Arabaşı Çorbası ve Hamuru-Resimli

Hamarat

Daimi Üye
Katılım
16 Eylül 2008
Mesajlar
485
Tepki
749
Puan
93
Konum
İZMİR
Malzemeler:
1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık, 3 tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber

Yapılışı:
Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun. Ben 20-25 dakika normal ateşte pişiriyorum. Ayrı bir tavanın içinde 3 tatlı kaşığı ununuzu kokusu gidene kadar biraz kavurun ve soğuduktan sonra içine tavuk suyundan ilave ederek ayran kıvamında açın. Çorbayı yapacağınız tencerenize yağı ilave edin ve salçayı biraz kavurun bu aşamada bolca acıbiber ilave edin. Sonrasında üzerine 4-5 su bardağı tavuğun suyundan ilave edin. Kaynamaya başlayınca suyla incelttiğiniz ununuzu azar azar çorbanızın içine ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. Bu arada tuzu az ise tuz ilavesi yapın. Ocaktan indireceğinizde içine limon suyu ekleyin.
Not: Tavuğun etlerinden çorbanın içine bolca didikleyerek koyun.
Afiyet Olsun...
arabasi_.jpg


Hamuru için:
1 tepeleme su bardağı un, 5 su bardağı su, tuz

Hamurun Yapılışı:
Öncelikle tencerenize 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyip kaynamasını bekleyin. Başka bir kapta 2 su bardağı suyu ve unu içinde mikserle iyice çırpın ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş bir yandan da karıştırarak dökün. Kaynayınca 15-20 dakika sürekli karıştırarak kaynatın. İşlem bittikten sonra tepsinize dökün ve soğuması için ya buzdolabına yada soğuk havalarda balkonunuza koyabilirsiniz. Benim tepsim yuvarlak fırın tepsisiydi ve de iyi geldi. Servis edeceğinizde hamuru baklava dilimi gibi kesin ve ortadan çorbayı koymak için yer açın. Sıcak çorbayla birlikte servise hazırdır.
Afiyet olsun...
 

prenses

Daimi Üye
Katılım
20 Ağustos 2008
Mesajlar
739
Tepki
625
Puan
93
Konum
hollanda
ben hic adini bile duymamistim gecen ay okulda arkadaslar yapti getirdi ben yiyemedim belki onlar guzel yapamamislardir.belki ustasi yaparsa guzeldir
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
ben hic adini bile duymamistim gecen ay okulda arkadaslar yapti getirdi ben yiyemedim belki onlar guzel yapamamislardir.belki ustasi yaparsa guzeldir

Ben de adını bile duymamıştım.Elda sayesinde öğrendim.Tadını merak ediyorum yapmayı düşünüyorum çok özendim Ama hamurlarını yapmasam mı acaba sade olsa olmaz mı?:)
Neyse üsulüne göre yapmalı kaytarmanın sırası değil.
 

ELDA

Daimi Üye
Katılım
13 Temmuz 2008
Mesajlar
3.785
Tepki
4.389
Puan
113
Yaş
48
Konum
izmir
arkadaşlar siz hamurunu yapmayın
bilmeyen birisi hamurunu yiyemez çorbasını yapmanız yeterli
çorbasını yapıyorsunuz sonrada banada bir kase yolluyorsunuz..:D
 
OP
Hamarat

Hamarat

Daimi Üye
Katılım
16 Eylül 2008
Mesajlar
485
Tepki
749
Puan
93
Konum
İZMİR
kızlar hamurunu bilmeyenler yutamaz
siz çorbasını yapın bol acılı olsunnnn
yada ben size yapayımmm
yada dur annneme yaptırayımmm sizleri çağırayımmm hepberaber yiyilim olmazmıııı:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst