A
aslihatun
Misafir
Kızlar philips sıfır yağla patates kızartan fritöz yapmış dün bi mağazada gördüm de pek inanamadım var mı böyle bir şey gerçekten? Kullanan var mı ?
Kızartma kadar zararlı değildir eminim ben işinde uzman gıda mühendisini takip ediyorum. O çok öneriyor. Akrilamid ortaya çıkması için o şeyin yanık ve kavrulmuş falan olması gerekiyor diye biliyorumYeni dönem çıkanlardan kullanıyorum gayette güzel yapıyor ama şu sıralar karşıma hep "Airfryer ile pişirilmiş yiyeceklere dikkat!" haberleri çıkıyor Haberlerin içeriğinde "Airfryer ile yapılan kızartma işleminin akrilamid gibi kanser gelişimiyle bağlantılı bazı bileşiklerin oluşmasına neden olabileceğini belirtti." yazıyor ki bayağı bir haber olmuş geçen gün bir kanalda da konuşuldu. Sık kullanımı iyi değilmiş falan ah be patatesi de çok güzel yapıyor iyi mi
Kendi kendimize züğürt tesellisi yapalım bari kötünün iyisi diye Haberde bunları söyleyen de Gıda Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın diye geçiyor. “Airfryer ile kızartılmış yiyecekler teknik olarak derin kızartmadan daha sağlıklı olsa da, potansiyel zararları bulunuyor” demiş başında. Daha önce konveksiyonel fırınlar için de söylenmişti bunlar. Onun ev tipi olanlarında tandır çok iyi oluyordu ama zararlı denilince kullanmayı kesmiştikKızartma kadar zararlı değildir eminim ben işinde uzman gıda mühendisini takip ediyorum. O çok öneriyor. Akrilamid ortaya çıkması için o şeyin yanık ve kavrulmuş falan olması gerekiyor diye biliyorum
saçmalıyorlar iyice, ona bakarsak hiç bir şey yemememiz lazımKendi kendimize züğürt tesellisi yapalım bari kötünün iyisi diye Haberde bunları söyleyen de Gıda Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın diye geçiyor. “Airfryer ile kızartılmış yiyecekler teknik olarak derin kızartmadan daha sağlıklı olsa da, potansiyel zararları bulunuyor” demiş başında. Daha önce konveksiyonel fırınlar için de söylenmişti bunlar. Onun ev tipi olanlarında tandır çok iyi oluyordu ama zararlı denilince kullanmayı kesmiştik
Yapılan araştırmalarda akrilamidin oluşması için gıdaların 120°C'den daha yüksek sıcaklıkta işlem görmesi gerektiği söylenmiş biz maşallah 180'den aşağı inmedik. Bir patates kızartması uğruna ne çektik be boğazımıza dizdiler valla
Kendi kendimize züğürt tesellisi yapalım bari kötünün iyisi diye Haberde bunları söyleyen de Gıda Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın diye geçiyor. “Airfryer ile kızartılmış yiyecekler teknik olarak derin kızartmadan daha sağlıklı olsa da, potansiyel zararları bulunuyor” demiş başında. Daha önce konveksiyonel fırınlar için de söylenmişti bunlar. Onun ev tipi olanlarında tandır çok iyi oluyordu ama zararlı denilince kullanmayı kesmiştik
Yapılan araştırmalarda akrilamidin oluşması için gıdaların 120°C'den daha yüksek sıcaklıkta işlem görmesi gerektiği söylenmiş biz maşallah 180'den aşağı inmedik. Bir patates kızartması uğruna ne çektik be boğazımıza dizdiler valla
Uzun sürelerde pişiriyor işte ama o zaman da bir anlamı kalmıyorAhmet diyecek bana niye aldırdın bunu ahshdhd..
Ay demesinler öyle zararlı falan olmasın 180 altı pişirmiyor ki
3 gün bekleriz pişsin diye heraldeAhmet diyecek bana niye aldırdın bunu ahshdhd..
Ay demesinler öyle zararlı falan olmasın 180 altı pişirmiyor ki
Uff sormaUzun sürelerde pişiriyor işte ama o zaman da bir anlamı kalmıyor
ay bak şimdi canım patates kızartması çekti ondaUff sorma
Valla bn bebeye bile hızlı pratik onda hazırlıyorum