Al Yazmalım (Atv)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
568660471587.jpg

Yeni "Selvi Boylum Al Yazmalım"

Cengiz Aytmatov'un ölümsüz romanı Kırmızı Eşarp şimdi de dizi oluyor. İlk olarak Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın oynadığı Selvi Boylum Al Yazmalım'la beyazperdeye aktarılan roman şimdi de Al Yazmalım ismiyle atv ekranında.

Başrollerinde Özge Özpirinçci, Barış Falay ve Seçkin Özdemir'in yer aldığı dizi Ay Yapım imzası taşıyor.

Sabah

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
Bende bu kızı tip olarak çok şeker buluyorum ama oyunculuğunu sevmiyorum çok zorlama oynuyor gibi :acep:

Birde böyle önemli filmlerin dizilerini daha baskın oyuncularla çekseler ya Nurgül Yeşilçay tarzı birileri gibi yani çok ses getirebilecek konuları ortalamada olan oyuncularla harcıyorlar gibi geliyor bana...

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Tepki
2.195
Bende bu kızı tip olarak çok şeker buluyorum ama oyunculuğunu sevmiyorum çok zorlama oynuyor gibi :acep:

Birde böyle önemli filmlerin dizilerini daha baskın oyuncularla çekseler ya Nurgül Yeşilçay tarzı birileri gibi yani çok ses getirebilecek konuları ortalamada olan oyuncularla harcıyorlar gibi geliyor bana...

tam 12 den vurdun canım benimde demek istediğim buydu:huhuu::huhuu:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
659394898772.jpg

AL YAZMALIM - YENİ
Müthiş bir aşk serüveni & Geçmişten günümüze aşk kokan bir yolculuk & Ay Yapım imzası ile ATV ekranlarında... “Al Yazmalım” Yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği Dünya edebiyatının mihenk taşlarından Cengiz Aytmatov'un Kırmızı Eşarp adlı romanının günümüz Türkiye'sine ve TV ekranlarına uyarlanarak senaryolaştırıldığı “Al Yazmalım” yeni sezonda ATV ekranlarında izleyici ile buluşacak. Mahinur Ergun'un kaleme alıp Nisan Akman'ın yöneteceği “Al Yazmalım”da Barış Falay , Özge Özpirinçci ve Seçkin Özdemir’in yanı sıra; Nesrin Cevadzade , Ahmet Saraçoğlu , Saygın Soysal , Gözde Kansu , Zeynep Eronat , Macit Koper , Münir Canar gibi ünlü oyuncular rol alıyor. “Al Yazmalım”ın aşk serüvenine eşlik edecek müzikler ise Toygar Işıklı imzası taşıyor. Büyük usta Cahit Berkay'ın klasik eserini yeniden aranje eden Toygar Işıklı yine dilden dile dolaşacak müzikler hazırladı. Fırtınaların yoğurduğu aşık bir yüreğin huzuru, güvenliği, sabrı ve kendisine emek vereni seçişinin, kalbinin sonsuza kadar kırık kalmasını güç de olsa göze alarak başka bir yaşama geçişini konu alan “Al Yazmalım” soluksuz bir aşk hikayesi izlemek isteyenleri yeni yayın döneminde ATV ekranlarında karşılamaya hazırlanıyor…

6696326116871.jpg
Seçkin Özdemir
6700210243271.jpg
Özge Özpirinçci
6705739576871.jpg
Barış Falay

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
[DM]video/xknw3l_al-yazmalym-3-fragman-yeyma-alkan_shortfilms[/DM]

Alıntı

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
669102617182.jpg

2011 model 'Selvi Boylum Al Yazmalım'

Türk sinemasının en sevilen filmlerinden biri olan 'Selvi Boylum Al Yazmalım' atv'de dizi oluyor. 'Asya' ve 'İlyas'ın tutkulu aşkının 2011 modelini ekranlarda Özge Özpirinçci ve Seçkin Özdemir yaşayacak. Güvenilir adam 'Cemşit'i ise Barış Falay canlandıracak

Ay Yapım iddialı bir diziye daha imza atıyor. Cengiz Aytmatov'un 'Kırmızı Eşarp' adlı romanından uyarlanan 'Al Yazmalım' güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor. Aytmatov'un eseri 1977 yılında Atıf Yılmaz tarafından çekilen ve halen sinemaseverlerin en iyi Türk filmlerinden biri olarak gördükleri 'Selvi Boylum Al Yazmalım' adlı filme de kaynak olmuştu. Uyarlamanın film versiyonunda Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin başrolleri paylaşırken; atv ekranlarında yayınlanacak olan dizide genç oyuncular Özge Özpirinçci, Seçkin Özdemir ve Barış Falay kamera karşısına geçti. Kamera arkasında ise Nisan Akman var. Aktüel dergisinden Necla Bayraktar, bu ay başlayacak olan 'Al Yazmalım'ın Bursa'daki setine girdi; dizi oyuncularıyla konuştu.

Özge Özpirinçci (ASİYE)
KOSTÜMÜ GİYDİĞİM ANDA 'ASİYE' OLDUM

Filmi izlemiş miydiniz?
İzlemeyen var mı? Eğer varsa mutlaka izlemeliler! İlk ne zaman izlediğimi hatırlamıyorum ama izlemekten sıkılmayacağımı biliyorum!

Sizin filme karşı hisleriniz nasıldı?
O kadar güzel işlenmiş bir konu ki; sizi izlediğiniz döneme göre etkiliyor. Bundan yedi sene önce izlediğimde 'Asya'ya çok kızmış ve tutku yerine huzuru seçmesine bir anlam verememiştim. Şimdi izlediğim zaman, bir kadının, daha doğrusu kalbi kırılmış bir kadının, çocuğu olduktan sonra huzurlu bir hayat sürme isteğini anlayabiliyorum.

BİRAZ ERKEKSİLEŞMİŞTİM
Klasik haline gelmiş bir filmin dizi versiyonunda rol almak sizi düşündürdü mü? Korktunuz mu?
Herhangi bir dizide yer almak beni zaten korkutuyor. Öncelikle haftada en az 90 dakika çekmek, inanın kimse için kolay değil. Ekibinizle beraber binbir emekle günlerce uğraşarak hazırladığınız, izleyicinin beğenisine sunduğunuz bir projenin ömrünün reyting canavarı tarafından belirlenmesi çok üzücü. Öte yandan bir oyuncu olarak; klasik haline gelmiş bir filmin dizi versiyonunda oynayacağım için korkmadım, hatta onur duydum. Yeni kuşakların kitap okumaktan, sinemaya gitmekten çok televizyon karşısında ve internet başında vakit geçirdiklerini biliyoruz. Belki dizimizi izleyen 10 yaşında küçük bir çocuk gidip Cengiz Aytmatov'un romanını alıp okuyacak.

Rolünüze hazırlandınız mı, neler yaptınız?
'İlyas' karakterini oynayan arkadaşım Seçkin Özdemir ve ben, İpek Bilgin ile iki günlük bir çalışma yaptık. İpek Abla bize farklı bir bakış açısı getirdi ve o iki gün Seçkin'le birlikte çalışmak bana çok iyi geldi. Bütün yaz 'Anadolu Kartalları' adlı sinema filminde bir üsteğmeni oynadığım için hareketlerim, konuşmam, tavırlarım biraz erkeksileşmişti. O geçişi yapmak benim için zor olur diye düşünüyordum. Ayrıca 'Asiye' oynadığım diğer rollerden farklı bir rol. Daha asi, dediğim dedik, sert; bir taraftan da duygusal bir kadın... Ama Bursa'ya gittim, kostümümü giydimve ben 'Asiye' olmuştum bile.

ŞEHİR DIŞINDA SET ZOR
İstanbul dışında çalışmak sizi zorluyor mu?
Set bittiğinde evime gidememek ve istediğim zaman sevdiğim insanlarla buluşamamak beni zorlayacak gibi geliyor. İlk kez şehir dışında bir işte çalışıyorum. Zaten şu ana kadar gelen şehir dışı işleri tercih etmiyordum. Fakat 'Al Yazmalım' gelince bu fedakarlığı yapmam gerektiğini düşündüm. Neyse ki Bursa'da da çok sevdiğim akrabalarım var.

Barış Falay (CEMŞİT)
YENİ CEMŞİT DAHA HÜZÜNLÜ VE COOL BİR ADAM

Sizden çok iyi 'Cemşit' olur gibi…
Bunu herkes söylüyor ama neye dair bende 'Cemşit'i görüyorlar bilmiyorum! Şimdiye dek hiç 'Cemşit'e benzer bir şey yapmadım ekranlarda.

'Asya' deyince Türkan Şoray, 'İlyas' deyince Kadir İnanır akla geliyor; bu bir dezavantaj mı?
Ben 23 yıldır tiyatro yapıyorum. Oynadığım metinler defalarca oynandı… Elinizde sağlam bir eser varsa neyi söylediğinizden çok nasıl söylediğiniz önem kazanıyor. Dizi, filme çok benzer bir şey olmayacak bence. Dönem çok farklı, günümüze uyarlanıyor.

MEKİN MÜTHİŞ BİR AKTÖR
Yeni 'Cemşit' nasıl biri?
Kuşkusuz yeni 'Cemşit', daha renkli olacak. Karakterin yapısından gelen güvenilir, net duran, emeğe kıymet veren, karşılıksız verebilme gücü taşıyan adamı göstermeye çalışacağım. Şöyle bir tüyo verebilirim; biraz acıları olan, daha hüzünlü, daha cool bir adam.

Siz çok iyi kötü adam oluyorsunuz...
Aslında ben hep metni oynuyorum. Sadece rolü derinlikli ve çok boyutlu çıkarmaya çalışıyorum.

Ahmet Mekin sizin işin; "O bu işin altından rahatlıkla kalkar" demiş.
Ne mutlu bana... Ben prensip olarak hiçbir oyuncuya hayran olmadan yürümeye çalıştım. Ama rolün bana çekici gelmesindeki nedenlerden biri, daha önce Ahmet Mekin tarafından oynanmasıydı. Çünkü o ne yaptıysa iyi yaptı. Müthiş bir aktör, inşallah döner ve başka şeyler de yapar.

Seçkin Özdemir (İLYAS)
İLK KEZ BAŞROL OYNUYORUM

Rol teklifi geldiğinde ne düşündünüz?
Beni heyecanlandıran bir iş, çok mutlu oldum.

Filmi daha önce izlediniz mi?
İlk kez çocukken izledim ama kaç yaşındaydım hatırlamıyorum. 'Selvi Boylum Al Yazmalım' bir klasik; herkes gibi benim için de çok özel bir film.

Kariyerinizde bu dizinin yeri ne olur?
Kariyerimin şu ana kadarki en önemli işi diyebilirim galiba; çünkü tiyatro dışında ilk kez başrol oynuyorum.

Filmin en sevdiğiniz bölümü hangisi?
Filmde çarpıcı çok sahne var ama benim için en etkili olanı final sahnesi diyebilirim. 'Al Yazmalım'da da her bölümde çok sayıda çarpıcı sahne var, seyirci çok etkilenecek. Ama burada anlatmayayım, diziyi izlerken görelim...

SEÇİMİM SEVGİDEN YANA OLUR
'İlyas' karakteri için nasıl bir hazırlık yaptınız?
Tabii ki hazırlandım ve hâlâ o hazırlık devam ediyor aslında. Hayata 'İlyas'ın gözünden bakmaya çalışıyorum. Ayrıca 'İlyas' motokros tutkunu olduğu için motosiklet ve motokros eğitimi aldım.

Filmin unutulmaz cümlesi; "Sevgi emektir..." Size soracak olsam; bir ilişkide aşk mı, sevgi mi diye, yanıtınız ne olurdu?
İkisi de olması gerekiyor tabii ki ama illa birini seçmem gerekiyorsa sevgi diyebilirim. Sonuçta anlaşamayacağınız bir insana da aşık olabilirsiniz...

'İlyas'ın karakterini nasıl değerlendiriyorsunuz?
'İlyas', hayalleri ve hedefleri olan, tutkulu, deli dolu, kendine güvenen bir karakter. Bu özellikleri ile bana çok yakın. Ama 'İlyas'ın bunları hayatta yaşayış ve ifade ediş şekilleri benden çok farklı...

İzleyici sizi 'Muhteşem Yüzyıl'la tanıdı. Şu ana kadar başka hangi projelerde yer aldınız?
'Muhteşem Yüzyıl' çok iyi bir iş. Karakterim 'Leo' da hikaye içinde çok etkili bir yere sahip ve benim için de çok önemli. Bunun dışında tiyatro, reklam oyunculuğu ve sunuculuk da yaptım.

TUTKULU AŞK MI?
HUZURLU SEVGİ Mİ?
Atıf Yılmaz'ın 1977 yılında çektiği, Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin'in başrollerde olduğu 'Selvi Boylum Al Yazmalım'ın konusunu kısaca hatırlatmak gerekirse... Köylü kızı Asya (Şoray), durduğu yerde duramayan kamyon şoförü İlyas'a (İnanır) aşık olur. Tutkulu bir aşktır onlarınki... Çocukları Samet dünyaya gelir. Mutludurlar mutlu olmasına ama araya başka bir kadın girince ne yapacağını bilemeyen Asya, kucağında çocuğuyla yollara düşer. Umutsuz bir anında karşısına Cemşit (Mekin) çıkar. Cemşit, Asya ve oğluna kol kanat gerer ve yeni bir hayat kurulur. Artık Samet'in babası Cemşit, ilişkilerinin mayası ise huzur ve güvendir. Bir gün İlyas çıkar karşılarına, fırtınasını da beraberinde getirmiştir. Artık hesaplaşma zamanı gelmiştir.
Sabah

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918

spacer.gif

14296234.jpg

Yaşasın! İlk bölümü çektik!

“Al Yazmalım”ın başrol oyuncularıyla yönetmenleri, dizinin ilk bölümü şerefine bir araya geldi ve kahkahası bol bir gün geçirdi. O keyifli günde InStyle dergisi de yanlarındaydı.

spacer.gif

Sezonun merakla beklenen dizisi “Al Yazmalım”ın (5 Eylül’de, Atv’de başlıyor) oyuncuları, şu sıralar Mudanya’da oldukça yoğun bir tempoda çalışıyorlar. (Haftada en az altı gün, 10 saat!) Bir günlük de olsa, onları yoğun çalışma tempolarından alıkoyan şey, dizinin ilk bölümü için Bursa Çelik Palas Hotel’de verilen davet.

Cengiz Aymatov’un “Kırmızı Eşarp” adlı romanından esinlenerek senaryolaştırılan dizi, Atıf Yılmaz’ın 1977’de çektiği ve başrollerini Türkan Şoray ile Kadir İnanır’ın paylaştığı “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminden biraz farklı.

ŞORAY VE İNANIR İLE KIYASLAMAK DOĞRU DEĞİL

Dizide Asiye karakterini canlandıran Özge Özpirinçci, “Biz filmden çok kitabı baz aldık. 1970 yılında yazılan bir romandan günümüzde izleyicileri heyecanlandıracak bir proje yaratıldı. Yani, ne beni Türkan Şoray ile ne de İlyas karakterini canlandıran Seçkin Özdemir’i Kadir İnanır ile kıyaslamak doğru” diyor ve ekliyor: “Tabii, bu dizide yer aldığım için çok mutluyum. Selvi Boylum Az Yazmalım, en sevdiğim Türk filmi. Şimdiye kadar en az altı kez izlemişimdir.”

AĞLAMA SAHNESİNİ GÜLMEKTEN ÇEKEMEDİK

Dizide Cemşit karakterini canlandıran Barış Falay ise “Bu öylesine güçlü bir eser ki, her dönem iş yapabilir. Çünkü emeğin karşılığının sevgi olduğunu savunuyor. Gerçekten de bir şeye çok emek harcarsanız bir süre sonra o şeyle aranızda bir aşk oluşur. Emek harcadığınız şey, işiniz de olabilir, çocuğunuz da, sevgiliniz de” diyor.

Dizinin bir diğer başrol oyuncusu, Helin karakterini canlandıran Gözde Kansu. “Dizide yer almak kadar beni mutlu eden bir diğer şey de, Özge ile birlikte çalışacağımızı öğrenmem oldu. Çekimler, İstanbul dışında olduğu için ekibin iyi anlaşması çok önemli. Bizimki oldukça neşeli bir ekip. Geçen gün, Özge’nin bir ağlama sahnesi vardı ama gülmekten bir türlü çekemedik” diyor.

TANIŞTIĞIMIZDA GÖZDE’YE SİNİR OLDUM

O sırada sohbete katılan Özge Özpirinçi ise “Şimdi böyle anlattığına bakmayın. Gözde’yle ilk tanıştığımız gün, kendisine epey sinir olmuştum” diyor ve nasıl tanıştıklarını anlatıyor:
“Çeşme’de, Altan (Erkek arkadaşı Engin Altan Düzyatan) ve arkadaşlarımızla otururken birden Gözde yanımıza geldi ve Altan’a sarılıp dakikalarca sohbet etti. Daha sonra, Altan’ı yanımdan uzaklaştırdı. Meğer ailece de tanıştıkları için annesinin yanına götürüyormuş. O sırada Altan’ın ayağına kıymık battı. Gözde, bu kez de Altan’ı alıp revire götürdü. Bu duruma o kadar sinirlenmiştim ki, önce onlarla beraber revire bile gitmedim. Ama sonra dayanamayarak onları izledim ve Gözde’yle orada tanıştık. Altan’a da ‘Bizi niye tanıştırmadın?’ diyerek sitem ettim. İkisinin çocukluk arkadaşı olduklarını nereden bilebilirdim ki? Normalde hiç böyle şeyler yapmam ama o gün kıskançlık damarım tutmuştu sanırım.”

BOŞ VAKİTLERİMDE ULUDAĞ’A ÇIKACAĞIM

Seçkin Özdemir’in katılmasıyla sohbet daha da renkleniyor. Bu kez dörtlünün muhabbet konusu, Mudanya’da geçirecekleri sezon. “Ben, boş vakitlerimde arabama atlayıp Uludağ’a çıkmayı ve kayak yapmayı düşünüyorum” diyor Özpirinçci. Dizide bir motor tutkununu canlandıran ve rolü için motor dersleri alan Özdemir de motosiklet kullanmayı o kadar sevmiş ki, yakında kendisine bir motosiklet almayı planlıyor.
Bu keyifli sohbeti bölen şey, Barış Falay’ın dizinin ilk bölümü şerefine patlattığı şampanya oluyor. Kadehler tokuşturuluyor ve ekip koltuğa dizilip herkesten önce ilk bölümü izlemeye koyuluyor.
70’LERDE ÇOK ETKİLENDİM
Yönetmen Nisan Akman, “Kırmızı Eşarp’ın hikayesi 70’li yıllarda da beni çok etkilemişti. Şimdi eserin dizi versiyonunu çektiğim için çok mutluyum” diyor.
Hürriyet

esmeryarim

Daimi Üye
Tepki
3.148
keşke yeni ve farklı projelere imza atılsa da eski güzelim filmlere karışmasalar :acep:

paylaşımın için teşekkürler nk83 emeğine sağlık :hhhhhh::panter:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
14372521.jpg

Al Yazmalım'a sürpriz transfer

"Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde 'Balıkçı' rolünü canlandıran Orhan Alkaya sezon finalinde Ali Kaptan tarafından öldürülmüştü.Yeni projeleri nedeniyle 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki'den ayrıldığını söyleyen Orhan Alkaya'nın rol alacağı dizi belli oldu. Alkaya, 12 Eylül Pazartesi günü ilk bölümüyle atv'de ekranlarında gelecek olan "Al Yazmalım" dizisi ile izleyici karşısına çıkacak.

Hürriyet

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
679021465669.jpg

Mücadeleye 1-0 yenik olarak başlıyoruz!

Pazartesi gecesi atv'de başlayacak olan 'Al Yazmalım'ın 'İlyas'ı Seçkin Özdemir ve 'Asiye'si Özge Özpirinçci: "Dizi ister istemez 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmiyle kıyaslanacak; beklentiler yüksek. Mücadeleye 1-0 yenik başlıyoruz. Ama biz filmdeki karakterleri yeniden oynamıyoruz. Dizinin ayrı bir dünyası var"

Ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un 'Kırmızı Eşarp' adlı romanından uyarlanan; Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın oynadığı 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin, günümüze uyarlanan dizi versiyonu 'Al Yazmalım' bu pazartesi gecesi atv'de başlıyor. Dizide 'İlyas'ı canlandıran Seçkin Özdemir ile 'Asiye'yi oynayan Özge Özpirinçci; İnanır ve Şoray'ın hayata geçirdiği karakterleri yeniden hayata geçirmenin heyecanını yaşıyor. İki genç oyuncuyla yeni projelerini ve rollerini konuştuk...

bullet.jpg
'Al Yazmalım' projesinde sizi etkileyen ne oldu?
ÖZGE ÖZPİRİNÇCİ: 'Asiye' karakteri önceden oynadığım karakterlere benzemiyor. Gelen diğer projelerle kıyasladığımda; beni en çok heyecanlandıran iş 'Al Yazmalım' oldu.
SEÇKİN ÖZDEMİR: 'Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığım 'Leo', kariyerim adına çok önemli bir deneyimdi ama benim bir sonraki adım için doğru bir karar vermem gerekiyordu. Bugüne kadar çok proje geldi. Ben 'Al Yazmalım'da olmayı tercih ettim. Çünkü beni daha yukarı taşıyabilecek, çok önemli bir eserden uyarlanmış, büyük ve iddialı bir proje... 'İlyas' karakteri de kendimi daha fazla gösterebileceğim, iyi yazılmış, dikkat çekici bir karakter.

BEKLENTİLER ÇOK YÜKSEK
bullet.jpg
Daha önce Türkan Şoray ve Kadir İnanır gibi iki usta oyuncunun canlandırdığı karakterleri yeniden hayata geçirmenin zor yanları var mı?
Ö.Ö.: Zor değil ama insana çok fazla sorumluluk yüklüyor. Hele ki bu isim Türkan Şoray gibi Türk sinemasının fenomen bir oyuncusuysa... Bu beni hem heyecanlandırıyor, hem de çok çalışmama vesile oluyor.
S.Ö.: Zor yanları var. Çünkü herkes diziyi, yıllar önceki film versiyonuyla kıyaslayacak. Aslında biz mücadeleye 1-0 mağlup başlıyoruz. Herkesin beklentisi çok yüksek! Bu hem güzel, hem de benim için bir sınav... Ama söylemem gereken bir şey var; ben filmdeki karakteri yeniden oynamıyorum. Yani 'Al Yazmalım'daki 'İlyas' ile filmdeki 'İlyas' çok farklı adamlar... Eğer karakteri, Kadir İnanır gibi oynanmam istenseydi, Kadir Bey'le özel olarak görüşmek isterdim. Ancak şu anda bunu gerektirecek bir durum yok!

İZLEYİCİYİ SORULAR BEKLİYOR
bullet.jpg
Dizinin tanıtımları bile oldukça ses getirdi. Böyle bir ilgi bekliyor muydunuz?
Ö.Ö.: Ben açıkcası bir iş yaparken beklentilerimi olabildiğince düşük tutmayı tercih ediyorum. Bir karakteri oynamaya başladığım zaman da dış etkenlerden kendimi soyutlamaya çalışıyorum. Umarım bu kez de aynı şeyi başarabilirim.
S.Ö.: Böyle bir ilgiyi bekliyorduk ama önemli olan bu ilgiyi boşa çıkarmamak.
bullet.jpg
Dizi romandan günümüze nasıl uyarlandı, biraz anlatır mısınız?
S.Ö.: Karakterler günümüzde yaşayan kasabalı insanlar... Hikaye de günümüze çok uygun bir gerçeklikte anlatılıyor.
bullet.jpg
'Asiye', 'İlyas' ve 'Cemşit' arasında yaşananlar izleyicilere neler hissettirecek?
S.Ö.: İzleyiciyi soru işaretleri içinde bırakacağız. Bizimle birlikte onlar da işin içinden çıkmaya çalışacak.

BAŞROLDE OYNAMAK BENİ TEDİRGİN ETTİ
bullet.jpg
Özge Hanım son günlerin en çok tercih edilen oyuncularından birisiniz. Kısa sürede böyle bir yükseliş bekliyor muydunuz?
Ö.Ö.: Hayır beklemiyordum. Benim için önemli olan; istediğim rolleri, beraber çalışmaktan keyif aldığım oyuncularla, projesinin arkasında duran yapımcılarla hayata geçirmek.
bullet.jpg
Seçkin Bey siz de ilk kez bir projede başrol oynuyorsunuz. Bu sizi tedirgin etti mi?
S.Ö.: Başrol oynamak insana büyük bir sorumluluk yüklüyor. Hele bir de böyle iddialı bir projeyse... 'Al Yazmalım' büyük bir bütçeyle hazırlanan, dev bir proje... Bu da sırtımdaki yükü ağırlaştırıyor. Bunu taşımak pek kolay değil; doğal olarak da biraz tedirginim. Ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Umarım geri dönüşü de güzel olur.

FİLMİ İZLEMEDİM KİTABI DA OKUMADIM!
bullet.jpg
Rollerinize nasıl hazırlandınız? Filmi tekrar izlediniz mi?
Ö.Ö.: İpek Bilgin ile iki günlük bir çalışma yaptık. İlk kez bir oyuncu koçu ile çalıştım ve çok mutlu oldum. Filmi önceden defalarca izlemiştim ama tabii ki tekrar izledim ve finalde yine aynı duyguları yaşadım. Ama filmdeki oyunculuğu baz almak doğru olmaz çünkü o film; 1980'li yıllarda bir köyde geçiyor, bizimki 2011'de kasabada... Türkan (Şoray) Hanım ile konuşma fırsatım olmadı ama eğer bir gün kendisiyle karşı karşıya gelirsem; onunla bu projeyi ve karakteri konuşmak yerine, bana anılarını anlatmasını tercih ederim.
S.Ö.: 'Al Yazmalım'a başladıktan sonra kitabını da okumadım, filmini de izlemedim! Çünkü dizide kitaptan uyarlanarak kurulmuş yeni bir dünya, yeni bir hayat var. Kitabın ve filmin etkisinde kalmak istemedim. Benim için tek yol gösterici dizinin senaryosu oldu.

BİR ADAM YARATTIK
Karakteri oluşturma aşamasında yönetmenimiz Nisan Akman ve senaristimiz Mahinur Ergun'la günlerce toplantılar yaptık. Birlikte bir adam yarattık. Olay; hayata İlyas'ın gözünden bakabilmek, İlyas olabilmek. Ayrıca motosiklet ve motokros dersleri aldım.
Ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un 'Kırmızı Eşarp' adlı romanından uyarlanan; Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın oynadığı 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin, günümüze uyarlanan dizi versiyonu 'Al Yazmalım' bu pazartesi gecesi atv'de başlıyor. Dizide 'İlyas'ı canlandıran Seçkin Özdemir ile 'Asiye'yi oynayan Özge Özpirinçci; İnanır ve Şoray'ın hayata geçirdiği karakterleri yeniden hayata geçirmenin heyecanını yaşıyor. İki genç oyuncuyla yeni projelerini ve rollerini konuştuk...
bullet.jpg
'Al Yazmalım' projesinde sizi etkileyen ne oldu?
ÖZGE ÖZPİRİNÇCİ: 'Asiye' karakteri önceden oynadığım karakterlere benzemiyor. Gelen diğer projelerle kıyasladığımda; beni en çok heyecanlandıran iş 'Al Yazmalım' oldu.
SEÇKİN ÖZDEMİR: 'Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığım 'Leo', kariyerim adına çok önemli bir deneyimdi ama benim bir sonraki adım için doğru bir karar vermem gerekiyordu. Bugüne kadar çok proje geldi. Ben 'Al Yazmalım'da olmayı tercih ettim. Çünkü beni daha yukarı taşıyabilecek, çok önemli bir eserden uyarlanmış, büyük ve iddialı bir proje... 'İlyas' karakteri de kendimi daha fazla gösterebileceğim, iyi yazılmış, dikkat çekici bir karakter.

BEKLENTİLER ÇOK YÜKSEK
bullet.jpg
Daha önce Türkan Şoray ve Kadir İnanır gibi iki usta oyuncunun canlandırdığı karakterleri yeniden hayata geçirmenin zor yanları var mı?
Ö.Ö.: Zor değil ama insana çok fazla sorumluluk yüklüyor. Hele ki bu isim Türkan Şoray gibi Türk sinemasının fenomen bir oyuncusuysa... Bu beni hem heyecanlandırıyor, hem de çok çalışmama vesile oluyor.
S.Ö.: Zor yanları var. Çünkü herkes diziyi, yıllar önceki film versiyonuyla kıyaslayacak. Aslında biz mücadeleye 1-0 mağlup başlıyoruz. Herkesin beklentisi çok yüksek! Bu hem güzel, hem de benim için bir sınav... Ama söylemem gereken bir şey var; ben filmdeki karakteri yeniden oynamıyorum. Yani 'Al Yazmalım'daki 'İlyas' ile filmdeki 'İlyas' çok farklı adamlar... Eğer karakteri, Kadir İnanır gibi oynanmam istenseydi, Kadir Bey'le özel olarak görüşmek isterdim. Ancak şu anda bunu gerektirecek bir durum yok!

İZLEYİCİYİ SORULAR BEKLİYOR
bullet.jpg
Dizinin tanıtımları bile oldukça ses getirdi. Böyle bir ilgi bekliyor muydunuz?
Ö.Ö.: Ben açıkcası bir iş yaparken beklentilerimi olabildiğince düşük tutmayı tercih ediyorum. Bir karakteri oynamaya başladığım zaman da dış etkenlerden kendimi soyutlamaya çalışıyorum. Umarım bu kez de aynı şeyi başarabilirim.
S.Ö.: Böyle bir ilgiyi bekliyorduk ama önemli olan bu ilgiyi boşa çıkarmamak.
bullet.jpg
Dizi romandan günümüze nasıl uyarlandı, biraz anlatır mısınız?
S.Ö.: Karakterler günümüzde yaşayan kasabalı insanlar... Hikaye de günümüze çok uygun bir gerçeklikte anlatılıyor.
bullet.jpg
'Asiye', 'İlyas' ve 'Cemşit' arasında yaşananlar izleyicilere neler hissettirecek?
S.Ö.: İzleyiciyi soru işaretleri içinde bırakacağız. Bizimle birlikte onlar da işin içinden çıkmaya çalışacak.

BAŞROLDE OYNAMAK BENİ TEDİRGİN ETTİ
bullet.jpg
Özge Hanım son günlerin en çok tercih edilen oyuncularından birisiniz. Kısa sürede böyle bir yükseliş bekliyor muydunuz?
Ö.Ö.: Hayır beklemiyordum. Benim için önemli olan; istediğim rolleri, beraber çalışmaktan keyif aldığım oyuncularla, projesinin arkasında duran yapımcılarla hayata geçirmek.
bullet.jpg
Seçkin Bey siz de ilk kez bir projede başrol oynuyorsunuz. Bu sizi tedirgin etti mi?
S.Ö.: Başrol oynamak insana büyük bir sorumluluk yüklüyor. Hele bir de böyle iddialı bir projeyse... 'Al Yazmalım' büyük bir bütçeyle hazırlanan, dev bir proje... Bu da sırtımdaki yükü ağırlaştırıyor. Bunu taşımak pek kolay değil; doğal olarak da biraz tedirginim. Ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Umarım geri dönüşü de güzel olur.

FİLMİ İZLEMEDİM KİTABI DA OKUMADIM!
bullet.jpg
Rollerinize nasıl hazırlandınız? Filmi tekrar izlediniz mi?
Ö.Ö.: İpek Bilgin ile iki günlük bir çalışma yaptık. İlk kez bir oyuncu koçu ile çalıştım ve çok mutlu oldum. Filmi önceden defalarca izlemiştim ama tabii ki tekrar izledim ve finalde yine aynı duyguları yaşadım. Ama filmdeki oyunculuğu baz almak doğru olmaz çünkü o film; 1980'li yıllarda bir köyde geçiyor, bizimki 2011'de kasabada... Türkan (Şoray) Hanım ile konuşma fırsatım olmadı ama eğer bir gün kendisiyle karşı karşıya gelirsem; onunla bu projeyi ve karakteri konuşmak yerine, bana anılarını anlatmasını tercih ederim.
S.Ö.: 'Al Yazmalım'a başladıktan sonra kitabını da okumadım, filmini de izlemedim! Çünkü dizide kitaptan uyarlanarak kurulmuş yeni bir dünya, yeni bir hayat var. Kitabın ve filmin etkisinde kalmak istemedim. Benim için tek yol gösterici dizinin senaryosu oldu.

BİR ADAM YARATTIK
Karakteri oluşturma aşamasında yönetmenimiz Nisan Akman ve senaristimiz Mahinur Ergun'la günlerce toplantılar yaptık. Birlikte bir adam yarattık. Olay; hayata İlyas'ın gözünden bakabilmek, İlyas olabilmek. Ayrıca motosiklet ve motokros dersleri aldım.
Sabah

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
44965_al-yazmalim.jpg

Al Yazmalım

Tarih: 2011-09-12 TV : ATV Saat: 20:00 Tür:Yerli Dizi

Nasıl da içine işliyor gözleri...
Herkes böyle mi oluyor sevdaya düşünce?
Bir Cengiz Aytmatov klasiği…
AL YAZMALIM
Kırmızı Eşarp romanından günümüz Türkiye’sine ve televizyon ekranına uyarlanan Al Yazmalım, bir Cengiz Aytmatov klasiği…
Senaryosunu Mahinur Ergun’un kaleme aldığı bu aşk serüveninin müzikleri ise büyük usta Cahit Berkay’ın klasik eserini yeniden aranje eden Toygar Işıklı’ya ait.
1. Bölüm Özeti;
Asiye, sabah erken saatlerde her zamanki gibi yolu uzatarak bakkaldan eve dönerken, motorkros pistinde antrenman yapan bir motosikletli görür. İlyas, yakında kasabada düzenlenecek olan festival kapsamındaki yarışlara hazırlanmaktadır. Bu İlyas ve Asiye’nin ilk karşılaşmalarıdır. İlk görüşte birbirlerinden etkilenirler.
Asiye görücü usulüyle evlenmek istemeyen, aşka inanan bir genç kızdır.
İlyas’ın ise büyük umutları vardır.
Asiye ailesiyle birlikte festival alanına geldiğinde tek düşüncesi, antrenman yaparken gördüğü yakışıklı genci yarışlarda izleyebilmektir. Ancak havalı ve gösterişli bir kadın olan Helin’i, İlyas’ın yanında görünce onu sevgilisi zanneder, kıskanır.
Yarış başladığında Asiye, tesadüfen oradaymış gibi yapan koca adayı Metin’le tanıştırılır. Asiye kendisine kurulan kumpası fark ettiğinde öfkeyle ailenin yanından kaçar. Ailesinden ve koca adayından kaçan Asiye yanlışlıkla parkura girince İlyas’ın kaza yapmasına ve yarışlardan elenmesine neden olur. Yarıştan sonra festival alanında karşılaşan İlyas ve Asiye kaza yüzünden tartışırlarken birbirlerine ilk görüşte aşık olduklarını itiraf edemezler.
Asiye kaçar, İlyas kovalar… Ve bir süre sonra Asiye kaçmaz olur. İlyas onu motorun terkisine bindirir. İkisi de evlerini terk etmiştir. Ve rüzgâr onları nereye götürürse gitmeye karar verirler.

füreyya

Daimi Üye
Tepki
2.320
akşam biraz izledim.
bana Fatmagül'ün o gerilimli havasını vermişler gibi geldi.
bir de oyuncuları olmamış...O Efsane filme yakışan seçimler değil bence.

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
45178_al-yazmalim.jpg

Al Yazmalım

Tarih: 2011-09-26 TV : ATV Saat: 20:00 Tür:Yerli Dizi

İLYAS AŞKI İÇİN HER ŞEYİ GÖZE ALIYOR…

(Yeni Bölüm)
Merakla beklenen Al Yazmalım yeni bölümü ile 26 Eylül Pazartesi akşamı 20.00’de atv’de! Kaçırmayın!
3. Bölüm Özeti;
Asiye eniştesi tarafından bulunup getirildiği baba evinde talibi Metin’in evlenme teklifini reddeder ve ailenin büyük tepkisini çeker. İlyas ise büyük bir motor ithalatçısı olan Helin’in desteği ile yarışlarda başarıdan başarıya koşmaya başlamıştır. Asiye İlyas ile Helin’in iş gereği görüşmelerini abisinin taşıdığı bir haberle tümüyle yanlış yorumlar ve büyük bir öfkeye kapılarak İlyas’ı unutmaya çalışır. Bir süre sonra Asiye’nin yakın arkadaşı Saliha’nın, İzmir’de olan İlyas’a bildirdiği beklenmedik bir gelişme sonucu İlyas, yarışı, sponsor görüşmelerini, aylardır uğraştığı her şeyi silkeleyip Asiye’sine koşacaktır…

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
yazma154_0830_154.jpg

trans.gif

Al Yazmalım

trans.gif

Türü: Yerli Dizi
Tarih-Saat: 03.10.2011 20:00

trans.gif

Asiye müstakbel kayınvalidesinin iğneli sözlerine kırılıp fırlayıp gitmiştir. İlyas bu haberi alınca kazandığı yarışın keyfini bile çıkaramadan geri dönmek zorunda kalır. Asiye’nin kalbini tekrar kazanmak için yapmadığını bırakmaz. Ailesini güç bela ikna edip Asiye’yi istemeye gittiklerinde Salih Usta İlyas’ı herkesin ortasında çok zor bir seçimle karşı karşıya bırakır. Asiye hayallerinden koparılan İlyas’ın ne kadar yıkıldığını görür ve sevdiğinin mutluluğu için hayatından çıkmaya karar verir. Oysa İlyas için Asiye’siz bir hayat susuz kalmak gibidir…

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
45395_al-yazmalim.jpg

Al Yazmalım

Tarih: 2011-10-10 TV : ATV Saat: 20:00 Tür:Yerli Dizi

Ve düğün…
Asiye İlyas’la evleniyor
AL YAZMALIM

(Yeni Bölüm)
Merakla beklenen Al Yazmalım yeni bölümü ile 10 Ekim Pazartesi akşamı 20.00’de atv’de! Kaçırmayın!

5. Bölüm Özeti;
Düğün hazırlıkları ile geçen kargaşa dolu hafta ailelerin sabrını son sınırına kadar zorlarken, Asiye ve İlyas’ı evlenme heyecanı sarar. İpek ise artık Osman’ın kendisini aldattığından emin olmuştur. Osman’ın onu uyutmak için çareleri tükenmeyecek İpek’in kafası karıştıkça karışacaktır. Düğün gecesi Helin’in İlyas’a büyük bir sürprizi vardır. Bu sürprizi Asiye hiç de iyi karşılamaz. İlyas zor durumdadır…

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
yazma154_0830_154.jpg

trans.gif

Al Yazmalım

trans.gif

Türü: Yerli Dizi
Tarih-Saat: 24.10.2011 20:00

trans.gif

Asiye Helin’in İlyas’a bayilik vereceğini duyunca deliye döner. İlyas Asiye’nin gönlünü almak için çaba gösterirken , aile kaçak ablanın ortaya çıkışı ile allak bullak olur. İlyas Tahir’in yengesi Ayça’ya olan gizli duygularını öğrenmiş ve Tahir’e sırt çevirmiştir. İpek Osman’ın ihanetinden emin olmuş ve cinayetin kıyısından dönmüşken Bahattin gelinlerinin Osman’la ilişkisinin hesabını sormak için Salih Ustanın kapısına dayanmıştır. Aileleri arasında kalan Asiye ve İlyas’ın aşkı yaşamın önlerine çıkarttığı büyük sınavlardan geçebilecek midir.

GöNüLDeN

Aktif Üye
Tepki
112
Dizi güzel ve oyuncularda gerçekten başarılı sevdiğim oyuncular ama başrolde özge özpirinççiyi keşke oynatmasalardı çünkü rolunun hakkını veremediğini düşünüyorum..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar