Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.397
Puan
113
ymk_12.jpg

Alabalık Buğulama tarif tarifi Malzemeler
4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1.5 adet limonun suyu
70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr. mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber


Yemeğin Tarifi
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.

Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.

Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.397
Puan
113
en sevdiğim balıktır..

Valla kızlar bende balığı son 2 yıldır yemeye başladım.Ondan öncesinde deniz ürünlerine karşı bir tiksinti vardı.Eşim balık lokantasında mezeler ısmarladı,ki halen yiyemiyorum evde pişmiş balığı yaaaa:findik:
Neysem mezesi olursa afiyetle götürüyorum hemde nasıl yiyorum bir görseniz geçmişe inat acısını çıkarırcasına yani-ayse
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.318
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Evde uzun zamandir balik yapmiyorum. :utandim:
Tesekkürler canim, harika görünüyor. :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst