Arap Gömleğı

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Arap Gömleğı

Malzemeler:

300 gr. Tereyağı
300 gr. Erimiş Çikolata
300 gr. Toz Badem
100 gr. Esmer Şeker
18 Adet Yumurta Akı
200 gr. Toz Şeker

Yapılışı:

Tereyağı mikserde karıştırılıp kabartılır. Sırasıyla erimiş çikolata yedirilir ve toz badem karıştırılır. En sonunda yumurta akı ve şeker mikserden kabartılır. Hazırlamış olduğumuz harcın içine ekleyip, karıştırdıktan sonra hazır hale getirilir. Tepsi veya kalıbı yağlayıp şekere batırarak harcımızı kalıplara doldururuz ve altına biraz su koyup sıcak olan 170 derecedeki fırında yaklaşık 1saat pişiriniz. Soğuduktan sonra arzuya göre servis edilir.


Özgür Sef'in tarifi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst