Airfryer Kullanan Var Mı?

A

aslihatun

Misafir
Kızlar philips sıfır yağla patates kızartan fritöz yapmış dün bi mağazada gördüm de pek inanamadım var mı böyle bir şey gerçekten? Kullanan var mı ?
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.199
Tepki
1.901
Puan
113
Konum
İZMİR
kayınvalidem kullanıyor...hiç yağ dökmeden döne döne pişiyor patates..
ancak çıtır çıtır olmuyor..çıtır istiyorsanız az da olsa yağ gerekyor.
 
OP
G

guzelcem

Misafir
Çok yumuşak oluyor ben gördüm şube müdürümüz almış kızartdığını bakdım oldukça yumuşak hatda aldığına da pişman olmuş haşla daha iyi ....:nk:-rgulu:nk:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ben biliyorum canım bu fritözü kızarttığın patatesler kesinlikle çıtır çıtır olmuyor yok ama eğer çıtır değilde yumuşak seviyorsan patatesleri kullanabilirsin ideal derim ozaman
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.390
Tepki
83.581
Puan
113
Konum
İstanbul
Yeni dönem çıkanlardan kullanıyorum gayette güzel yapıyor ama şu sıralar karşıma hep "Airfryer ile pişirilmiş yiyeceklere dikkat!" haberleri çıkıyor :( Haberlerin içeriğinde "Airfryer ile yapılan kızartma işleminin akrilamid gibi kanser gelişimiyle bağlantılı bazı bileşiklerin oluşmasına neden olabileceğini belirtti." yazıyor ki bayağı bir haber olmuş geçen gün bir kanalda da konuşuldu. Sık kullanımı iyi değilmiş falan ah be patatesi de çok güzel yapıyor iyi mi :olamaaaz:
 

Maya.

Daimi Üye
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
8.036
Tepki
36.468
Puan
113
Konum
En Elit
Yeni dönem çıkanlardan kullanıyorum gayette güzel yapıyor ama şu sıralar karşıma hep "Airfryer ile pişirilmiş yiyeceklere dikkat!" haberleri çıkıyor :( Haberlerin içeriğinde "Airfryer ile yapılan kızartma işleminin akrilamid gibi kanser gelişimiyle bağlantılı bazı bileşiklerin oluşmasına neden olabileceğini belirtti." yazıyor ki bayağı bir haber olmuş geçen gün bir kanalda da konuşuldu. Sık kullanımı iyi değilmiş falan ah be patatesi de çok güzel yapıyor iyi mi :olamaaaz:
Kızartma kadar zararlı değildir eminim haha ben işinde uzman gıda mühendisini takip ediyorum. O çok öneriyor. Akrilamid ortaya çıkması için o şeyin yanık ve kavrulmuş falan olması gerekiyor diye biliyorum
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.390
Tepki
83.581
Puan
113
Konum
İstanbul
Kızartma kadar zararlı değildir eminim haha ben işinde uzman gıda mühendisini takip ediyorum. O çok öneriyor. Akrilamid ortaya çıkması için o şeyin yanık ve kavrulmuş falan olması gerekiyor diye biliyorum
Kendi kendimize züğürt tesellisi yapalım bari kötünün iyisi diye haha Haberde bunları söyleyen de Gıda Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın diye geçiyor. “Airfryer ile kızartılmış yiyecekler teknik olarak derin kızartmadan daha sağlıklı olsa da, potansiyel zararları bulunuyor” demiş başında. Daha önce konveksiyonel fırınlar için de söylenmişti bunlar. Onun ev tipi olanlarında tandır çok iyi oluyordu ama zararlı denilince kullanmayı kesmiştik :düsün:

Yapılan araştırmalarda akrilamidin oluşması için gıdaların 120°C'den daha yüksek sıcaklıkta işlem görmesi gerektiği söylenmiş biz maşallah 180'den aşağı inmedik. Bir patates kızartması uğruna ne çektik be boğazımıza dizdiler valla:haha:
 

Maya.

Daimi Üye
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
8.036
Tepki
36.468
Puan
113
Konum
En Elit
Kendi kendimize züğürt tesellisi yapalım bari kötünün iyisi diye haha Haberde bunları söyleyen de Gıda Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın diye geçiyor. “Airfryer ile kızartılmış yiyecekler teknik olarak derin kızartmadan daha sağlıklı olsa da, potansiyel zararları bulunuyor” demiş başında. Daha önce konveksiyonel fırınlar için de söylenmişti bunlar. Onun ev tipi olanlarında tandır çok iyi oluyordu ama zararlı denilince kullanmayı kesmiştik :düsün:

Yapılan araştırmalarda akrilamidin oluşması için gıdaların 120°C'den daha yüksek sıcaklıkta işlem görmesi gerektiği söylenmiş biz maşallah 180'den aşağı inmedik. Bir patates kızartması uğruna ne çektik be boğazımıza dizdiler valla:haha:
saçmalıyorlar iyice, ona bakarsak hiç bir şey yemememiz lazım haha
 

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
33
Konum
İzmir/ Tokat
Kendi kendimize züğürt tesellisi yapalım bari kötünün iyisi diye haha Haberde bunları söyleyen de Gıda Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın diye geçiyor. “Airfryer ile kızartılmış yiyecekler teknik olarak derin kızartmadan daha sağlıklı olsa da, potansiyel zararları bulunuyor” demiş başında. Daha önce konveksiyonel fırınlar için de söylenmişti bunlar. Onun ev tipi olanlarında tandır çok iyi oluyordu ama zararlı denilince kullanmayı kesmiştik :düsün:

Yapılan araştırmalarda akrilamidin oluşması için gıdaların 120°C'den daha yüksek sıcaklıkta işlem görmesi gerektiği söylenmiş biz maşallah 180'den aşağı inmedik. Bir patates kızartması uğruna ne çektik be boğazımıza dizdiler valla:haha:

Ahmet diyecek bana niye aldırdın bunu ahshdhd..
Ay demesinler öyle zararlı falan olmasın 180 altı pişirmiyor ki
:cirla:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst