incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler
Kırıntı Hamur için
100 gr tereyağı
100 gr şeker (1/2 su bardağı)
175 gr un (1 su bardağı + 1/4 su bardağı)
Elmalı Dolgu için
500 gr elma
1-2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı dolguyu hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Bir fırın tepsisinin yada borcamın tabanına doğradığımız elmalrı yayıp üzerine esmer şekerimizi, unu ve tarçını serpiştiriyoruz.
Bu sırada kırıntı hamurumuzu hazırlamak için, oda sıcaklığında küp küp doğradığımız tereyağı ile unu mikser yada elimiz ile ekmek kırığı gibi olana kadar yoğuruyoruz. Kırıntı halini alınca şekeri ekleyip biraz daha yoğurmaya devam ediyoruz.
Hazırladığımız hamuru elmaların üzerini kaplayacak şekilde serpiştiriyoruz.
Hazırladığımız tatlımızı önceden 180 Cye ısıttığımız fırında 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Üzerini krema ile süsleyerek yada vanilyalı dondurma ile servis etmenizi öneririm.
Afiyet olsun.
ALINTI