'Aldatan erkeklerin IQ seviyeleri daha düşük'

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
'Aldatan erkeklerin IQ seviyeleri daha düşük'

Sadakatsiz erkeklerle ilgili yapılan araştırmadan çıkan ilginç sonuç..

Sadakatsiz erkeklerin IQ seviyelerinin eşlerini aldatmayanlardan düşük olduğu ortaya çıktı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberinde, "London School of Economics and Political Science" üniversitesinde görevli bilim adamlarının yaptığı araştırmanın, zeki erkeklerin evrimden ötürü karılarını aldatma olasılıklarının zeki olmayanlardan daha az olduğunu gösterdiği bildirildi.

Dr Satoşi Kanazawa'nın sonuçları "Social Psychology Quarterly"nin mart sayısında yayımlanan araştırması, IQ seviyesi yüksek erkeklerin, tek eşliliğe kendilerinden daha az zeki erkeklere oranla daha fazla değer verdiklerini ortaya koydu.

Kanazawa, çalışması çerçevesinde ABD'de binlerce genç ve yetişkinin IQ'larıyla sosyal davranışlarını inceleyen iki kapsamlı araştırmadan yola çıkarken, "Ampirik inceleme, erkeklerin zekaları arttıkça monogami ve tek
eşliliğe, daha az zeki erkeklerden daha fazla değer verme eğiliminde olduklarını gösteriyor" dedi.

Zeka ve monogami arasındaki ilintinin kökenlerinin evrimde yattığını savunan Kanazawa, önüne gelenle cinsel ilişkide bulunmaya programlanmış ilk insanların tek eşlilikten çok az fayda sağlayacağını, ancak modern dünyanın,
erkeklere böyle bir evrimsel fayda sağlamadığını kaydetti.

Kanazawa'nın araştırmasında, ayrıca zeka seviyeleri yüksek insanlar arasında liberalizm ve ateizm gibi özelliklere daha sık rastlandığı gözlendi.

Araştırmacıların, zeki kadınların genel nüfusa oranla sadık kalma olasılığının daha fazla olup olmadığı konusunda ise herhangi bir kanıt bulamadıkları belirtildi

nurci

Daimi Üye
Tepki
516
Bana hiç inandırıcı gelmedi. Zeka konusunda sürekli iç içe olduğumdan bunun saçma olduğunu düşünüyorum. Bence aldatmakla zekanın değil toplumsal öğrenme kalıplarının ilgisi var. Sanırım bu haberi ilgi çekici olduğu için yayınlamışlar. Bilimsel gerçekliği olduğnu zannetmiyorum.

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
bende inanmadım sadece ilgimi çektiği için ekledim:D

Çikolata

Daimi Üye
Tepki
5.378
offf genelleme yapmayalım aldatan aldatır şimdi IQ larınımı ölçelim
:dislek:ya düşük çıkarsa vay halimizemi:bayil:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
çikom aldatırsa zaten düşük olmuş yüksek olmuş ne farkeder bence bu araştırmayı erkekler bizi uyutmak için yapmış öyle bişey olduğunda karıcım benim suçum değil IQ düşüklüğü allah vergisi diyecek:dislek:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
asil iq su yüksek olacak ki kadini uyutsun. bence bu arastirmada bulunanlar aldatipta yakalananlar cünkü iq düsük ya becerememisler.:kptmya:

H

Hera

Misafir
Zekası olan ve kullanabilen kendini geliştirir ve Nefsine hükmedebilir dolayısı ile ne istediğini bilir ve elindekinin değerini bilerek davranırken de aptalca davranmaz Tespit doğru dur ..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar