Şekerpare
Daimi Üye
Malzemeler:
750 gr kuzu kuşbaşı
1 adet büyük soğan
125 gr margarin
1 yemek kaşığı salça
1 paket arpa şehriye
2 adet domates
3 adet sivri biber
7.5 su bardağı et suyu
Tuz
Yapılışı:
İnce kıyılmış soğanı 60 gr. kadar margarin ile pembeleştirdikten sonra kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip hepsini birlikte kavurun. Salçasını koyup biraz daha kavurduktan sonra tuzunu ve suyunu koyup etlerin pişmesini bekleyin. Etler pişince ocaktan indirip suyunu süzüp ayırın. Geri kalan margarini eritip içine arpa şehriyeleri ilave edip kavurun. 7.5 bardak et suyunu kavurduğunuz şehriyelere ekleyip bir kez daha karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp şehriyelerin suyunu çekmesini bekleyin. Porsiyonluk güveçlere böldüğünüz etlerin üzerine şehriyeleri doldurup en üste bir dilim domates ile sivri biber koyup önceden ısıtılmış fırında domates ve biberler kızarıncaya kadar fırınlayın. Afiyet olsun.