Ankara Muhallebisi

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
44
Konum
İstanbul
ankaramuhallebisi.jpg


MALZEMELER
1lt süt
1 bardak şeker
5 kaşık un
Vanilya
100gr margarin
Yarım paket petibör bisküvi
Çilek sos yada reçeli
1 paket kremşanti


HAZIRLANIŞI

Şeker ve unu karıştırıp sütü ekleyip pişirmeye başlayın, pişmesine yakın vanilya ve yağı ekleyin öylece pişirin.
Petibör bisküvilerini rondodan geçirip tepsinin altına serin. pişirdiğiniz muhallebiyi ilk önce kaşık kaşık bisküvilerin üzerine yayın tamamen üstü kapanınca gerisini dökebilirsiniz.
İlk hepsini birden dökünce bisküviler topaklanıyor. Soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine sürün.
Biraz dinlendirip dolapta bekletin sonra büyük kareler halinde dilimleyin. Spatula yardımı ile dilimi ikiye katlayın, böylece kremşanti arada kalacak. Üzerinede çilek sos yada çilek reçeli döküp servis yapabilirsiniz
 

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
Ankara lıyım emmee bunu hiç bilmiyorum...ben kremşantisiz yapıyorum fakat adını böyle değil
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst