Ali nazik yapımı hanımlar :)

*caqla*

Aktif Üye
Katılım
5 Ocak 2014
Mesajlar
218
Tepki
168
Puan
43
Konum
ankara
MALZEMELER
Beğendisi için

600 g patlıcan(3-4 adet orta boy)
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kıyması için

250 g orta yağlı kıyma
1 Adet soğan
1 Adet domates
1 Adet yeşil biber
3-4 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası(silme)
Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın,yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun.Ardından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin,domatesler su salınca biber salçanızı ekleyin,tuz ve karabiberini ayarlayın.

Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin(gerçek tadına uygun közde nefis oluyor,derin dondurcudan yaz patlıcanı)),kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın,diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın,yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın,ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak,birbirine iyice geçmesini sağlayın,tuz karabiber ekleyin

Servis için beğendiyi servis tabağına alın ,üzerine sıcak kıymadan ekleyin.Eğer kıymanız yağsız ise tereyağ ve pul kızdırıp ,üzerine gezdirin.

Domates ve yeşilbiberlerle süsleyin,(tercihe göre közlenmiş)

Afiyet olsun..

Not :Bu tarifi arzu ederseniz , domates ve yeşil biberle sotelenmiş kuşbaşı et ile de deniyebilirsiniz.Tarif 3-4 kişiliktir
-ALINTIDIR-
 
OP
*caqla*

*caqla*

Aktif Üye
Katılım
5 Ocak 2014
Mesajlar
218
Tepki
168
Puan
43
Konum
ankara
Hiç denemedim ama birdahaki yedigim de cigkofteyle yerim maren abla
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst