Arpa şehriyeli sütlaç (6 kişilik)
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı arpa şehriye
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
2-3 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı: Sütü bir tencereye alıp üzerine tozşeker ve kuru üzüm ilave edin. Ocağa oturtup karıştırarak bir taşım kaynatın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada dolmalık fıstık ve şehriyeyi sürekli karıştırarak kavurun. Daha sonra sütlü karışımın üzerine dökün.
Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Ara sıra kanştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Servis yapacağınız kaplara alın. Soğuyunca üzerlerine tarçın serpin. Kabuk tarçınla süsleyerek servis yapın.
Alıntıdır!
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı arpa şehriye
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
2-3 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı: Sütü bir tencereye alıp üzerine tozşeker ve kuru üzüm ilave edin. Ocağa oturtup karıştırarak bir taşım kaynatın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada dolmalık fıstık ve şehriyeyi sürekli karıştırarak kavurun. Daha sonra sütlü karışımın üzerine dökün.
Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Ara sıra kanştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Servis yapacağınız kaplara alın. Soğuyunca üzerlerine tarçın serpin. Kabuk tarçınla süsleyerek servis yapın.
Alıntıdır!