Antep Fıstıklı Tavuk Köfteleri

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.551
Puan
113
Konum
Kocaeli
119464.660x372.jpg


Malzemeler

75 gram Antep fıstığı
130 gram yumuşak tereyağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
425 gram tavuk göğsü
1 adet yumurta beyazı
1 ölçü ekmek kırıntısı


Antep fıstıklarını mutfak robotunda çekin ve tereyağıyla karıştırın. Antep fıstıklı tereyağını tuzla çeşnilendirin. Mutfak robotunda tavuk göğüslerini yumurta beyazıyla birlikte çekin. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Tavuklu karışımdan minik toplar yapın. Topları düzleştirin. Üstüne bir kaşık Antep fıstıklı tereyağı koyun. Düzleştirilmiş bir topu üstüne kapatın. Elinize ekmek kırıntısı serpiştirin ve topların etrafını ince bir kat ekmek kırıntısıyla kaplayın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst