Aman dolandırılmayın

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Aman dolandırılmayın
TBB, e-mail ile vatandaşların dolandırmaya çalışıldığını açıkladı

556481_detay.jpg

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), banka müşterilerine birlik adı kullanılarak gönderilen dolandırma amaçlı e-postalarla ilgili vatandaşları uyardı.
TBB açıklamasına göre, Türkiye Bankalar Birliği adı kullanılarak banka müşterilerine gönderilen bir e-posta mesajında, kredi kartı borcunu öğrenmek amacıyla e-posta mesajı içerisindeki linke tıklanarak kredi kartı, son kullanma tarihi, güvenlik kodu, şifre vb bilgilerin girilmesinin talep edildiği belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Amacı dolandırıcılık olan söz konusu e-posta ve içerisinde belirtilen link ile Türkiye Bankalar Birliği;nin ve bankaların bir ilgisi bulunmamaktadır.
Bu tip sahte e-postalarda yer alan linklerin açılmaması, talep edilen bilgilerin kesinlikle doldurulmaması gerekmektedir.
Kredi kartı bilgilerinin ve kişisel bilgilerin elde edilmesine yönelik olarak gönderilen bu tür kötü niyet içeren mesajlara itibar edilmemesi, olası dolandırıcılık eylemlerine maruz kalınmaması için büyük önem arz etmektedir.''
AA

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Sağol canım, maalesef ülkemizde böyle dolandırıcılar çok. Dikkat etmek lazım. :dertli:

Bana da hep Akbank'ın gelirdi, baktım dolandırıcıymış. Allah'tan birşey yazmamıştım. Zaten link üzerine şöyle mouse götürdüğünüzde web adresinde garip bir adres yazıyorsa direkt silin

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Gercekten cok dikkatli olmak gerekiyor. Bu dolandiricilar her yerde karsimiza cikabilir. -kizgin

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
çok dikkat etmek lazım valla dolandırıcılık yöntemleri bitmiyo biri değifre oluyo başka yöntem buluyo hainler-kizgin

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Ben internet alışverişlerimde muhakkak sanal kart kullanıyorum kızlar. Sizde öyle yapın Ne kadarsa alacağım şey o kadar sanal kartımın içine atıyorum. temiz iş :sila:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
sanal kart?one kullanmıyorum acıkcası internet üzerinden alışveriş yapmayız

Kredi kartının aynısı; ama limitini sen kendin ayarlıyorsun. Bende yapmazdım netten alışveriş; ama netten aldığım ve normal bir mağazada gördüğüm fiyatları karşılaştırınca göz göre göre kazık yemek istemedim:)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar