Şekerpare
Daimi Üye
Bu pastanın tarifinde çok büyük değişiklikler yaparak uyguladım.Şuan o tarifi yazmak zamanımı alacağından tarif netten alıntıdır
Malzemeler
3 yumurta
3 fincan şeker
4 fincan un
1 fincan su
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
1 yumurta
3 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı
Kekimizi hazırlamak üzere yumurta, şeker, limon kabuğu rendesi bir kaba alınıp iyice çırpalım. Un ve kabartma tozu eklenerek tekrar çırpalım ve suyu ekleyelim. Bir kaç defa karıştırdıktan sonra mümkünse 20 cm çaplı kek kalıbımıza alalım. Kek kalıbınız mevcut değilse yaklaşık büyüklükte bir kalıpta kekinizi pişirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim. Kekimizin pişip pişmediğini bir kürdan yardımı ile kontrol edelim. Pişen kekimizi soğumaya bırakalım. Alman Pastasının kremasını hazırlamak üzere yumurta, şeker ve un bir tencereye alalım. Yavaş yavaş süt ekleyerek iyice karıştıralım. Limon kabuğu rendesini de ekledikten sonra tenceremizi ocağa alalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kremamızın üzeri göz göz olunca ocaktan alalım. Kabuk tutmasını engellemek amacı ile mikser kullanarak kremamızı bir kaç dakika çırpalım ve soğumasını sağlayalım. Soğuyan kekimizi ortadan ikiye keselim. Tabanın üzerine kremanın tamamını sürelim ve diğer kek parçası ile üzerini kapatalım. Ve Alman Pastası hazır. Servis sırasında üzerine bol bol pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
3 yumurta
3 fincan şeker
4 fincan un
1 fincan su
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
1 yumurta
3 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı
Kekimizi hazırlamak üzere yumurta, şeker, limon kabuğu rendesi bir kaba alınıp iyice çırpalım. Un ve kabartma tozu eklenerek tekrar çırpalım ve suyu ekleyelim. Bir kaç defa karıştırdıktan sonra mümkünse 20 cm çaplı kek kalıbımıza alalım. Kek kalıbınız mevcut değilse yaklaşık büyüklükte bir kalıpta kekinizi pişirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim. Kekimizin pişip pişmediğini bir kürdan yardımı ile kontrol edelim. Pişen kekimizi soğumaya bırakalım. Alman Pastasının kremasını hazırlamak üzere yumurta, şeker ve un bir tencereye alalım. Yavaş yavaş süt ekleyerek iyice karıştıralım. Limon kabuğu rendesini de ekledikten sonra tenceremizi ocağa alalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kremamızın üzeri göz göz olunca ocaktan alalım. Kabuk tutmasını engellemek amacı ile mikser kullanarak kremamızı bir kaç dakika çırpalım ve soğumasını sağlayalım. Soğuyan kekimizi ortadan ikiye keselim. Tabanın üzerine kremanın tamamını sürelim ve diğer kek parçası ile üzerini kapatalım. Ve Alman Pastası hazır. Servis sırasında üzerine bol bol pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.