N
nuran34
Misafir
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
1 paket. 250 gr. yumuşak margarin
1 yumurta
1 paket 200 gr. olanlandan mısır nişastası
3 yemek kaşığı pudra şeker
1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu
1 vanilya
1 fiske yeşil gıda boyası
Aldığı kadar un
içi için:
1 avuç kuş lokumu
süsleme için:
1 avuç karanfil (armutun sapları) için
Hazırlanışı
Yumuşak margarin, nişasta, pudra şekeri, vanilya, yumurta, gıda boyası birlikte karıştırılır. Un ile kabartma tozu eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır ceviz buyüklüğünde parçalar alınır. Armut şekli verilir içine kuş lokumu yerleştirilir. Armutun karanfil sapları takılır tepsiye seyrek olarak yerleştirilir. 170 derecede pişirilir .
(istenirse iç olarak fındık, fıstık da koyulabilir.)
AFİYET OLSUN
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.