsun diye her şeyi yapıyor. Bir kez olsun içimde bir şey bırakmadı her istediğimi alır her yere götürür. Onun yanında o kadar mutlu o kadar huzurluyum ki bir saniye bile onsuz durmak istemiyorum. Onsuz nefes alamam cümlesinin gerçek olduğunu onunla anladım ben. Evet şimdiye kadar hiç zorluk görmedim bir dediğim iki edilmeden bolluk içinde yetiştim ama ben onun yanında her zorluğa katlanırım. Belki aileme göre çirkin ama benim için yeryüzünde ondan başka erkek ondan güzel gülen onun kadar yakışıklı ve huzur verici biri yok. Ailemi hep karşıma aldım nasıl sevdiğimizi biliyorlar nasıl bir aşk yaşadığımızı onun için hastanelik olduğumu biliyorlar. Sadece ona değil ailesine de bu sevgim öz evlatlarından farksız davranıp sevgi gösteriyorlar. Ama ailem inatla o bizim hayalimizin damadı değil diyor.

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.844
Merhaba minaderinnnn yazdıklarını okudum gerçekten zor durumda kalmışsın. Ailenin endişelerini garip karşılama sonuçta sen onların biricik kızlarısın ve senin için en iyisini istiyor olmalılar gerçi bu da gönül yani sen kimi seversen güzel o olur ya bence gerçekten netseniz ailen ile sizi anlıyorum sözlerinizi kulağıma da küpe ediyorum ama ben düşündüm taşındım ve bu şekilde mutlu olabileceğimi hissettim sizde yanımda olun de didişmeden kırmadan kendini anlat bakalım ne olacak...

Birde şu detay gözüme ilişti söylemeden geçemicem ailenin penceresinden bakarak konuşuyorum hani "nasıl bir aşk yaşadığımızı onun için hastanelik olduğumu biliyorlar" dedin ya mesela senin ne olursa olsun ne sebeple olursa olsun onların gözünde bir başkası için hastanelik olmuş olman bile zaten var olan tepkiyi körükler şimdi düşünüyorum da kafalarında kesin oluşan şey ortadaki sorunlar vs değil direkt "kızımız bu adam yüzünden hastanelik oldu" etiketlenmesi bitti yani

Umarım herşey hakkınızda hayırlı bir şekilde neticelenir canım sende bizi bilgilendir olur mu merak ederiz biz

OP
M

minaderinnnn

Yeni Üye
Tepki
8
Tabi ki bilgilendiririm bu ne kadar sürede güzel bir sonuç verir bilmiyorum ama mutlaka güzel bir haber vereceğim size. Aşkımız kazanacak. Hastanelik olma konusuna gelince ben büyük bir hastalık geçirmiştim kanser atlattım küçük yaşta bu yüzden üzüldüğümde hastanelik olabiliyorum bazen ve yine onu çok sevdiğim onsuz olamayacağım için böyle bir durum oldu bunu da düşünmeleri gerek daha çok hasta olabilirim bu üzüntüyle. Ablam evlendi o hiç böyle zorluk yaşamadı eniştemi çok sevip ona çok başka davranıp benim canımdan çok sevdiğim nişanlımı istememeleri çok kırıyor beni ve ister istemez Allah izin verir de evlenirsek bu kez nişanlım ve ben aileme tepkili olacağız. Ne bir gelinlik hevesi ne heyecan bırakmıyorlar bende bu evde tek yaşadığım his üzüntü. savaş içinde gibiyim aileme karşı kocaman bir aşk savaşı...

OP
M

minaderinnnn

Yeni Üye
Tepki
8
Ailemle günlerce aylarca konuştum hiç bir işe yaramıyor evet nişan oldu başardık ama o kadar kötüydü ki ailemin tavırları davranışları altında ezilip dik durma çabası çok zor. eylül için düğün salonu tuttuk biz mutlaka evleneceğiz ama eşimi yol arkadaşımı istememeleri bu eve huzurlu gelemeyecek olmamız çok üzüyor beni bir insan sırf maddi yön yüzünden sevdiğine kavuşamayacak mı bu acımasız değil mi ablamla bile aram bozuldu ailemin farklı tavırları ablamın evliliği için yaptıkları güzel şeyler ve ablamın asla destek göstermeyişi kardeşlik duygum kalmadı nişanlımla hayal kurarken bile ağlıyorum o da dayanamıyor engel olmaya çalışmalarına ama ailene asla saygısızlık yapamayız onlar senin ailen çünkü diyor benimle ilgili her şeye değer vermesi o kadar önemli ki bu bile nasıl mükemmel olduğunu gösteriyor ama ailesi ve nişanlım eğer vermezler bir sorun çıkarmaya kalkarlarsa seni o evi yakar yine oradan alırız dediler

Ev Kedisi

Daimi Üye
Tepki
1.224
Bence kendini çok güzel ifade ediyorsun ailene karşı da böyle sakince ve sağduyunu kaybetmeden konuşmalar yapmalısın, hele bir düğün olsun onların da tavırları değişir eşine ve sana karşı daha kucaklayıcı ve daha saygılı olacaklardır eminim.

OP
M

minaderinnnn

Yeni Üye
Tepki
8
2 senedir çok büyük savaş veriyoruz. Hiç kimsede bizi ayıramadı ayıramaz. O çocuk bu aileye sevgisini kararlılığını göstermek için her şeyi yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Her şeyi anlatamıyorum ona çünkü onu kırmak üzmek ailemin onu bu şekilde rencide ettiğini sırf ailesinin maddi durumu yüzünden kızlarına layık görmediğini anlatmıyorum asla da anlatmam onun moralini bozmam. Neden istemiyorlar beni dediğinde açıklayamamak beni öldürüyor. Olayların sadece bir kısmı bilmek üstü kapalı taraflarını ağır cümleleri bilmeden maddi durum olayının bile bir kısmını duymak onun canını çok sıkıyor. Bu yüzden bütün ağırlığı ben taşıyorum. Arada kalıyorum bu yüzden de geceleri uyku bile uyuyamıyorum. Bağırıp çağırmakta sakince her şeyi anlatmakta sevgimi ifade etmekte aileme işlemiyor. Biz eylülde evleneceğiz Allah izin verirse. Peki sizce bu süre içerisinde aileme nasıl davranmalıyım eylülden önce yapmaya ikna edebilmek için edemesem bile en azından eylülde huzurlu bir düğün yapmak için ne yapmalıyım. Bir yandan eylüle kadar ben nasıl mutsuz oluyorsam onlarda olsun diyorum bir yandan yapma diyorum kendimle savaşıyorum. Nişanlım da o kadar kırıldı ki evlenince ailene seni göstermeyeceğim diyor. Artık bize gelmiyor çünkü kırgın onlara sadece kapıdan beni alıp bırakıyor. Bana akıl verin yoksa gelin olmadan kafayı yiyen biri olacağım.

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
58.701
Merhabalar aramıza hoşgeldiniz :hhhhhh:
Balımcım yazılarını okudum sevdigin apaçık ortada ona lafım yok.
Ailene gelince tabiki hiç bir anne baba kızının kötü olmasını istemez iyi olsun der.
Ama sen bencede birdaha düşün yaşın daha genç canım.
Bu günkü aklın yarına uymaz.
Çocugun maaşı iyiyse yarın birgün evde olur arabada malda mülkte. Dünya malını boşver sen yüregini dinle.
Ailene bu şekilde söyle.
Gerçekten mutlu olabilirim güvencen varsa kimseyi takma konuşur konuşur susarlar.
Birde olayın öteki tarafından baktımda.
Seni çok düşünüyorlarsa damat için durumuna kötü çirkin diyeceklerine size kol kanat gersinler.
Bugün ailen yardım etsin dünya hali yarın birgün begenmedikleri damatlarına düşerler

OP
M

minaderinnnn

Yeni Üye
Tepki
8
Hoş bulduk canım çok sağ ol. Çok şükür nişanlımın arabası var hem de kimseden yardım almadan her şeyini kendi alın teriyle yapıyor. Evet kirada oturacağız evet ben daha 22 yaşındayım ama o kadar planlı düşünceli ve mantıklı hareket eden biri ki nişanlım ona çok güveniyorum. Oda 26 yaşında yıllardır hayatın içinde benden daha bilinçli. Ben o kadar uçuk kaçık biriydim ki o beni kendime getirdi olgunlaştım büyüdüm. Çok haklısın madem beni seviyorlar ailem destek olmalı onun yerine engel oluyorlar. Onu çok seviyorum ve asla bırakmayacağım onunla zorluğa da varım çünkü huzur varsa sevgi varsa hepsi atlatılır ki ben çok zorluk yaşayacağımı sanmıyorum sadece normal standartlarda bir yaşantım olacak ve hepsinin farkında olarak bu evlilik kararına atıldım.

OP
M

minaderinnnn

Yeni Üye
Tepki
8
Bu arada evet bunu bende söyledim beğenmediğiniz aşağıladığınız çocuktan yarın bir gün fayda gelir o zaman utanacaksınız diye ama aman aman Allah canımı alsın düşürmesin çok şükür varlığımız ölene kadar idare eder bizi diyorlar. Ailem nasıl bu kadar çirkin bir hal alır diye düşündükçe de onlardan soğuyorum.

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
58.701
Hmm düşündürücü bir ailen var Allah yardımcın olsun balım :utan:
Eşine güveniyorsan idael koca adayım bu diyorsan bırakma sevdicegini canım :ask:

OP
M

minaderinnnn

Yeni Üye
Tepki
8
Sağ ol canım gözüm kapalı güveniyorum ona inşallah aylar sonra da olsa size güzel haberler vereceğim.

firkete1

Daimi Üye
Tepki
257
ah bu çocuklaar....
kızım istediğin elma şekeri değil unutma sakın.beğenmeyince fırlatıp atamazsın ve hayat böyle lay lay lom geçmiyor. ev kirası elektrik su faturası yakacak parası giyim yemek giderleri doğum yapacaksın hastane ücreti ....bütün bunlara ben nişanlımı seviyom karşılayacasa evlen.
ha bir de evlendin 3-5 sene sonra ayrılmak istedin boşanmak için sen kocana nafaka ödeyebilirsin yeni kanunlar bi değişik yani.
ailende senin düşmanın değil unutma.sen bir üzülürsün ama onlar kahrolur.
bir anne olarak naçizane ben çocuklarım için de böyle düşünüyorum ve söylüyorum onlara da.
kolay gelsin.

OP
M

minaderinnnn

Yeni Üye
Tepki
8
Öncelikle ilginiz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yorumunuza cevap vermeye gelince evliliğin istediğim şeyin bir elma şekeri olmadığını bilecek eğitimde yaşta ve bilinçte bir insanım. Tabi ki evlendiğimizde zorluk yaşayacağımızı sorumluluğumuzun artacağını ve bir çok şeyden vazgeçmek zorunda kalacağımı biliyorum. Ben öğretmenim nişanlım teknisyen normal standartlarda bir aile olacağız ve ben huzurun sevginin paradan daha önemli ve değerli olduğuna inanıyorum. Eğer bir gün Allah bunu uygun görür de boşanırsam maddi yönden bir şeyler kaybedeceğim için değil aşkımı kaybettiğim için üzülürüm. Biraz film hikayesi gibi gelebilir size ama tam da onu yaşıyorum. Evet bolluk içinde büyüdüm ama babam hep çalışıyordu aile ortamı olmadan büyüdüm ve hep baba para verme şu sofrada bir gün yemek yeme fırsatı ver bize dedim. Nişanlımdan vazgeçmediğim için maddi engel koyuldu önüme bak bunlardan mahrum kalacaksın alış denildi ve ben hala pes etmedim çünkü huzur var birlikte o sofrada gülerek sohbet ederek bir tabak pilav yemek var inanın bir anne olsam çocuğum pirzola dolu sofrada huzursuz olmak yerine pilavla doyduğu o masada huzur içinde olsun derim.

xdilanx

Yeni Üye
Tepki
9
bence ailen senin iyiliğini düşünüyordur. bunu şurdan çıkardım çünkü hiç bi aile kızının olunun kötülüğün istemz. daha çok knuş ailenlebence.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar