Hanımefendi.com
Daimi Üye
MALZEMELER (20 adet için)
1 kg un
125 gr margarin (yumuşamış)
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
30 gr yaş maya ( veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı ılık su
üzeri için pudra şekeri
HAZIRLANMASI
Ilık su,süt,maya,şeker ve tuzu karıştırarak bir saat bekletin. Beklettikten sonra diğer malzemeleride katıp iyice yoğurun. Hamur iki katına çıkana kadar hamurun mayalanmasını bekleyin.
Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açın (hamur çok ince olmasın). Su bardağı ile dairesel şekillerde kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizin yarım saat tepside mayalandırın.
200 dercede fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin soğuduktan sonra ekmek bıçağı ile ortasından ikiye kesin.
Krema torbası ile kremasını doldurun,üzerine elekle pudra şekeri eleyin.
KAKAOLU KREMA İÇİN
1 lt süt
1/2 lt su
1 su bardağı un
500 gr toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
125 gr margarin
1 adet yumurta
KAKAOLU KREMANIN HAZIRLANMASI
Yumurta ,un,şeker ve kakaoyu iyice karıştırın süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin .Ateşten almaya yakın yağını ilave ederek karıştırmaya devam edin. Üzeri kurumasın diye arasıra karıştırarak soğutun. Zaten tam kıvamı soğuyunca gelecektir.