Şekerpare
Daimi Üye
Ciğerin sadece bu halini seviyorum :sirin: Aceleye geldiğinden özene bözene yapamadım ama resmi idare edin artık
Arnavut Ciğeri:
350 gr. minik kuşbaşı doğranmış ciğer
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz
Süslemek İçin:
3-4 adet patates
1 adet kuru soğan
5-6 dal ince doğranmış maydanoz
Tuz,sumak
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Patatesi soyup küp olarak doğrayıp tuzlayın. Kızgın yağda kızartın.
Un, kırmızı toz biber ve tuzu karıştırın. Derin bir kaba aldığınız ciğeri üstüne unlu karışımı döküp unla ciğeri harmanlayın. Kızgın yağda ciğeri kızartın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, maydanoz ve sumakla harmanlayın.
Servis tabağına önce kızarmış patatesi alın ve üstüne önce arnavut ciğeri sonra da soğanlı maydanozu yerleştirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Arnavut Ciğeri:
350 gr. minik kuşbaşı doğranmış ciğer
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz
Süslemek İçin:
3-4 adet patates
1 adet kuru soğan
5-6 dal ince doğranmış maydanoz
Tuz,sumak
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Patatesi soyup küp olarak doğrayıp tuzlayın. Kızgın yağda kızartın.
Un, kırmızı toz biber ve tuzu karıştırın. Derin bir kaba aldığınız ciğeri üstüne unlu karışımı döküp unla ciğeri harmanlayın. Kızgın yağda ciğeri kızartın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, maydanoz ve sumakla harmanlayın.
Servis tabağına önce kızarmış patatesi alın ve üstüne önce arnavut ciğeri sonra da soğanlı maydanozu yerleştirip servis yapın.
Afiyet olsun.