Antep Çorbası

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Antep Çorbası

Malzemeler:
300 gr kemikli tavuk eti
100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
8 su bardağı su
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı mısır unu
1 tutam safran
Tuz
Süsleme için: 2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
Hazırlanışı:
Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir yere alın. Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın. Suyunu muhafaza edin.
Tereyağını bir tencerede eritin. Mısır ununu ilave edip pembeleştirin. Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın. Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
 

yeşil

Daimi Üye
Katılım
10 Ekim 2008
Mesajlar
1.366
Tepki
903
Puan
113
Konum
ıstanbul
cnm tarıf çok güzelde tavuk eti kemiksiz olsa olmazmı
antepyemeklerini çok severim ben helede kuru patlıcan dolmasına bayılırım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst