T
tugceyildiz
Misafir
Malzemeler:
1/2 su bardağı calrose pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 adet armut
Hazırlanışı:
Pirinci suyla yıkayıp süzün. Armutu rendeleyin. Bir tencerede pirinci1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, armut rendesi, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı tekrar sütlaca ilave edip karıştırın. Çok az daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Sütlacı kaselere paylaştırıp servis edin.
1/2 su bardağı calrose pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 adet armut
Hazırlanışı:
Pirinci suyla yıkayıp süzün. Armutu rendeleyin. Bir tencerede pirinci1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, armut rendesi, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı tekrar sütlaca ilave edip karıştırın. Çok az daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Sütlacı kaselere paylaştırıp servis edin.